Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem, wiem, widzę wszystko:), ale naprawdę staram się mniej przejmować. Cieszę się, że nasz dom się podoba, w którymś momencie zaczęłam go traktować trochę po macoszemu, ale też mi się podoba:)

Zdjęcia? nic nowego, ciągle te same ujęcia, ale proszę:

IMGP5851.JPG

A tu widać różnice w bieli (i skrzywione bonie:))

IMGP5898.JPG

Popracowaliśmy trochę nad projektem ogrodu, nie nad roślinami, na nich się zupełnie nie znamy, raczej nad układem. zrobiliśmy poletko piaskowe dla dzieci (z miejsem na ustawienie basenu), gdzie będzie zjeżdżalnia, domek i piaskownica. ognisko musi być tam, gdzie jest, bo tam zostało puste miejsce, a obok piaskownicy już nie bardzo. Zmniejszyliśmy trawnik, zrobiliśmy zakątek z ławeczką (nowoczesną:)) obok ogniska.

projekt%20ogr%C3%B3d%20v2.jpg

Hmm, no ja tez mam problem z umiejscowieniem placu zabaw dla dzieci. Widzę, że wy sobie świetnie z tym poradziliście. Niby działka spora, a jakoś tak trudno to wszystko zgrabnie rozmieścić. Z jednej strony warto mieć dzieci na oku, ale piaskownica nie jest do końca tym czego oczekuję patrząc przez okno tarasowe. Mam jeszcze wydzieloną część użytkową koło garażu, ale jest od północy, no i myślałam o postawieniu tam raczej drewutni i kompostownika :p

Ale się piękne Wasze "podwórko" i otoczenie robi. U nas tylko wiatr hula i roznosi styro i folię i gruzu pełno :(

Hmm, no ja tez mam problem z umiejscowieniem placu zabaw dla dzieci. Widzę, że wy sobie świetnie z tym poradziliście. Niby działka spora, a jakoś tak trudno to wszystko zgrabnie rozmieścić. Z jednej strony warto mieć dzieci na oku, ale piaskownica nie jest do końca tym czego oczekuję patrząc przez okno tarasowe. Mam jeszcze wydzieloną część użytkową koło garażu, ale jest od północy, no i myślałam o postawieniu tam raczej drewutni i kompostownika :p :(

kurcze ja mam ten sam problem i za diabla nie wiem jak sensownie to rozwiazac..., wyglada na to ze dom stoi w niewlasciwym miejscu posadowiony:lol2:

Olgo - to był naprawdę problem, dyskusja była burzliwa;) Też nie chcieliśmy mieć głównego widoku na plac zabaw, ale gdzieś musiał być, przy garażu najlepsze miejsce, tylko że nie widzielibyśmy dziewczynek z tarasu, a przecież nie będziemy siedzieć z nimi w tej piaskownicy :) Nie wiem, czy wybraliśmy dobre miejsce. Mam wątpliwości, czy to piaskowe poletko zda egzamin, ale mąż uparł się, że musi być miejsce na rozłożenie basenu (a jezioro 150 m od domu...), dzięki temu ograniczyliśmy trawnik, a to nasz główny cel:)

Piaskownica będzie tutaj, przed transformatorem (który poza działką)

IMGP5852.JPG

, to niby od południa, ale cień też jest. Brzózki mi się zawsze marzyły, ale usłyszeliśmy,że liście (co z tego, kiedy wokół pełno), że przy nich nic nie rośnie i że w okolicy nie ma (dopatrzyłam się ich pod lasem).

Mazo obalam mit, ze nic nie rosnie. jest wiele roslin, ktore lubia cien. Ja mam kilka brzoz, pod jedna calkiem spora mam piekne funkie, nigdzie nie rosna tak jak wlasnie pod nia. Pod kolejnymi kilkoma mam jakies krzaczki ale bedziemy dosadzac inne rosliny, nie wiem jeszcze co nam ogrodnik zaproponuje.

Ja tez chcialabym miec dzieci na widoku i wszystkie te dzieciece pierdololo typu piaskownica, trampolina , hustawka itd w jednym miejscu - no i mam spora zagadke jak to sensownie rozegrac:cool: