mazo 16.05.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja juz pekłam, dlatego tak długo mnie nie było Specjalistyczna terapia była potrzebna Aaa - to już rozumiem tę nieodżałowaną absencję Ale na szczęście wróciłaś Minko i masz świeże spojrzenie - ja jeszcze wielu rad potrzebuję, tylko nie mogę zebrać myśli, tyle się dzieje i tyle trzeba podejmować decyzji, że trochę mnie to paraliżuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.05.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 ...spurpurowiałam.... Tak, tak... Przecież jesteś moją bratnią duszą wnętrzarską, Aricio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.05.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 mazo, gratulacje, trafiłem na ten wątek przypadkiem a tu takie rzeczy, właśnie znalazłem natchnienie;) Witaj Bartku! dziękuję! mam nadzieję, że zagościsz na dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 16.05.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Mazo dzięki za odpowiedź.Chyba coś pokombinuję z tym betonem w gabinecie.U mnie dopiero tynki a juz mam taki sam metlik jak Ty ...no i paraliż przed ostatecznym podjęciem decyzji A najbardziej denerwuje sie fachowcami.Czasami wydaje mi się, ze ja się lepiej znam niż oni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 16.05.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja się nadal zachwycam elewacją (modrzew piękny i mam nadzieję, że u mnie też tak będzie). Beton cudny i z drewnem wygląda bajecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.05.2011 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Tak, fachowcy... u nas co chwila coś wychodzi, np. to, że okna dziwnie posadowioe, albo wylewki źle zrobione (okna są za wysoko od podłogi, te długie, od posadzki). Pan, który teraz kończy rózne rzeczy wydaje się ok, pyta i myśli. Gdyby to on układał wszystkie płytki... a mógł, bo robił ścianki działowe i oferował swoje usługi... No i betonowa ściana mu sie podoba:) Dzięki Beto! Polecam modrzew z dlh - nie jest tani, ale można uniknąć kłopotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.05.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Łojezuśku, trochę mnie u Ciebie nie było, a tu tyle się dzieje. Dzięki, za zdjęcia podłogi i betonu. Wymarzyłam sobie i u nas wszędzie dąb olejowany i bałam się bardzo czy zagra z betonowym kominkiem i parapetami, ale po Twoich zdjęciach jestem już pewna, że będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.05.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nie ma za co Olgo:) Widzisz, a ja byłam pewna, że dąb i beton to idealne połączenie, taka pewność rzadko mi się zdarza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.05.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Podest przed wejściem zafugowany: Przy okazji możecie zobaczyć jak mamy dziwnie zrobione opierzenie na tym daszku przed wejściem - znowu będzie walka... Edytowane 17 Maja 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.05.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) dąb + beton to najcudowniejsiejsze połączenie we wszechświecie!!!!! p.s. zobaczyłam właśnie fotki powyżej:jawdrop:.... padłam i już dłuuuuuugo się nie podniosę..... Edytowane 17 Maja 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.05.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Łeetam... A wiesz Aricio, że to są te Areny, które toczyły bój z Affronami? teraz mam i to, i to Ale doszłam do wniosku (utwierdziłam się raczej), że Areny nie byłyby zbyt praktyczne, no i może zbyt mdłe. Przed wejściem też nie będą praktyczne... ale nie miałam już siły wybierać... No i jakoś podjazd wydaje nam się teraz wąski - rychło w czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.05.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Łeetam... A wiesz Aricio, że to są te Areny, które toczyły bój z Affronami? teraz mam i to, i to Ale doszłam do wniosku (utwierdziłam się raczej), że Areny nie byłyby zbyt praktyczne, no i może zbyt mdłe. Przed wejściem też nie będą praktyczne... ale nie miałam już siły wybierać... No i jakoś podjazd wydaje nam się teraz wąski - rychło w czas... Jest ślicznie, uroczo. Tak schludnie i czyściutko, a przy tym dzięki drewnu ciepło. A co do podjazdu, do zdaj się na centymetry, a nie intuicję. Zmierzcie szerokość podjazdu. My na dwa samochody przewidujemy coś ok 6 m szerokości. Zważywszy, że brama wjazdowa ma 475 cm, myślę ,że 5- 5,5 też jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.05.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ma ktoś garnki Elo?Te mi się podobają, nie wiem tylko, czy pratyczne, czy coś się nie będzie działo z tym kolorem? http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/77/61/84/1577618492 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.05.2011 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 (edytowane) Nasz podjazd ma 3 metry, w tym wąski pasek na krzaczki przy ogrodzeniu.... Tak to wygląda: Granica tam gdzie zgarnięta ziemia. No ale ktoś to do diabła projektował... Edytowane 17 Maja 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.05.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Nie kupiliśmy jeszcze uchwytów do mebli kuchennych. meble abstract biały. I nie wiem, jakie dać, generalnie wybrane są takie: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/strecket-uchwyt-aluminium__73632_PE190393_S4.jpg ale nie wiem, czy takie najmniejsze (2,5cm szerokości), czy większe (16 cm i 28). Chciałam, żeby były mało widoczne, ale przy zmywarce i lodówce muszą być szersze, żeby dało się otworzyć. Co radzicie - wszędzie szersze,czy kombinować też z tymi malutkimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 17.05.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Zrób koniecznie wizualizację... My kiedyś mieliśmy podobny dylemat i w końcu wszędzie dałam te średnie. Wszystkie poziomo, a tam gdzie nie pasowało - na dotyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.05.2011 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Przjrzałam się temu, co powstawiała babka z Ikei trochę to przypadkowe: Na górze są mniejsze, jeden uchwyt nie w tę stronę. Wdolnych szafkach widać, że uchwyty nie wyjdą symetrycznie, ze względu na zmywarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 17.05.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 ups, sorry, u nas w dolnych też niesymetrycznie, bo szuflady by się nie otworzyły. W zmywarce ( środkowa) daliśmy 16 cm, szafki po 2,5. Pozostałe mamy 16. Nie mamy lodówki do zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.05.2011 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Basiu -w górnych masz 2,5? dobrze rozumiałam? pokazałabyś jak to wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 17.05.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 W dolnych. Od lewej: krótki po prawej, centralnie 16 cm ( zmywarka), krótki po lewej. Wysłałam priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts