mazo 16.04.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Rere - nie kraczę, tylko powtarzam,co nam wszyscy gadają i z czego się śmiejemy. Irmo - muszę poszukać tej zebry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.04.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Co za dzień... od rana w biegu, zakupy farb, oleju do tarasu, potem szafa do wiatrołapu w Ikei, niby wybrana biała w połysku, ale widzę, że jest też Nexus dąb bielony - staliśmy przy niej z pół godziny, zanim stwierdziłam, że chyba mi się nie podoba, jakoś tak nienaturalnie wyglądała ta okleina, ale może w domu wyglądałaby inaczej. Bardzo chciałam normalny dąb, ale Mysza wykupiła:) No i biała w tak małym wiatrołapie chyba lepsza... Nasze kombi dało radę (2 szafy 2,4m), chociaż kolana miałam prawie na masce:) Do tego zestawu dokupiliśmy jeszcze w LM drzwi do pomieszczenia przy garażu, rozmiar miał być zgodny z projektem, ale setek nie było wzięliśmy 90, a tu niespodzianka, bo otwór na 80-tkę... Potem pojechalismy do stolarza, miał nam pokazać, jak wyszedł zabieg (chcielismy widzieć przed jakiś rysunek), a tu już wszystkie stopnie zrobione... na dodatek nie kwadratowe, a skośne... Miały być takie: a będą takie: Nad nimi też się zasanawialiśmy, ale wydawało nam się, że będą mniej wygodne. Stolarz zbladł, kiedy powiedzieliśmy, że nie o takie chodziło. Jak zwykle pomyłka, rozmawialimy o tych szarych, a potem chodziło o ułożenie drewna, wysłałam maila ze zdjęciem tych skośnych z adnotacj, że o takie wykończenie chodzi. Chyba wszyscy troje przeżylismy chwile grozy, ale doszliśmy do wniosku, że te będą nawet bezpieczniejsze, bo potknięcie na tamtych kwadratowych może być bardzo niemiłe przez ten wystający kant na środku. I w tych paradoksalnie jest więcej miejsca na stopę. A tak wyglądają (głównie zabieg): A najbardziej przekonało nas, że przy zabiegu z klinów takie kwadratowe stopnie nie wygladałyby chyba dobrze. Dla spostrzegawczych: znajdź 10 szczegółów..., czyli nowości: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 16.04.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 (edytowane) Co do konkursu, to raczej się nie zapisuję...A schody ślicznie się zapowiadają, dąb ? Chyba dobrze że się nie dogadałaś, bo faktycznie dziwnie by zabiegi wyglądały po kanciastym biegu. Edytowane 16 Kwietnia 2011 przez e-mól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.04.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 mazuś, suuuuper tapeta domek podoba mi się od zawsze, a teraz podoba mi się jeszcze bardziej!!!! niestety, "bycie" przy tworzeniu, kiedy idzie jak po grudzie, odbiera ( przynajmniej mnie ) radość z efektu . pewnie dla tego wielcy artyści nie pokazywali swych dzieł przed ukończeniem !!!! uszy do góry!!! ...pamiętaj, że przed Tobą jeszcze niestety poprzeprowadzkowy blues...podobno standard...pamiętam, jak przez mgłę, że mnie troszkę też dopadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.04.2011 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 E-molu - chodziło o pomalowane bonie:) Wybraliśmy taki kolor, żeby trudno było dostrzec różnicę Aricio - gdzie Ty się podziewałaś? już się martwiłam... Fajnie, że jesteś I cieszę się, że Ci się podoba:) Ja już jestem bardzo spokojna, chociaż jakieś problemy zawsze się pojawiają. I czas goni, a niektóre prace muszą czekać na inne. Teraz czekamy na faceta od reklamacji - mozaika. Bez jego opinii nie możemy jej skuć, nie możemy też zamówić nowej, bo gdyby jakimś cudem uznali tę reklamację, to może zaproponują nowy materiał. Chociaż wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.04.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 komputerek miałam w serwisie , ale podczytywałam tu i ówdzie dopadła mnie ostatnio mania bejcowania . biorę się po "mału" za taras i pokój Młodego. ale jakaś taka sflaczała jestem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 17.04.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 mazo schody zapowiadają się rewelacyjnie. I chyba nawet bardziej mi się podobają te skośne stopnie niż te kawadratowe. Będzie to wszystko super wyglądać aricia zazdroszcze nawet tej sflaczałej weny, bo ja nie mam żadnej i to mnie lekko irytuje. Może co innego gdybym była na swoim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.04.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Ja z zapytaniem na pewno coś przeoczyłam-ale na planach domu nie widać ich -gdzie te schody są usytuowane? Jaką ma szerokość klatka schodowa?- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.04.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Schody będą tu: przy ścianie po lewej stronie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.04.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 A więc już jasne, będą super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.04.2011 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Mam nadzieję, że rzeczywiście wyjdą fajnie. Jak widać - można nie dogadać się nie tylko w szczegółach:) Tak do końca nie wiem, jak to wyjdzie, do tego balustrada, szkło na antresoli... Poważne tematy, kosztowne... Myślę jeszcze, co można dać zamiast szkła, ale wszystko przesłania antresolę, a tego nam szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 17.04.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Mazo, jak widać czasem nieporozumienia wychodzą na dobre mnie też bardziej podobają sie te skośne stopnie. I w ogóle ostatnio uważam, że drewno najlepiej wygląda surowe, jak nie jest niczym potraktowane tylko wówczas chyba za długo by nie posłużyło.... Boniowanie bardzo mi się podoba, właśnie dlatego, że jest dyskretne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.04.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 mazo, fajnie!właśnie jestem na etapie wycen balustrad szklanych.... masakra:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.04.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Mazo - ta pomyłka ze schodami naprawdę wyszła na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.04.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Kurcze, to czemu wcześniej nie mówiłyście, że skośne lepsze? Tak jak mój mąż, teraz stwierdził, że wolał właśnie takie:) To chyba moja pewność, że te kwadratowe są najfajniejsze... Stolarz był chyba szczęśliwy, kiedy stwierdziliśmy, że jest ok, a swoją drogą - namęczył się, żeby to rozmierzyć, wymyślić, pojechał nawet do jakiegoś studia schodów, a tam mu powiedzieli, że się nie da:) Widziałam jego schody, tradycyjne, ale widać, że gościu zna się na rzeczy, chwalony w wielkopolskich wątkach. Ale poczekajmy z oceną, bo płytkarza też chwaliłam, naiwna... Anulo - wycenę naalustradę już mam, mąż zaakceptował, mnie jest trudno... Eleno - mnie też surowy dąb bardzo się podoba. I boniowanie również - kolor wyszedł bez niespodzianek, może pomalowałabym tylko staranniej - poprawię pędzelkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.04.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 No nie mówiłyśmy, bo byłaś tak mocno przekonana... gusta są różne, a trudno człowiekowi wpierać, że się myli, bo my wiemy lepiej, co mu będzie lepiej w domu wyglądać ja onegdaj korzystałam z jednego kafelkarza, który mi najpierw robił hall i łazienkę i nachwalić się go nie mogłam; a potem mi zrobił salon i kuchnię i tak sp.. artolił, że do dziś zębami zgrzytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 18.04.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 bona naturale ponoć daje efekt surowego drewna a co do schodów to ja np zupełnie nie kojarzyłam że masz tam jakieś zabiegi, a to w moim mniemaniu determinuje te skośne stopnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Ja u siebie mam wszystko co z drewna debowego bo bardzo lubie to drzewo;) mam tez bone bo slyszalam taka opinie jak Emolek, nie jest zle ale jednak surowe drewno to to nie jest;). Mnie tez sie podoba taka surowizna no ale zeby bylo praktycznie to jednak trzeba czyms popackac i zabezpieczyc:rolleyes:. Mazo ja sie odnosnie schodow nie wypowiadam bo dla mnie sa kosmiczne i ja sobie nie wyobrazam jak bedziecie po nich chodzic:lol2: - ja tradycjonalistka jestem w tym wzgledzie nigdy z takimi nie mialam do czynienia, wygladaja fajnie, Napisz koniecznie jak juz bedziecie je uzywac jak z ich praktycznoscia:)Apropo fachowcow - gdybym budowala nie daj Boze kolejny dom to zadnych znajomych fachowcow bo nie dosc ze spartola to jeszcze czlowiekowi niezrecznie opieprzyc, mnie do dzis nerw trzyma nie niektore sytuacje z naszej budowy:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.04.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 o tak! żadnych znajomych! nasz nowy sąsiad ma firmę od instalacji elektrycznych. zaproponował, że może mi załatwić dobre ceny na materiały i podesłać ekipę. z pierwszej oferty pewnie skorzystam, ale z drugiej - boże broń - żeby w razie czego jakość ich pracy nie popsuła nam dobrych relacji sąsiedzkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.04.2011 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Wiem dziewczyny, że nie podejmiecie decyzji za mnie - to było pół żartem:) Schody dziwaczne, bo miejsca mało, a pionowej drabiny nie chcieliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts