mayadaski 03.05.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mazo, dzieki wielkie. Moge poczekac, bo ja mycie planuje dopiero w lipcu;) Przeprowadzajcie sie w lipcu - nie czekaj na wszystko az bedzie skonczone! Zobaczysz bedzie super...latem duzo do szczescia czlowiekowi nie trzeba, byle tylko byl kibelek, prysznic i jakies gniazdko by sie do pradu podlaczyc. dzialki masz sporo by lezak rozlozyc;) My tez chcemy juz u siebie byc latem, chociaz ciagle niewykonczone i absolutnie nic nie zrobione w strone kuchni...bedziemy grillowac albo na rybe do rybakow skoczymy;) bedzie fajnie! Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.05.2011 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Tak mi się wydawało, Maju, że latem planowaliście przyjechać. Mamyjeszcze dwa miesiące, kuchnia będzie gotowa za jakieś dwa tygodnie. Muszę kupić brakujące baterie, zlew, umywalki i można podłączać. Mozaika skuta, facet od elewacji drewnianej (i od innych rzeczy) zgodził się położyć mozaikę i płytki przy wejściu do domu (teraz nie tak łatwo znaleźć kogoś od zaraz) i zrobić wyprawki na niektórych ścianach - po pomalowaiu wyszły nierówności - niestety mój brat po prostu malował...no i jeszcze wiele rzeczy, nie mogę nawet o tym myśleć - przeraża mnie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.05.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mazo, no pewnie, że zdążycie Ja powiem więcej - mamy stan zero, a przeprowadzimy się w tym roku - i to na gotowe. Mój mąż obstawia listopad, ja myślę raczej o grudniu - no zobaczymy, co z tego wyjdzie... Ze zlewem też się zastanawiam - przy układzie półtorej komory mniejsza może robić za ociekacz, ale i miejsce na schowanie szmatki/ gąbki/ pojemnika na płyn do naczyń. Obecnie mam 1 komorę z ociekaczem i nie brakuje mi więcej. Miałam 1,5 komory z ociekaczem i to było wręcz za dużo, przy zmywarce. Kanapy super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 03.05.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Mazo, 2 miesiace to kuuuupa czasu! Dacie rade A przypuszczam, ze bycie na miejscu w czasie gdy prace wykonczeniowe sa przeprowadzanie tez ma swoje plusy...mozna panow przypilnowac gdy zaczynaja partaczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.05.2011 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Dzięki dziewczyny, że wierzycie A w przypilnowanie majstró coraz mniej wierzę... Pierwszy pan płytkarz przyjechał poprawić te wyszczerbione płytki na wannie - przyciął dwie płytki ponownie, trochę lepiej, ale co z tego - stwierdził, że mam zdecydować, czy ma tamte zrywać z płyty na wannie, bo mogą się uszkodzić płytki obok i cała płyta. Zrezygnowałam... chciał mi dać jakąś rekompensatę, ale podziękowałam. Najgorsze w tej chwili jest to,że trudno zrobić coś na gotowo, ciągle coś jest nieskończone. parkiet niby ma być położony tak,żeby nie trzeba było malować ponownie, drzwi będą wymagały podmalowania. W gospodarczym podczas szlifowania powstały jakieś dziury - tam dugo ściany były mokre i gładź chyba poodpadała, niestety nie zauważyliśmy tego przed wyjazdem ekipy i ciekawe, co powie na to nasz krętacz... Co jeszcze - kominy nie mają opierzenia na górze, na dole bardzo brzydkie kołnierze, dachówka nadal krzywa... i ciągle to przekładanie różnych prac na później, a czas biegnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 03.05.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 "FIKUŚNIE" położona kostka może jednak Ci się spodoba http://www.nrja.lv/uploads/projekti/8blacks_9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.05.2011 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Tak, taka jest niezła, nawet rozglądałam się za taką najbardziej kwadratową i taką, którą można położyć w ten sposób, ale jakoś nic mi nie wpadło w oko. No i właśnie chciałam spytać, z czego dziewczyny robicie podjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.05.2011 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Ostateczna ostateczność Wszystkie z wyciaganą wylewką, druga z wyciaganym natryskiem? ki diabeł? czym to się różni od tej pierwszej? http://www.opal24.pl/images/paffoni_ringo_bat_kuchenna_wn_rin285cr.jpg http://www.opal24.pl/images/paffoni_ringo_bat_kuchenna_wn_rin285cr.jpg http://www.lazienkiabc.pl/photo/productGallery/f600x600/Bateria-kuchenna-Paffoni-SLY-SY-285-23173.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.05.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 I jeszcze: piekarnik chyba wybiorę jednak ze sterowaniem sensorycznym, tylko czy taki wybór ma jakieś głębsze uzasadnienie (to tak dla męża, niezglsza sprzeciwu, ale wolałabym dać mu poczucie, że to nie tylko moja fanaberia), czy tylko estetyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.05.2011 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) Ostateczna ostateczność Umywalka do małej łazienki: Catalano Sistema C3 http://image.ceneo.pl/data/products/1203477/product.jpg Może być lekko wpuszczona w blat lub osadzona wyżej, wtedy ma taki kształt: http://idealnalazienka.pl/components/com_virtuemart/shop_image/product/217c615c5c81a2014bf86a48e611fbb7.jpg Roca Terra http://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/70/81/16/1570811691 Która według Was fajniejsza? Obie fajne... Edytowane 4 Maja 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 04.05.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Roca Terra jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.05.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Dzięki Anulo! szkoda, że nie mogę ich porównać na żywo, wydaje mi się, że Catalano może być lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 04.05.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 dla mnie roca ale ja luubię ceramikę tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.05.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Mojemu mężowi też roca bardziej się podoba. No i wybraliśmy baterię do tej łazienki (Kludi Bozz): http://image.ceneo.pl/data/products/813585/product.jpg bardziej podobała mi się inna, z prostą wylewką, ale ta wybrana jest z perlatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.05.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 jakościowo Catalano jest lepsza. Jednak porównując te modele Roca wygląda korzystniej. W życiu codziennym na pewno różnicy nie zauważysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.05.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 (edytowane) Skoro już tyle głosów za Rocą, to przyłączam się do Was Jest chyba ciekawsza. Dzięki! To może pomożecie mi jeszcze z baterią kuchenną? Wybór w sumie ogranicza się do dwóch, do tego podobnych... Edytowane 4 Maja 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 05.05.2011 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 bateria druga, a umywalka pierwsza, fason walca mi się juz opatrzył, a ta pierwsza trochę inna, lżejsza, ale wszystko oczywiście zależy od otoczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.05.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 No, chociaż ktoś po mojej stronie Otoczenie - główną rolę będzie grać komiks, biało, szafka grafitowa z drewnianym blatem. Tylko że zaczęłam się zastanawiać, czy mierząc przestrzeń na szafkę wzięłam pod uwagę ościeżnice... jeśli nie to mam za mało miejsca na taką umywalkę... E-molu -ta "nasza" simplowa ościeżnica ma 5cm szerokości? gdybyś przypadkiem mierzyła, to mogę prosić też o jej głębokość? (żebym nie zrobiła jakiegoś błędu z listwami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.05.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 mazo, jakiej średnicy tę umywalkę bierzesz pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.05.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Akcja narożnik czy dwie kanapy: Bardziej podoba mi się narożnik, ale stwierdzilismy, że mniej praktyczny - w kącie i tak nikt nie usiądzie - to właściwie zdanie mojego męża, wobec któego jestem ostatnio nieufna Zależy nam, żeby w razie potrzeby zmieniać ustawienie tych kanap. Jesli dwie, to 3-osobowa i dwójka. Jakie macie doświadczenia z kanapami i naroznikami? My też się nad tym zastanawialiśmy i doszliśmy do wniosku, że jednak dwie kanapy - wybieramy dwie 3-osobowe, głównie dlatego, że różnica cenowa pomiędzy dwójką a trójką jest niewielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts