Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie chciałam kostki... bardzo..., koncepcje były różne, bo piachu zostawić na podjeździe raczej nie zostawimy... odpadły krawężniki, bloczki, gruby żwir. Pomyśleliśmy, że równa powierzchnia może przydać się dwóm rowerzystkom. typowe płyty chodnikowe odpadają ze względu na rozmiar i niewystarczającą grubość, ale są takie płytki 20/20 (plyty chodnikowe z posypką):

http://www.blechert-kostka-betonowa.pl/uslugi.html (dostanę rabat:))

Ścieżki do domu od furtki i wokół domu miały być z płyt chonikowych 50/50 (w kamykach), takich zwykłych, nie wiem, czy to się zgra z tym podjazdem kolorystycznie, więc wymyśliłam, że może z tych małych płytek ułożyć jedną większą (40/40), ale nie wiem, czy to się nie rozejdzie... Myślałam jeszcze o takiej zupelnie płaskiej kostce, ale jest droższa.

:D

a my dalej myślimy.

Mazo, narożnik jest super. Przymierzałaś się do niego? Ja bardzo lubię narożniki więc u siebie też planuję.

Nie, w życiu go nie widziałam na żywo, opieram się na opinii Marcina Cetery - bardzo go sobie chwali, no i znajomi Aricii mają taką kanapę.

no i jak pisałam wyżej - to raczej nie będzie narożnik...

Nie, w życiu go nie widziałam na żywo, opieram się na opinii Marcina Cetery - bardzo go sobie chwali, no i znajomi Aricii mają taką kanapę.

no i jak pisałam wyżej - to raczej nie będzie narożnik...

I już wiem dlaczego wydawał mi się znajomy :)

Doczytałam, że skłaniasz się do wersji nr 1. Też fajnie wygląda. Ja mam teraz narożnik podobnie zakończony jak z tej serii (trochę płytsza jest ta część bez oparcia) i u nas robi ta część za półkę (głównie na gazety) - nie wiem czy to dobrze.

No to mi też :) siostro

Pewnie ściągnę po Tobie.

Jest jeszcze coś takiego co chyba nazywa się ścieżkami angielskimi, różne frakcje żwiru zagęszcza się, podsypuje w odpowiedniej kolejności i one się klinują między sobą, takie pałacowe ścieżki. W kążdym razie ten żwir się nie rozsypuje na boki.

Na nowoczesnym podjeździe też by pasowało (chyba :) )

W Sopocie w wyremontowanej części są takie teraz zrobione.

Edytowane przez e-mól

I już wiem dlaczego wydawał mi się znajomy :)

Doczytałam, że skłaniasz się do wersji nr 1. Też fajnie wygląda. Ja mam teraz narożnik podobnie zakończony jak z tej serii (trochę płytsza jest ta część bez oparcia) i u nas robi ta część za półkę (głównie na gazety) - nie wiem czy to dobrze.

Mam teraz narożnik i chwalę sobie ten róg - coprawda jak przyjmuję gości to jest niewykorzystany, ale na codzień, kiedy np z mężem czytamy to własnie w tym rogu mamy głowy na wspólnej poduszce :).

Kiedyś już rozmawiałyśmy o kanapach, my też się przymierzamy do Como, ale na razie mamy pilniejsze sprawy. Jak nie sprawdzałaś, to zobacz jeszcze Sits.pl. Mnie zachwycił Cubic, ale wiele innych też fajnych. Nie wiem ile kosztuje, ale firma jest polska. Można dowolnie zestawiać, odpadł by dylemat sofy-narożnik...