mazo 05.04.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kurcze, nie mogę zamówić tych płyt betonowych... A to wymiar, to kolor, wykończenie, a teraz mocowanie - myślałam, że będą przyklejone, że nie będzie widać śrub, a okazuje się, że nie dają gwarancji na klejenie - mogą być srebrne śruby (jak mocowania szyby na antresoli), albo częściowo zaszpachlowane śruby (tak że zostają takie płytkie dziury). A chciałam tak gładko... Tyle ustalania, żal rezygnować, chociaż koszt nie jest mały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 05.04.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 te zaszpachlowane, to chyba niegłupi pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 05.04.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Odpowiem Ci na Twoje pytanie o parkiet u Ciebie, a nie na wątku gdzie radzą parkieciarze, nie pytaj dlaczego. Podłogi drewniane kosztowały mnie najwięcej nerwów z wykończeniówki. Tak naprawdę to nie spotkałam kogoś w 100% zadowolonego z parkieciarzy. Mam około 200 m2 drewna na podłogówce, leży drugi sezon grzewczy, wszystko jest OK, nie ma szpar i w domu cieplutko. Robiłam projekt podłogówki uwzględniający drewno no i dom jest ponadstandardowo ocieplony, a wylewki były idealnie gładkie.. Mam olejowaną deskę barlinecką klejoną na jednoskładnikowy klej poliuretanowy. Deska jest jednolamelowa, z fazą, szerokość 18 cm, grubośc 14 mm. Teraz w temacie - połowę kładli chłopcy z ekipy wykończeniowej - nie byłam zadowolona, bo poplamili klejem. Do drugiej połowy wzięłam więc superprofesjonalnych parkieciarzy kasujących 2 razy tyle co ekipa. I co? Też poplamili klejem, który jest usuwalny tylko mechanicznie Wniosek: jak nie chcesz tracić nerwów, lepiej nie zlecaj kładzenia wykończonego parkietu. Bo trudno jest dopilnować, a plamy widoczne są czasem tylko przy świetle dziennym. Ekipa musiałaby cały czas mieć czyste paluchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.04.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Aricio - a co myślisz o widocznych śrubach? Mój m. takie właśnie wybrał na początku.tutaj widać te rodzaje mocowania:http://www.contractors.info.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.04.2011 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Basiu - dziękuję za rady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.04.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Mazo, oglądałaś tynk betonowy oikos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.04.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Widziałam, ale chyba wolę prawdziwe płyty niż takie udawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.04.2011 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Hej! nadaję z budowy!!! mąż mnie tu dzisiaj zostawił - pełna dniówka - od 9 do 17.00, mam nadzorować kładzenie desek na elewacji, no i sprzątać ale ja widzicie słabo mi to idzie:), pozamiatałam jeden pokój, miałam odkurzać,ale odkurzacz nie działa, wezmę się za ramy okienne i za nieszczęsne affrony w gospodarczym... Ale fajnie, cieplutko... A - elewacja drewniana na kostce przy tarasie - spoko! Porobię zdjęcia i pokażę Wam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.04.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 o to pracowity dzien Cie czeka - powodzenia na placu boju, czekam w takim razie na zdjatka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.04.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Tak średnio pracowity... to już moja druga przerwa na bułkę z serem:) A została mi już tylko jedna, umrę z wycieńczenia do 17:) Boję się zabierać za te płytki... I samej jakoś tak smętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.04.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Najgorze jest zaczac, potem juz pojdzie;) ja co najwyzej moge Ci tylko wirtualnie potowarzyszyc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 07.04.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 samej? a nie masz tam gromadki adoratorów? pokaż elewację, ciekawa jestem bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.04.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 No tak - mam trzech panów, trochę ich zagaduję Ale kawy plujki mi nie zaproponowali Zdjęcia zrobię, kiedy już skończą kostkę, nie chcę ich stresować, na razie jest surowe drewno (zaimpregnowane od tyłu), ładniej będzie, kiedy pomalują. Niestety dużo drewna do wymiany (po raz kolejny) i dużo odpadu. Nasz dewelpoer kolejny raz się nie spisał. Na szczęście już mówi o zakończeniu budowy... chyba zapomniał o poprawkach na dachu, wczoraj byli dekarze, ale zrobili tylko płaskie daszki, chyba myślą, że zapomnieliśmy - krzywe dachówki z jednej strony, brzydkie wykończenie komina. Mam świadomość, że inna dachówka bardzej by mi się podobała, ale wtedy przypominam sobie, ile wynosiła dopłata do domino - wystarczy na szklaną balustradę albo na parkiety - chyba warto było... Wracam do roboty, bo mąż mnie skontroluje Nie trzeba było pakować mi laptopa na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.04.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 ja też, ja też czekam na fotki elewejszyn!!!! a co do sprzatania, to rzeczywiście ciężko jest zacząć....a później najgorzej jak trzeba przerywać, to wybija się człowiek z rytmu....lepiej daj sobie spokój, bo kto fotki wklei???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.04.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ostatnia bułka... Poczyściłam ramy - szkoda gadać, już mam to gdzieś, każde okno ma jakieś odpryski, ale trudno - zamaluje się... Niezbyt ładnie wygląda to polączenie ramy ze ścianą, ale może za dużo oczekuję, chyba nie może być od linijki, na szarym więcej widać, szczególnie, gdy ściana jest biała. Prz okazji wykluł mi sę pomysł jednej ściany w korytarzu w kolorze grafitowym - tam będzie galeria zdjęć i biała szafka, fajnie będzie to wyglądać na takim graftowym lub ciemnoszarym tle. Ładniej chyba niż na szarym. Pogadałam sobie z panami, rozwalili mnie pytaniem: ale ten dom chyba nie będzie energooszczędny? takie duże okna... No i mądrości na temat szyb... A tymczasem, kiedy mówię im o izolacji okien tarasowych to wydaje mi się, że nie rozumieją, o czym mówię. Dom nie będzie pasywny:), ale grubość ocieplenie itp. nie jest przecież przypadkowe. Ale fakt, że projekt projektem, a wykonanie to inna sprawa... Właśnie staramy się wyeliminować rękami panów mostki, ale czy to się uda i spotka ze zrozumieniem speców od energooszczęności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 07.04.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Obiecane fotki: przepraszam za bałagan:) Niektóre deski jeszcze trochę odstają, ale to jeszcze nie jest na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.04.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 ale super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.04.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Maz0 - mnie tradycyjnie szczenusia opada... piękny ten Twój dom będzie i na pewno wygodny:), nie słuchaj tych mądrali. czy wiesz może, jak są montowane te poziome belki .. nie wiem, jak to nazwać: pergoli? do elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 08.04.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 :jawdrop: P*I*Ę*K*N*I*E !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 08.04.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Pięknie!!!! drewno jest po prostu obłędne...matko, jak Ci zazdroszczę!!! normalnie aż mi wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts