mazo 29.04.2011 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Fajna, ale dla mnie zbyt kosmiczna, kuchnia ma lekko nawiązywać do klimatu lat 60-70-tych, więc ta odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 29.04.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 ja mam taką: http://www.hansloren.pl//index.php?products=product&prod_id=19589 zależało mi na wyciąganej wylewce. Jeżeli mogę coś podpowiedzieć, ta warto kolorem dopasować baterię do zlewu, bądż do pozostałych urządzeń i okuć kuchennych. ja mam stalowe urządzenia (piecyk, mikrofala), uchwyty, cokoły i baterię też wzięłam w kolorze stalowym. wg. mnie lepiej to wygląda niż stal + chrom + aluminium w jednym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.04.2011 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Bardzo ładna ta Twoja, Aricio, prosta, bez udziwnień. Piekarnik będzie taki: http://im1.shopmania.org/files/p/m/711/gorenje-bo71orax~1426711.jpg ewentualnie taki: http://www.rtvagd.sklep.pl/pi/47/27498.jpg w tym pierwszym niby reling jest stalowy, ale takich baterii jest chyba mniej, no i wolałabym coś tańszego niż tysiak, bo nie podniecam się za bardzo bateriami. A ta moja czarna - co myślisz Aricio? muszę dzisiaj zamówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 29.04.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) ta czarna ładna. ale nie wiem, czy praktyczna nie wiem, czy będzie Ci wygodnie spłukiwać zlew. i nie wiem też, czy nie będzie zachodziła kamiennym osadem. podobny "krój" miałam w starym domku z hg w łazience. cały czas woda stała na kranie i wysychała w plamy non stop trzeba było wycierać kran na sucho, ale i tak nie zawsze sie udawało.... (a była chromowana!)miałam też antracytowy zlew z teki i osad był niemało widoczny.... może porozglądaj się za bateriami w kolorze stalowym, nie koniecznie ze stali. są trochę tańsze. ta moja w stali kosztowała 3000!!!! dlatego wzięłam właśnie w kolorze stalowym. za to zlew też mam stalowy i z chęcią potraktowałabym go siekierką możesz też kupić byleconachwilę ;)a później kupisz coś fajnego. myślę, że dobrze mieć dobrą baterię... piecyk oglądałaś na żywo? srawdź, jeżeli masz taką możliwość, jak odznaczają się łapki na uchwycie. na którym mniej je widac Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.04.2011 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 A wiesz, że ja tę czarną wybrałam ze względu na walory praktyczne:) Ktoś ja polecał jako praktyczną... Zlewy tego typu też są na forum chwalone... A krój - chodzi o to, że kwadratowy i woda na nim stoi? tego nie wzięłam pod uwagę... Jakoś te krany mnie nie kręcą i nie wiem, co wybrać, z wyjmowaną wylewką nie potrzebuję, bo zlew jednokomorowy (lub półtora), więc dam radę go spłukać. Może wezmę coś podobnego do Twojej, tylko tańszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 29.04.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 no, o kształt chodzi. miałam tę http://www.markowydom.pl/p/18790/hansgrohe/hansgrohe-metris-bateria-umywalkowa-31060000 i woda na kranie po prostu stała! ty razem kupiłam wszystkie zaoblone. a zlew miałam ten : http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001833&categoria=CA-0000008&idioma=pl&backto=&nameProd=AURA%2060%20B-TG&nameCat=Zlewozmywaki piękny ( 4 me ), ale tak głęboki i kwadratowy, że ciężko byłoby go spłukać bez wyciąganej wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.04.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 I bateria i zlew piękne (zlew to mój typ, ale jak pisałam za duży, chyba że skusze się na 90-tkę z jedną komorą), dzięki za cenne uwagi, moze jednak poszukam z wyciąganą wylewką, bo wolałabym głebowki zlew, chociaż ten, który wybrałam nie jest aż tak głeboki jak Aura. Chyba będzie ciężko z tym stalowym kolorem, ale skoro u mnie tylko ten reling wchodzi w grę, to nie będę się tak przejmować. A - mam jeszcze jeden problem - nie chciałam okapu, bo go i tak nie używam, ale nad płyta będę miała szafki, co z parą od gotowania? bez okapu chyba zniszczą się od niej szafki nad płytą? chyba jednak ten nieszczęsny okap musze gdzieś tam umieścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 29.04.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 jak nie włączę okapu, to caaaałe szafki mam zaparowane. a maniaczką gotowania nie jestem gotuję tylko niezbędnie też niby nie chciałam, ale stolarz mnie namówił. ja już drugi okap mam taki : http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001308&categoria=CA-0000004&idioma=pl&backto=Okapy%20kuchenne&nameProd=CNL1%203000&nameCat=Okapy%20kuchenne mało widoczny. i całkiem wydajny oraz cenowo przystępny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.04.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 HejWtrącę się w temat okapuAricia, pokazałaś coś co ja ostatnio wymyśliłam żeby mieć górne szafki w jednym ciągu (wcześniej w projekcie mieliśmy tradycyjny okap i szafki wiszące po bokach).Facet od kuchni się skrzywił, bo podobno ciężko to będzie zabudować (robimy meble gotowe i jakoś trzeba szafkę i front dociąć, dla stolarza to rybka, ale haecker takich rzeczy nie robi = paranoja swoją drogą)Napisz jak to u Ciebie jest rozwiązane, może udałoby się pokazać jakieś fotki? Przepraszam mazo za prywatę u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.04.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Nie ma za co - mnie się też ta informacja przyda, chociaz my bierzemy meble z Ikei i nie wiem, czy da sie to zabudować, a też chciałam taki niewidoczny. Nie pomyślałam i zaplanowałam kuchnię tak, że mam szafki nad płytą (a mogły być z dugiej strony), rezygnować z nich nie chcę, bo miejsca nigdy za dużo. Tylko że ja nie cierpię włączać okapu i wiem, że nie będę tego robić, ale chociaż para skropli się na nim, a nie na szafce bezpośrednio nad płytą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 29.04.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Tylko że ja nie cierpię włączać okapu i wiem, że nie będę tego robić, ale chociaż para skropli się na nim, a nie na szafce bezpośrednio nad płytą... Widzę że nie jestem sama Nie wiem skąd to się bierze, ale ja też*nie lubię. Natomiast robię to dość często (chociaż w sumie to w ostateczności, czasem mąż przypomina), bo niemało gotuję. No i nie wyobrażam sobie mieć nad płytą szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.04.2011 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 No dobra - będzie okap... szkoda, że nie mogę przenieść tych gónych szafek na drugą stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 29.04.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Pierwszy piekarnik ma uchwyt aluminiowy a nie stalowy, a w drugim czarna rączka bardzo się palcuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 29.04.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 no, to masz już tańszą opcję bateryjną, mazo monsanbie odpowiedziałam na prv, ale jeżeli Ci to interesuj, to powtórzę, espeszali for ju!!!! bebechy pochłaniacza są w szafce, na dnie, obudowane płytą. po środku szafki, pionowo, znajduje się kanał wentylacyjny, o prostokątnym przekroju, odprowadzający pochłoniętą parę i zapachy i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 30.04.2011 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) Dziękuję E-molu i Aricio! E-molu - masz ten piekarnik z gałkami? A ja przedstawiam zmiany: Szare ściany w kuchni: trochę żałuję, że nie odważyłam się na ciemniejszą szarość, jak na tej ścianie - baardzo mi się podoba (na niej będzie masa czarno-białych zdjęć w mniejszych i większych ramkach, a na jej tle biała metalowa szafka) jeszcze nie do końca pomalowana i na żywo wydaje się ciemniejsza niż na zdjęciu. Widok z drugiej strony korytarza: No i posprzątaliśmy wstępnie salon: Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 30.04.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja mam bez gałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.05.2011 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Czyli masz wypasioną wersję Zastanawiam się, czy warto dorzucić parę stów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.05.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Siedzę w tych bateriach i siedzę, a nic mnie szczególnie nie zachwyca. Ta mnie zainteresowała, bo dziwna: http://image.ceneo.pl/data/products/1597176/c23ca939-2ea4-468b-aa6b-6b6e522b6305_product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.05.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 A może pójść w klasykę i pewną firmę? http://image.ceneo.pl/data/products/9432050/product.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 01.05.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Nie wiem czy warto wizualnie wybierałam, druga bardziej praktyczna, pierwsza będzie cały czas w zaciekch - mokra ręka przekręca kurek woda cieknie po wylewce zostawia ślad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts