Madeleine 12.04.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Mazo, jakbyś nie była taka dokładna, to nawet nie zauważyłabyś połowy "plag" albo przeszła nad nimi do porządku dziennego I czekam niecierpliwie na kolejne zdjęcia elewacji. Oglądam zdjęcia Twojego domu kilka razy dziennie - no super jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.04.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wiem, wiem, widzę wszystko:), ale naprawdę staram się mniej przejmować. Cieszę się, że nasz dom się podoba, w którymś momencie zaczęłam go traktować trochę po macoszemu, ale też mi się podoba:) Zdjęcia? nic nowego, ciągle te same ujęcia, ale proszę: A tu widać różnice w bieli (i skrzywione bonie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.04.2011 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Właśnie dostałam powiadomienie z Allegro - zobaczcie, jaka fajna komódka: http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/58/46/98/1558469848_1 szukam jakiejś do wiatrołapu, ta jest odważna... Ale niska chyba - 50 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.04.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Popracowaliśmy trochę nad projektem ogrodu, nie nad roślinami, na nich się zupełnie nie znamy, raczej nad układem. zrobiliśmy poletko piaskowe dla dzieci (z miejsem na ustawienie basenu), gdzie będzie zjeżdżalnia, domek i piaskownica. ognisko musi być tam, gdzie jest, bo tam zostało puste miejsce, a obok piaskownicy już nie bardzo. Zmniejszyliśmy trawnik, zrobiliśmy zakątek z ławeczką (nowoczesną) obok ogniska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja tam nie widzę, gdzie te bonie są skrzywione. Fajny efekt dają. Może też sobie gdzie strzelimy... To duże szare pole na środku projektu ogrodu to jest co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.04.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Trawnik...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 to ja bym go jeszcze przycięła i rozszerzyła rabaty jakimiś płożącymi roślinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.04.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Tak zrobimy, przy dróżce prwadzącej do domu od furtki ma być pas lawendy, a przed nim mogą być jakieś barwinki i inne. Chcę też, żeby było więcej traw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 no to zapowiada się fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.04.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hmm, no ja tez mam problem z umiejscowieniem placu zabaw dla dzieci. Widzę, że wy sobie świetnie z tym poradziliście. Niby działka spora, a jakoś tak trudno to wszystko zgrabnie rozmieścić. Z jednej strony warto mieć dzieci na oku, ale piaskownica nie jest do końca tym czego oczekuję patrząc przez okno tarasowe. Mam jeszcze wydzieloną część użytkową koło garażu, ale jest od północy, no i myślałam o postawieniu tam raczej drewutni i kompostownika Ale się piękne Wasze "podwórko" i otoczenie robi. U nas tylko wiatr hula i roznosi styro i folię i gruzu pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.04.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Hmm, no ja tez mam problem z umiejscowieniem placu zabaw dla dzieci. Widzę, że wy sobie świetnie z tym poradziliście. Niby działka spora, a jakoś tak trudno to wszystko zgrabnie rozmieścić. Z jednej strony warto mieć dzieci na oku, ale piaskownica nie jest do końca tym czego oczekuję patrząc przez okno tarasowe. Mam jeszcze wydzieloną część użytkową koło garażu, ale jest od północy, no i myślałam o postawieniu tam raczej drewutni i kompostownika kurcze ja mam ten sam problem i za diabla nie wiem jak sensownie to rozwiazac..., wyglada na to ze dom stoi w niewlasciwym miejscu posadowiony:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.04.2011 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Olgo - to był naprawdę problem, dyskusja była burzliwa;) Też nie chcieliśmy mieć głównego widoku na plac zabaw, ale gdzieś musiał być, przy garażu najlepsze miejsce, tylko że nie widzielibyśmy dziewczynek z tarasu, a przecież nie będziemy siedzieć z nimi w tej piaskownicy Nie wiem, czy wybraliśmy dobre miejsce. Mam wątpliwości, czy to piaskowe poletko zda egzamin, ale mąż uparł się, że musi być miejsce na rozłożenie basenu (a jezioro 150 m od domu...), dzięki temu ograniczyliśmy trawnik, a to nasz główny cel:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.04.2011 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Wiecie może, kto powinien sporządzić protokół wygrzania podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Pamietajcie, że piaskownica musi być zacieniona, inaczej w słoneczne dni udar gwarantowany. Ja bym tam już sadziła jakąś brzózkę na Waszym miejscu. Szybko rośnie, ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.04.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Piaskownica będzie tutaj, przed transformatorem (który poza działką) , to niby od południa, ale cień też jest. Brzózki mi się zawsze marzyły, ale usłyszeliśmy,że liście (co z tego, kiedy wokół pełno), że przy nich nic nie rośnie i że w okolicy nie ma (dopatrzyłam się ich pod lasem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.04.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 pod samym drzewem to zawsze słabo rośnie, niezależnie od gatunku - wszystkie mają silny system korzeniowy. jak Ci się marzy, to ja bym zaryzykowała. a liscie będą tak czy owak, przecież będziesz mieć jakieś krzaki w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.04.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Wybrałam klamkę http://www.kompentika.com.pl/allegro/Klamki/cosmo_nikiel_mat_WK_4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.04.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Pewnie,argument o liściach bez sensu, skoro u nas tyle drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.04.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Mazo obalam mit, ze nic nie rosnie. jest wiele roslin, ktore lubia cien. Ja mam kilka brzoz, pod jedna calkiem spora mam piekne funkie, nigdzie nie rosna tak jak wlasnie pod nia. Pod kolejnymi kilkoma mam jakies krzaczki ale bedziemy dosadzac inne rosliny, nie wiem jeszcze co nam ogrodnik zaproponuje. Ja tez chcialabym miec dzieci na widoku i wszystkie te dzieciece pierdololo typu piaskownica, trampolina , hustawka itd w jednym miejscu - no i mam spora zagadke jak to sensownie rozegrac:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 13.04.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 Się dzięki Tobie zmobilizowałam do poszukania wreszcie klamek, bo tymczasowe się rozgościły na dobre i coś takiego bym chciała jak poniżej tylko z długim szyldem, nie spotkał ktoś?http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/47/73/22/1547732240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts