Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na poprzedniej stronie zauważyłam tylko wpis Madelaine i pomyślałam, że Wam się nie podoba, bo tylko jeden wpis... :) Bardzo mi miło.

Tataraku - te belki są przymocowane do grubszych belek, a one do muru śrubami. Skomplikowane...:)

taaak, nie podoba się ...co my, oczu nie mamy? :)

dzięki za odp.

E-molu! dzięki! ale trafiłaś - właśnie jedziemy do sklepu z zamówieniem po zwymiarowaniu. Facet bardzo kompetentny i dzięki niemu zamówimy jeszcze 2 drzwi, które miały być dorabiane u stolarza. Zaraz się okaże. No i zwrócił na uwagę, że w dwóch pokojach drzwi są otwierane w złą stronę, czyli przeróbka kontaktów... No i otwory są za wysokie, ale wiadomo - drzwi o standardowej wysokości...

Dziękuję dziewczyny! dzisiaj położyli trochę drewna na garaż, generalnie to zamówione już się skończyło - dużo odpadów. Na garażu łączy się niesymetrycznie, co trochę mnie wkurza, ale tak pasowały deski, nie będę się czepiać. W ogóle zauważyłam, że inaczej ocenia się prace, kiedy jest się przy niej, wtedy widać, jakie są problemy i że czasami nie można inaczej.

Lidszu - dzięki! :)

Anulo - chciałam Ci odpowiedzieć Ci, ale musiałam kończyć, bo rozładowywał mi się laptop, a pisałam w trasie:) Do rzeczy - chcemy się przeprowadzać na początku lipca tak definitywnie, a może częściowo wcześniej. Jak już pisałam - to się wiąże z przedszkolem starszej córki - chcemy, żeby pochodziła do końca, chociaż w czerwcu pewnie będziemy przebierać nogami...

Ale terminy:

- 10.maja - parkieciarz

- koniec maja drzwi i dopiero wtedy do końca listwy i ostateczne malowanie - spóźniliśmy się z drzwiami, chyba z mojej winy, zawsze miałam to w pamięci, żeby zamawiać wcześniej, ale chyba zaspałam... lepiej gdyby drzwi były przed parkietami, więc może podłogi drewniane przesuniemy, przynajmniej w sypialniach, bo wiem, że przy maowaniu coś może się pobrudzić, jeśli jest takie prawdopodobieństwo, to u nas na pewno się zdarzy:)

Od poniedziałku nawozimy ziemię. Potem ogrodzenie. No i musimy rozplanować kuchnię, mam już wszystko wymierzone, poproszę Was o rady. E-molu - wysyłać Ci to na priva, czy wystarczy tutaj? nie mogłam zmusić męża wcześniej, żeby mi zrobił zwymiarowane rzuty...

E-molu - co zamówiliśmy? Simple oczywiście:) Tylko do kuchni łamane białe gładkie lakierowane - tu może być problem z odcieniem białego (obok kuchenne meble w białym połysku), ale nie chce mi się z jednymi drzwiami łazić do stolarza. Nie mam jeszczeich wyceny, ale na pewno nie będą kosztować 2 tysięcy... W garderobie też miał być łamane, ale facet doradził zwykłe, że niby tamte zabierają dużo miejsca w świetle ościeżnicy, nie wiem, czy to się rzeczywiście sprawdzi, ale ok.

Myszo - zmartwię Cię ;)- drewno nie będzie szare, tu nie miałam wątpliwości - nie lubię szarego drewna niestety. Impregnat będzie w kolorze jasnego dębu. Sprawdzony u mojego znajomego (pokazywałam tu jego dom), podobał mi się, nie chciałam wmyślać nic innego. Będzie jasna, choć z czasem i tak trochę zciemnieje.