Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Beto - zamawiałam w lokalnej sieci Fachowiec, w ostatnim dniu pracy jedego ze sklepów (jak się potem okazało), może sprzedawcy nie zależało, albo co. Miałam dzisiaj dostać odpowiedź, co z tą reklamacją.

Lidszu - dzięki! dołek niespodziewany, sama nie rozumiem, może po prostu z powodu rozłąki z małżonkiem?:) Albo smutno mi się zrobiło,kiedy dom nagle zrobił się pusty, a wcześniej 6 majstrów?:) Jeszcze odkrliśmy płytki w kuchni - nawet na podłodze są jakieś zonki... to takie rozczarowanie, bo byłam pewna, że płytkarz jest taki świetny, chyba nie mogę odżałować, że ten obecny tego nie robił. Wiem, jeszcze wiele rozczarowań mnie czeka, jak to na budowie... A w poniedziałek schody - kolejne wyzwanie dla moich skołatanych nerwów:)

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A teraz konsultacje :) : co z oświetleniem nad zlewem

IMGP6378.JPG

, w suficie są dwa punkty (jeden do odnalezienia...), są dwie opcje:

- zwisające białe lampki ceramiczne podłużne, trochę retro mi się kojarzą

- czarne reflektorki trochę techniczne

Opcja 1. zgra się z lampą nad stołem, czajnkiem i retro plakatem - wsense stylistycznym, ale nie wem, ja to wyjdzie wizualnie, bo ten plakat ma wisieć na tej właśnie ścianie, wyjdzie pomiędzy zwisającymi lampkami.

Dzięki dziewczyny! Te lampki mają być retro:), tylko nie wiem, jak wpasuje się na tej ścianie ten plakat pomiedzy zwisami... Musiałabym zrobić jakąś wizualkę. Mam jeszcze drugą scianę w tej kuchni :), ale na niej ma być zegar (też retro, niestety ne znalazłam oryginanego, który by mi do końca pasował) - zegari plakat obok siebieto chyba za dużo dobrego. Jutro pojadę do sklepu z lampkami, może uda mi się zrobić fotkę, a może już kupię? Chciałam też kupić taki chlebak (żółty), ale wydaje mi się z duży, mam mało miejsca na blacie. I drogi... teraz już wszystko wydaje mi się drogie... ciekawe, jakie lampy kupię...

http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/15/88/47/01/1588470148_1

jeszcze coś: myślicie, że zaolejowany już blat można przeciągnąć białym olejem?

Co do oleju to się nie wymądrzam, bo nie mam zielonego pojęcia.

Chlebak śliczny, żółty pewnie jeszcze bardziej. Ale jeśli mało miejsca na blacie i mało kasy w portfelu rozważ może opcję trzymania pieczywa w którejś szufladzie albo szafce. Zobaczysz, ze jeszcze przybędzie rzeczy zagracających cenna powierzchnię ślicznego blatu :)

Chciałam też kupić taki chlebak (żółty), ale wydaje mi się z duży, mam mało miejsca na blacie. I drogi... teraz już wszystko wydaje mi się drogie... ciekawe, jakie lampy kupię...

http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/15/88/47/01/1588470148_1

mam dokladnie taki i go uwielbiam...do tej pory zawsze mialam problem zeby sie pomiescic w chlebaku...swoj kupowalam na buyvipie - byl zdecydowanie taaaanszy :)

I jak wyszło?:) Coś kojarzę, ale niezbyt dokładnie... Mogę prosić o dodatkowe informacje?:)
lepiej nie pytaj. Biało.

Tzn. ja byłam przekonana, że kupiłam bezbarwny. W ogóle mnie nie tknęło, że maź jest biaława, bo byłam w ferworze walki i w ogóle. Pomalowałam raz rano, drugi raz po południu i zniknęłam na weekend. Po czym przyjechałam i okazało się - o dziwo - że blat jest biały.

Koniec końców szlifowałam go potem szlifierką, ręcznie i w każdy inny sposób. Całkiem do koloru naturalnego nie wróciłam, pociągnęłam potem bezbarwnym - ale jestem po czasie bardzo zadowolona, bo po 2,5 roku użytkowania blatu nie ściemniał bardzo i ma strukturę lekko szczotkowaną.

W każdym razie nie jest żadnym problemem nałożenie różnych warstw i środków (olej/ wosk) na siebie, tylko uważaj na efekt docelowy.

Mazo widze , ze podobaja nam sie te same lampy...moje maja byc w poniedzialek:yes:. Ja u siebe tez mialam mega dylemat co dac na ta pusta sciane nad zlewem i u mnie bedzie taka dluga biala blyszczaca lampa na 150 cm set raw, nie wiem czy ja powiesze ale jest zamowiona.kupilam tez biale kinkiety ale jakos maz krecil nosem wiec w poniedzialek sie okaze czy beda kinkiety czy set raw:D

Co do oleju, obawiam sie , ze nie mam dobrych wiesci...mi w HTH powiedzieli ze tak sie nie da bo moga zrobic sie brzydkie plamy - ze nie bedzie pil rownomiernie, chcialam taki manewr wykonac w swoim mieszkaniu w Oslo no i odpuscilam. Jak Ci bardzo zalezy to pewnie masz kawalek blatu po dziurach na kuchenke , zrob na tym probe;)

Z tym blatem to nie chodzi o taki efekt rustkalny, tylko o zniwelowanie tego cimnego odcienia, ktory jest teraz, rozjaśnienie go. Spodziewałam się czegoś innego, czegoś takiego, ja mam dzisiaj, starym mieszkaniu, ale doszłam do wniosku, że mam jakiś buk chyba, bo jest dużo jaśniejszy i jednolity. Żałuję, że nie wzięłam tego blatu z dlh, jakoś w Ikei nie przglądałam się wystawionym blatom, albo teraz bardzo się zmieniły.

Ale pewnie odpuszczę. Dobry pomysł z tymi próbkami, Aneto, mam te środki, myślałam, e je jakoś wykorzystam, ale jakoś dziwnie je wycięli, z takim przecięciem przez środek.

Aneto - o któych lampach piszesz, będziemy miały jakieś równe? :)

Edytowane przez mazo