Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Wieści z budowy... Zminiła się ekipa od elewacji drewnianej - nasz deweloper nie chciał im więcej zapłacić i chyba słusznie... Oceńcie sami, niby nie jest to skończone, miałobyć wyszlifowane i pomalowane, ale już wiem, że to jakaś pomyłka, co zrobili:

IMGP6178.JPG

IMGP6179.JPG

IMGP6180.JPG

IMGP6181.JPG

IMGP6187.JPG

IMGP6188.JPG

IMGP6193.JPG

IMGP6195.JPG

IMGP6191.JPG

Edytowane przez mazo

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Deweloper nie zająknął się na temat naprawy, bo dla niego nie ma problemu, dzisiaj się spotykamy - będzie gorąco. Trudno go przegadać, na dodoatek nie może nigdzie znaleźć modrzewia... nie, to nie może nigdy iść zbyt łatwo... Jak ja mam dosyc tego faceta, a będę musiała go spotykać nad naszym jeziorem, bo ma domek w tej samej miejscowości...

Na pewno powie, że wszystko będzie super itd., albo że się czepaiamy i nie zdejmie tego drewna, po prostu powie, że dalej nie robi, my nie zapłacimy i tak w kółko...

Debatują... Facet chce się rozliczyć i zakończyć budowę, bo mówi, że nie może sprostać naszym wymaganiom. O, mąż podniósł głos... mamy sobie sami kupić nowe drewno, nie chce partycypować w kosztach. Ja bym mu kazała kupić nowe za jego pieniądze, przecież to nie nasza wina, że kupił badziewie. Nie bardzo chcemy wziąć reszty budowy na siebie, bo to co nam za to odda, to nie starczy na wykonawcę i materiał...

A nie - koszt nowego drewna pokrywa on, do 60 zł...

Edytowane przez mazo

Współczuję. Docinanie pod kątem 45 stopni powoduje, że narożnik jest bardzo delikatny - nawet przy kafelkach to może być problem, a co dopiero w drewnie i to na zewnątrz. Trzeba się liczyć z odpadami, bo drewno zawsze może pęknąć.

Ja bym dała drewniany kątownik na narożnik ( albo wycięła róg i wstawiła listwę).

Właśnie to teraz zaproponował deweloper, kiedy już było ustalone, że zabiera sie z tym drewnem, a my nie chcemy żadnych narożników, to ustalilismy na początku rozmowy o elewacji. Jestem za tym, żeby samą elewację zroić poza nim, dołożymy i będzie zrobione przez firmę specjalizującą się w elewacjach drewnianych, nie wiem tylko, ile to kosztuje... Ktoś wie? dzisiaj już się nigdzie nie dodzwonię.

Muszę kupić baterię do kuchni i zlew. Pomożecie?

Na razie mam taką propozycję:

http://image.ceneo.pl/data/products/5443644/product.jpg

tylko nie wiem, czy czarna bateria będzie pasowała do antracytowego zlewu.

A może macie na oku jakieś fajne baterie? w rozsądej cenie, nie zamierzam szaleć, muszę składać na drewno:)