Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam taką:

http://www.hansloren.pl//index.php?products=product&prod_id=19589

zależało mi na wyciąganej wylewce. Jeżeli mogę coś podpowiedzieć, ta warto kolorem dopasować baterię do zlewu, bądż do pozostałych urządzeń i okuć kuchennych. ja mam stalowe urządzenia (piecyk, mikrofala), uchwyty, cokoły i baterię też wzięłam w kolorze stalowym.

wg. mnie lepiej to wygląda niż stal + chrom + aluminium w jednym miejscu :oops:

Bardzo ładna ta Twoja, Aricio, prosta, bez udziwnień.

Piekarnik będzie taki:

http://im1.shopmania.org/files/p/m/711/gorenje-bo71orax~1426711.jpg

ewentualnie taki:

http://www.rtvagd.sklep.pl/pi/47/27498.jpg

w tym pierwszym niby reling jest stalowy, ale takich baterii jest chyba mniej, no i wolałabym coś tańszego niż tysiak, bo nie podniecam się za bardzo bateriami. A ta moja czarna - co myślisz Aricio? muszę dzisiaj zamówić...

ta czarna ładna. ale nie wiem, czy praktyczna :(

nie wiem, czy będzie Ci wygodnie spłukiwać zlew. i nie wiem też, czy nie będzie zachodziła kamiennym osadem. podobny "krój" miałam w starym domku z hg w łazience. cały czas woda stała na kranie i wysychała w plamy :( non stop trzeba było wycierać kran na sucho, ale i tak nie zawsze sie udawało.... (a była chromowana!)miałam też antracytowy zlew z teki i osad był niemało widoczny....

może porozglądaj się za bateriami w kolorze stalowym, nie koniecznie ze stali. są trochę tańsze. ta moja w stali kosztowała 3000!!!! dlatego wzięłam właśnie w kolorze stalowym. za to zlew też mam stalowy i z chęcią potraktowałabym go siekierką :mad:

możesz też kupić byleconachwilę ;)a później kupisz coś fajnego. myślę, że dobrze mieć dobrą baterię...

piecyk oglądałaś na żywo? srawdź, jeżeli masz taką możliwość, jak odznaczają się łapki na uchwycie. na którym mniej je widac ;)

Edytowane przez aricia

A wiesz, że ja tę czarną wybrałam ze względu na walory praktyczne:) Ktoś ja polecał jako praktyczną... Zlewy tego typu też są na forum chwalone... A krój - chodzi o to, że kwadratowy i woda na nim stoi? tego nie wzięłam pod uwagę... Jakoś te krany mnie nie kręcą i nie wiem, co wybrać, z wyjmowaną wylewką nie potrzebuję, bo zlew jednokomorowy (lub półtora), więc dam radę go spłukać. Może wezmę coś podobnego do Twojej, tylko tańszą:)

no, o kształt chodzi. miałam tę http://www.markowydom.pl/p/18790/hansgrohe/hansgrohe-metris-bateria-umywalkowa-31060000 i woda na kranie po prostu stała! ty razem kupiłam wszystkie zaoblone.

a zlew miałam ten : http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001833&categoria=CA-0000008&idioma=pl&backto=&nameProd=AURA%2060%20B-TG&nameCat=Zlewozmywaki

piękny ( 4 me ;) ), ale tak głęboki i kwadratowy, że ciężko byłoby go spłukać bez wyciąganej wylewki.

I bateria i zlew piękne (zlew to mój typ, ale jak pisałam za duży, chyba że skusze się na 90-tkę z jedną komorą), dzięki za cenne uwagi, moze jednak poszukam z wyciąganą wylewką, bo wolałabym głebowki zlew, chociaż ten, który wybrałam nie jest aż tak głeboki jak Aura. Chyba będzie ciężko z tym stalowym kolorem, ale skoro u mnie tylko ten reling wchodzi w grę, to nie będę się tak przejmować.

A - mam jeszcze jeden problem - nie chciałam okapu, bo go i tak nie używam, ale nad płyta będę miała szafki, co z parą od gotowania? bez okapu chyba zniszczą się od niej szafki nad płytą? chyba jednak ten nieszczęsny okap musze gdzieś tam umieścić...

jak nie włączę okapu, to caaaałe szafki mam zaparowane. a maniaczką gotowania nie jestem :oops: gotuję tylko niezbędnie :lol2:

też niby nie chciałam, ale stolarz mnie namówił.

ja już drugi okap mam taki : http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001308&categoria=CA-0000004&idioma=pl&backto=Okapy%20kuchenne&nameProd=CNL1%203000&nameCat=Okapy%20kuchenne

mało widoczny. i całkiem wydajny :) oraz cenowo przystępny!

Hej

Wtrącę się w temat okapu

Aricia, pokazałaś coś co ja ostatnio wymyśliłam żeby mieć górne szafki w jednym ciągu (wcześniej w projekcie mieliśmy tradycyjny okap i szafki wiszące po bokach).

Facet od kuchni się skrzywił, bo podobno ciężko to będzie zabudować (robimy meble gotowe i jakoś trzeba szafkę i front dociąć, dla stolarza to rybka, ale haecker takich rzeczy nie robi = paranoja swoją drogą)

Napisz jak to u Ciebie jest rozwiązane, może udałoby się pokazać jakieś fotki?

Przepraszam mazo za prywatę u Ciebie

Nie ma za co - mnie się też ta informacja przyda, chociaz my bierzemy meble z Ikei i nie wiem, czy da sie to zabudować, a też chciałam taki niewidoczny. Nie pomyślałam i zaplanowałam kuchnię tak, że mam szafki nad płytą (a mogły być z dugiej strony), rezygnować z nich nie chcę, bo miejsca nigdy za dużo. Tylko że ja nie cierpię włączać okapu i wiem, że nie będę tego robić, ale chociaż para skropli się na nim, a nie na szafce bezpośrednio nad płytą...

Tylko że ja nie cierpię włączać okapu i wiem, że nie będę tego robić, ale chociaż para skropli się na nim, a nie na szafce bezpośrednio nad płytą...

Widzę że nie jestem sama :)

Nie wiem skąd to się bierze, ale ja też*nie lubię. Natomiast robię to dość często (chociaż w sumie to w ostateczności, czasem mąż przypomina), bo niemało gotuję. No i nie wyobrażam sobie mieć nad płytą szafki

no, to masz już tańszą opcję bateryjną, mazo :D

monsanbie odpowiedziałam na prv, ale jeżeli Ci to interesuj, to powtórzę, espeszali for ju!!!! bebechy pochłaniacza są w szafce, na dnie, obudowane płytą. po środku szafki, pionowo, znajduje się kanał wentylacyjny, o prostokątnym przekroju, odprowadzający pochłoniętą parę i zapachy i już :D

Dziękuję E-molu i Aricio! E-molu - masz ten piekarnik z gałkami?

A ja przedstawiam zmiany:

Szare ściany w kuchni:

IMGP6205.JPG

trochę żałuję, że nie odważyłam się na ciemniejszą szarość, jak na tej ścianie - baardzo mi się podoba (na niej będzie masa czarno-białych zdjęć w mniejszych i większych ramkach, a na jej tle biała metalowa szafka)

jeszcze nie do końca pomalowana i na żywo wydaje się ciemniejsza niż na zdjęciu.

IMGP6219.JPG

Widok z drugiej strony korytarza:

IMGP6223.JPG

No i posprzątaliśmy wstępnie salon:

IMGP6222.JPG

Edytowane przez mazo