mazo 18.04.2011 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Byliśmy dzisiaj na działce razem z dziewczynkami, chyba pierwszy raz od lata. Starsza była bardzo podekcytowana, biegała, cieszyła się. Młodsza chciała do domu:) Ale pojeździły trochę na rowerkach, pobawiły się, było fajnie, chociaż musieliśmy szybciej wracać, bo z nimi trudno zająć się jakąś robotą. Nasi panowie od tynków, elwacji itp. zabrali rusztowania i nie wiadomo, czy wrócą - konflikt z deweloperem - nie chce im płacić tyle, ile oni chcą. Ale do naszego płotu chyba przyjadą. No i do skucia mozaiki - reklamacji niby nie uznali, ale w ramach dbania o klienta zwrócą kasę za materiał. Dobre i to... Zanudzę Was zdjęciami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.04.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 piękne te Wasze stodółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.04.2011 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 mazo, bardzo łądny ten Twoj domek! I taki już prawie gotowy - zazdroszczę.Bardzo ładnie kolor tynku kontrastuje z boniami. Jeśli miałabym się przyczepiać to tylko do jednej rzeczy - to wąskie okienko jest za małe wg mnie, lepiej wyglądałoby na całej wysokości boni (bonia?). Dzwoniłam do "Twoich" barierek, ale szefa nie złapałam, spróbuję jutro. Cena o wiele niższa niż moja najlepsza oferta, ale nie wiem czy przyjadą do W-wy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.04.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 a mnie się podoba takie mniejsze ....takie.... przymrużone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.04.2011 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Anulo - mieliśmy wersję z takim oknem jak na sąsiedniej ścianie, ale świadomie wybraliśmy to - według nas ciekawiej wyglądało, tak fikuśniej. A ta firma od balustrad - wiele firm jeździ do mniejszych zleceń, myślę, że przyjadą do Ciebie. Aricio - dzięki za wsparcie, bo już chciałam wyburzać i wstawiać nowe okno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.04.2011 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Podczas kolejnej nieobecności córek (nie chciały wracać do domu, skubane...) pomalowałam łóżko starszej, było białe, ale takie raczej rozbielone, teraz pomalowałam farbą kryjącą i nie umiem go skręcić... Oglądałam w Ikei szafy do dziecięcych pokoików, miałam wybraną chyba Bersgsbo http://www.ikea.com/PIAimages/0096110_PE235587_S4.JPG ale ona jakaś żółtawa..., pod drugie mój mąż stwierdził, że babcina... Pozostają mi tylko zwykłe gładkie drzwi, fajne, ale chciałam trochę w inną stronę pójść, ale kilka odcieni bieli obok siebie będzie mni drażnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.04.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Mazo, pewnie już pisałaś, ale czym planujecie obłożyć taras? i czy będą u Was montowane rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.04.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Taras będzie modrzewiowy, jak elewacja, szkoda że po zaolejowaniu odcien będzie inny. A rynny na szczęście pochowane (o ile nie ma żadnej fuszery...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 18.04.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Bez rusztowania bardziej mi sie podoba. Piekny ten Wasz domek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.04.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Dzięki, dzięki! Jest coraz fajniej, dzisiaj poczułam, jak to będzie... Jeśli dziewczynki będą się tam dobrze czuły, to wszystko będzie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.04.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Taras będzie modrzewiowy, jak elewacja, szkoda że po zaolejowaniu odcien będzie inny. A rynny na szczęście pochowane (o ile nie ma żadnej fuszery...). o, to super ja będzie drewniany a jak będzie montowany? tzn chodzi mi o to, czy deski pójdą bezpośrednio na beton czy będzie jakaś przerwa? taras będzie tej wielkości co ta podbudowa z bloczków? sorki za lawinę pytań, ale chodzi mi po głowie, żeby kiedyś te nasze płytki zamienić na drewno, ale mamy dosyć wysoko beton wylany i nie wiem, czy deski w ogóle wchodzę a grę... a z ukrytymi rynnami to niezły patent nie wiedziałam, że tak można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 18.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 mazo i ja przyklaskuję. Będziecie mieszkać w cudownym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.04.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Taras miał być tylko na legarach,ale z jakiegoś powodu wykonawcy takie rozwiązanie bardziej pasowało. Na betonie są wylewane legary betonowe, na tym będą drewniane (chyba w jedną i drugą stronę) i potem deski. Taras będzie takiej wielkości jak to, co teraz widać, z tą różnicą, że na dłuższym boku zostanie taki przy brzegu taki pas otynkowany i pomalowany - to ma związek z obudową daszku nad tarasem. Mało praktyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.04.2011 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Dziekuję Rere! Eleno - tutaj lepiej widać te wylewane legary i jaka jest odległość od betonu do progu okna tarasowego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 18.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 dzieki Mazo teraz widzę, że u mnie wchodziłoby w gre jedynie klejenie dech do betonu, ale tak się na zewnątrz przecież nie robi, przynajmniej nie spotkałam się z tym.... ps. i widać na fotkach, że wiosna u Was bardziej zaawansowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.04.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Mazo - dziewczynki będą z pewnością zachwycone A te rynny to są pochowane w warstwie ocieplenia czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 19.04.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 o własnie.To dlatego dom wygląda tak za......biście.No jasne, ale ze mnie gapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.04.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Tak, w warstwe ocieplenia, można było zaprojektować to od razu, ale architekci odradzali, że może wykonawca spieprzyć, więc zaprojektowali te rynny zupełni bez sensu - na najabrdziej widocznych ścianach, poprzenosiliśmy je w jakieś kątki, a potem wykonawca sam zaproponował, że je schowa. U mojej kumpeli już ryją w ociepleniu, bo fachowcy montując rynny przebili jedną śrubą i po deszczu wyszło szydło z worka. Myszo - dzięki! A w ogóle to dziewczyny (i chłopaki sporadycznie:)) macie duży wkład w nasz dom - Tablica Upamiętniająca Wkład jest nieodzowna - na ścianie frontowej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.04.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Mazo, ja po raz kolejny - piękny macie dom. Co więcej można napisać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.04.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Dzięki Spireo! A Wasz jaki będzie... ech... A wnętrza - bardzo mi się podoba to, co pokazałaś ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts