mazo 10.05.2011 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Mam tynk mineralny biały, a na to farba silikonowa. Wykonawcy mówili, że taniej by było dać tynk nie w kolorze, jakiś szary, ale oni na wszystkim świetnie się znali... Ta biel farby była zdecydowanie bielsza niż tynk. Mam wątpliwości, czy nie taniej by było dać tynk silikonowy od razu, ale poczytałam trochę wypowiedzi forumowych fachowców i niby to tańsze rozwiązanie... Cokołu nie mam wcale, nibyszkalismy tynku mozaikowego w kolorzebiałym, ale wszystkie były jakieś żółtawe, a taki zupełnie odcinający się (np. szary) nie podobał nam się - zmieniłby proporcje domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Pisałam, że deweloper się z nami pożegnał? teraz chce nas jeszcze do końca wycyckać. Okazuje się, że do zapłacenia zostało już tylko 5 tysięcy i to ma pokryć rzeczy, których jeszcze nie zrobił. Nie chce słyszeć o jakimś kosztorysie na te pozostałe prace, nie chce też przywieźć na budowę materiałów, za które zapłaciliśmy - za materiały płaciliśmy z góry, za robociznę po wykonaniu pracy. Będziemy reklamować drewno na elewacji i dach - krzywizny tłumacz pracą drewna... Jak tu z nim walczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.05.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Mam tynk mineralny biały, a na to farba silikonowa. Wykonawcy mówili, że taniej by było dać tynk nie w kolorze, jakiś szary, ale oni na wszystkim świetnie się znali... Ta biel farby była zdecydowanie bielsza niż tynk. Mam wątpliwości, czy nie taniej by było dać tynk silikonowy od razu, ale poczytałam trochę wypowiedzi forumowych fachowców i niby to tańsze rozwiązanie... Cokołu nie mam wcale, nibyszkalismy tynku mozaikowego w kolorzebiałym, ale wszystkie były jakieś żółtawe, a taki zupełnie odcinający się (np. szary) nie podobał nam się - zmieniłby proporcje domu. Dzięki! Tak się zastanawiam co z tym cokołem. Podoba mi się bez ale nie wiem czy to praktyczne? Co do Twojego dewelopera to współczuję. Jak będziesz miała jakieś problemy to pisz do Nitubagi ona zaprawiona w boju ze swoimi (tylko teraz chyba chwilowo bez netu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 10.05.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Pisałam, że deweloper się z nami pożegnał? teraz chce nas jeszcze do końca wycyckać. Okazuje się, że do zapłacenia zostało już tylko 5 tysięcy i to ma pokryć rzeczy, których jeszcze nie zrobił. Nie chce słyszeć o jakimś kosztorysie na te pozostałe prace, nie chce też przywieźć na budowę materiałów, za które zapłaciliśmy - za materiały płaciliśmy z góry, za robociznę po wykonaniu pracy. Będziemy reklamować drewno na elewacji i dach - krzywizny tłumacz pracą drewna... Jak tu z nim walczyć? Współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Myślałam, że już wybrałam zlew... a tu coś nowego: blanco metra:http://image.ceneo.pl/data/products/278228/product.jpgwymiary:http://image.ceneo.pl/data/products/278228/0c9778a8-2587-4845-adac-0e466cc6275f_product.jpg teka astral: http://image.ceneo.pl/data/products/5441756/product.jpg http://image.ceneo.pl/data/products/5441756/3787e903-7e28-4c25-955b-8dd33107e8c1_product.jpg Chyba jednak astral... trochę mniejszy, kształt podobny. Tylko nie wiem, czy antracyt czy onyks. Macie może porównanie?zależy mi na tym, by te kropki niebyły zbyt widoczne. Moze ten blanco jest podtym względem lepszy? u mnie go chyba nigdzie nie obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Beto - a jaki masz mieć kolor elewacji? brak cokołu nie jest bardzo praktyczny, ale przy silikonowej farbie może to nie będzie taki problem, no i opaska żwirowa. Wiem, że u nas cokół zepsułby wygląd domu i denerwowałby mnie. A jeśli mówimy o cokołach - plytkarz proponuje cokół przy płytkach przed wejściem do domu, niby bez niego elewacja będzie się brudzić przy myciu - co myślicie? odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.05.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 (edytowane) mazo - wspaniały dom. Cudowny to za mało powiedziane. I ten beton ... też żałuję, ze odpuściłam go sobie na klatce schodowej. Chyba że się nakręcę i znowu plac budowy zrobię w domu ?Różnica między antracytem a onyxem jest fajnie opisana we wnętrzach.kopiuję linka:http://www.zlewozmywakikuchenne.pl/wp-content/gallery/koloryteka/czarny.jpg Edytowane 10 Maja 2011 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 (edytowane) Mirello - dziękuję Także za te informacje o zlewach, wyglądają tu bardzo podobnie... ale teraz widzę, że w sklepie, ktróry wybrałam, że mają tylko antracyt. Muszę jeszcze poczytać o tym blanco, może jest gładki, chociaż pewnie te drbinki mają jakiś sens praktyczny... A beton - to zakładanie tych płyt to nie była jakaś wielka operacja, jedynie wycinanie otworów to trochę hałasu i kurzu. Edytowane 10 Maja 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.05.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Mam teke antracyt - ale jak zrobię fotkę jeszcze z lampą i tak nie wiele Ci to pomoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Dzięki! z tego, co wyczytałam onyx ma więcej srebrnych drobinek, antracyt - białych. Myślę, że oba wyglądają dobrze, wszyscy je sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.05.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Beto - a jaki masz mieć kolor elewacji? brak cokołu nie jest bardzo praktyczny, ale przy silikonowej farbie może to nie będzie taki problem, no i opaska żwirowa. Wiem, że u nas cokół zepsułby wygląd domu i denerwowałby mnie. A jeśli mówimy o cokołach - plytkarz proponuje cokół przy płytkach przed wejściem do domu, niby bez niego elewacja będzie się brudzić przy myciu - co myślicie? odpuścić? U mnie będzie biała elewacja z drewnianymi elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 No tak, Beto -zapomniałam, aż prosi się o białą. W wątku Myszy już chyba wszystko dziewczyny napisały, chociaż Irma trochę namieszała swoim pytaniem Ja widzę bloki, które najczęściej pokryte są akrylowym i nie wyglądają dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 10.05.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 No tak, Beto -zapomniałam, aż prosi się o białą. W wątku Myszy już chyba wszystko dziewczyny napisały, chociaż Irma trochę namieszała swoim pytaniem Ja widzę bloki, które najczęściej pokryte są akrylowym i nie wyglądają dobrze... Rozpisałam się na cudzych wątkach Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Wiem już, ile będą kosztowały kanapy Como z Helvetii: wersja 1.: trójka - 1911 zł, dwójka - 1687 zł, wersja 2.: narożnik - 2890 zł (cena w Poznaniu niższa niż w mniejszym mieście) Czas oczekiwania 6 tygodni,więc pora zamawiać, chyba wersję 1, nadal nie jestem pewna... No i cały czas nie mogę podjąć decyzji o tych panelach dekoracyjnych Loft Design, już niby się zdecydowaliśmy, dostałam druk zamówienia, tylko jakoś nie mogę przeżyć, że na ścianę w sypialni to aż 2 tys., nie umiem wydawać tyle na dekoracje..., ale może warto, może po prostu nie przyzwyczaiłam się do takich sum... Panel bardzo mi się podobają (boję się o ich układanie - chcemy samodzielnie), żal by mi było ich nie wykorzystać - myślę teraz o ściankach na antresoli (wyjdzie ich mniej): będą pociągnięte do skosów, pomiędzy nimi regały z książkami. Panele takie http://www.loftsystem.pl/templates/Loft_Design_System/images/gallery/panele/decorative_panels_fitnes2.jpg na podłodze szara wykładzina też w kółka, nie wiem, czy to nie wbrew jakimś wnętrzarskim zasadom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 10.05.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Wróciła wiosna, a wraz z wiosna ja Mazo, dom prezentuje sie pięknie. Podczytam wieczorem więcej, to się wypowiem na inne tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 10.05.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Zasady są po to, zeby je łamać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.05.2011 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 http://www.helvetia.com.pl/index.php?s=45201&pid=105&did=1&l=pl dokładnie ten narożnik ? Czy jakiś mniejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Minko - no w końcu wróciłaś! brakowało mi Ciebie! mam nadzieję, że zagościsz na dłużej. co u Ciebie? Mirelo - tak, chodziło o ten narożnik. fajnie wygląda, ale jego minusem jest to, że ten jeden bok jest bez oparcia i bez podłokietnika - to niezbyt wygodne, no i ten kąt naroznika jest średnio wykorzystany do siedzenia,kidy pojawia się wiecej osób. Tak mi się przynajmniej wydaje.Dwie kanapy będzie można przesuwać (a właściwie jedną z nich - bliżej telewizora, nie do przodu, tylko w bok,żebynie patrzeć na ekran pod kątem. mam tylko nadzieję, że się nie rozczaruję ich widokiem na żywo. Dwójki nie widziałam nawet na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 10.05.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 No tak, Beto -zapomniałam, aż prosi się o białą. W wątku Myszy już chyba wszystko dziewczyny napisały, chociaż Irma trochę namieszała swoim pytaniem Ja widzę bloki, które najczęściej pokryte są akrylowym i nie wyglądają dobrze... to przez zawiść niemniej jednak moj tynk wciąż dobrze wygląda,a le to dopieor 3 sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 10.05.2011 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Tak myślałam Podałam przykład z blokami, ale powinnam dodać, że spóldzielnie mieszaniowe kupują pewnie najtańszy tynk z możliwych, no i bloki w mieście, więc i warunki ekstremalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts