Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Byliśmy dzisiaj na działce razem z dziewczynkami, chyba pierwszy raz od lata. Starsza była bardzo podekcytowana, biegała, cieszyła się. Młodsza chciała do domu:) Ale pojeździły trochę na rowerkach, pobawiły się, było fajnie, chociaż musieliśmy szybciej wracać, bo z nimi trudno zająć się jakąś robotą.

Nasi panowie od tynków, elwacji itp. zabrali rusztowania i nie wiadomo, czy wrócą - konflikt z deweloperem - nie chce im płacić tyle, ile oni chcą. Ale do naszego płotu chyba przyjadą. No i do skucia mozaiki - reklamacji niby nie uznali, ale w ramach dbania o klienta zwrócą kasę za materiał. Dobre i to...

Zanudzę Was zdjęciami:

IMGP5954.JPG

IMGP5957.JPG

IMGP5969.JPG

IMGP5973.JPG

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mazo, bardzo łądny ten Twoj domek! I taki już prawie gotowy - zazdroszczę.Bardzo ładnie kolor tynku kontrastuje z boniami.

Jeśli miałabym się przyczepiać to tylko do jednej rzeczy - to wąskie okienko jest za małe wg mnie, lepiej wyglądałoby na całej wysokości boni (bonia?).

Dzwoniłam do "Twoich" barierek, ale szefa nie złapałam, spróbuję jutro. Cena o wiele niższa niż moja najlepsza oferta, ale nie wiem czy przyjadą do W-wy...:(

Anulo - mieliśmy wersję z takim oknem jak na sąsiedniej ścianie, ale świadomie wybraliśmy to - według nas ciekawiej wyglądało, tak fikuśniej.

A ta firma od balustrad - wiele firm jeździ do mniejszych zleceń, myślę, że przyjadą do Ciebie.

Aricio - dzięki za wsparcie, bo już chciałam wyburzać i wstawiać nowe okno:)

Podczas kolejnej nieobecności córek (nie chciały wracać do domu, skubane...) pomalowałam łóżko starszej, było białe, ale takie raczej rozbielone, teraz pomalowałam farbą kryjącą i nie umiem go skręcić...:)

Oglądałam w Ikei szafy do dziecięcych pokoików, miałam wybraną chyba Bersgsbo

http://www.ikea.com/PIAimages/0096110_PE235587_S4.JPG

ale ona jakaś żółtawa..., pod drugie mój mąż stwierdził, że babcina... Pozostają mi tylko zwykłe gładkie drzwi, fajne, ale chciałam trochę w inną stronę pójść, ale kilka odcieni bieli obok siebie będzie mni drażnić...

Taras będzie modrzewiowy, jak elewacja, szkoda że po zaolejowaniu odcien będzie inny. A rynny na szczęście pochowane (o ile nie ma żadnej fuszery...).

o, to super ja będzie drewniany :) a jak będzie montowany? tzn chodzi mi o to, czy deski pójdą bezpośrednio na beton czy będzie jakaś przerwa? taras będzie tej wielkości co ta podbudowa z bloczków?

sorki za lawinę pytań, ale chodzi mi po głowie, żeby kiedyś te nasze płytki zamienić na drewno, ale mamy dosyć wysoko beton wylany i nie wiem, czy deski w ogóle wchodzę a grę...

a z ukrytymi rynnami to niezły patent :) nie wiedziałam, że tak można :oops:

Taras miał być tylko na legarach,ale z jakiegoś powodu wykonawcy takie rozwiązanie bardziej pasowało. Na betonie są wylewane legary betonowe, na tym będą drewniane (chyba w jedną i drugą stronę) i potem deski. Taras będzie takiej wielkości jak to, co teraz widać, z tą różnicą, że na dłuższym boku zostanie taki przy brzegu taki pas otynkowany i pomalowany - to ma związek z obudową daszku nad tarasem. Mało praktyczne...

Tak, w warstwe ocieplenia, można było zaprojektować to od razu, ale architekci odradzali, że może wykonawca spieprzyć, więc zaprojektowali te rynny zupełni bez sensu - na najabrdziej widocznych ścianach, poprzenosiliśmy je w jakieś kątki, a potem wykonawca sam zaproponował, że je schowa. U mojej kumpeli już ryją w ociepleniu, bo fachowcy montując rynny przebili jedną śrubą i po deszczu wyszło szydło z worka.

Myszo - dzięki!

A w ogóle to dziewczyny (i chłopaki sporadycznie:)) macie duży wkład w nasz dom - Tablica Upamiętniająca Wkład jest nieodzowna - na ścianie frontowej! :)