Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej Mazo. Wiesz miałam (mam) ten sam dylemat co Ty.Czy nad zlewem dać wiszące długie lampki, czy reflektorki , ewentualnie kubiki. W zasadzie u mnie sprawa opierała sie jeszcze o zwisy nad barkiem podobnie jak u Anety.Bo nie można przedobrzyć.Jesli zwisy nad zlewem to już nie nad barkiem.Ciekawe co nad barkiem planuje Aneta, skoro podjęła decyzje o zwisach nad zlewem.Jak jakiś czas temu szukałam na forum opinii na ten temat to efilo zdecydowanie odradziła mi zwisy na tle ściany, ale prawdę mówiąc nie wiem czemu....

Mazo a jak tam Affrony? Powiedz jak one współgrają z szarościa betonu bo ze zdjęć wynika, że przy płytach betonowych robią się takie bardziej zimne, niebieskie...

Agi - na zdjęciu też to widzę i nawet mnie drażni, może nie połączenie z betonem, ale bardziej ze ścianą, a dobierałam kolor do Affronów? to chyba światło się tak odbija od tego półpoleru, zobaczę jutro na żywo. Affrony nie są niebieskawe, raczej lekko wpadają w odcienie pochodne od zieleni. Sprawdzę to:)

A zwisy - Efilo chodziło chyba o możliwość stuknięcia się w głowę o te lampki. Według mnie jest przytulniej.

Myślę o stole, kiedyś stwierdziłam, że szarpniemy się na dębowy z Manufaktury Drewna, cena mnie przeraża..., ale ok - decyzja ostaeczna w rękach męża. Zaczęłam się jednak zastanwać, czy nie za dużo teo dębu, w ogóle drewna, ale co w zamian, jedynie biały, ale zupełnie niepraktyczny. za to stolik kawowyju na pewno nie dębowy, chyba czarny z debowymi szufladkami...

A - na stół trzeba czekać 10-12 tygodni...:(

mazo, help

Ty masz drzwi z pochwytem, tak?

Jaki masz zamek? Listwowy? Czy przy zamknięciu, od zewnątrz te drzwi można otworzyć bez klucza? Czy brałaś pod uwagę to, że dziecko samo nie otworzy drzwi? Czy masz może zamek rolkowy - ale tego się podobno nie stosuje przy drzwiach drewnianych. Nie wiem co robić, dziś muszę podjąć decyzję. Help.

Boże, nie wiem, jaki mam zamek...Nie wiem, jak rozpoznac listwowy. Można zatrzasnąć tylko od zewnątrz, wtedy się otworzy od środka, ale kiedy sięjszcze przekręci klucz, to chyba nie. Klamka jest wygodniejsza, dzisiaj chyba wzięłabym klamkę. miało być ładniej...Na szczęście w drzwiach drwnianych zaszpachlowanie otworów po śrubach jest możliwe, tak mi się przynajmniej wydaje.

mazo, chodzi o to, czy jak wchodzisz do domu, zamykasz drzwi (bez klucza), po prostu zaykasz drzwi za sobą, to czy można je otworzyc od zewnątrz bez klucza?

Mając elektro zamek można i tak i tak, w zalezności jak sobie ustawisz taką zapadkę w zamku. A mnie zamykanie moich drzwi wkurza co raz bardziej. Trochę żałuję, że są z pochwytem. A miało być ładniej ;)

Mając elektro zamek można i tak i tak, w zalezności jak sobie ustawisz taką zapadkę w zamku. A mnie zamykanie moich drzwi wkurza co raz bardziej. Trochę żałuję, że są z pochwytem. A miało być ładniej ;)

Nie do końca rozumiem, o co z tą zapadką chodzi... reasumując - brać klamkę? Olgusienieczka, co Cię wkurza?

Kurde, no to mi namieszałyście:) Wolę i ładnie i praktycznie :D nie da się?

Ty masz drzwi robione na zamówienie- pewnie wszystko się da :D nie wiem tylko jak będzie wyglądała i klamka i pochwyt. Ja mam wiadome drzwi na H z pochwytem z elektrozamkiem z zapadką. Generalnie ustawione są tak, żeby nie dało się ich zatrzasnąć na amen. I wtedy jest tak jak mówi mazo-niby są zamknięte, ale tak naprawdę domknięte. Moje otwierają się do środka i zdarzyło się przy baardzo silnym wietrze, ze się 2 razy same otworzyły! No i żeby je zamknąć/domknąć trzeba trzasnąć. Jeszcze nie mieszkam, a już mnie to wkurza- nie znoszę trzaskania drzwiami.

Ale raz już korzystałam z opcji "zamknij drzwi i masz zamknięty zamek", gdy nie chciałam zostawić fachowcom kluczy- powiedziałam, zeby po wyjsćiu zamknęli drzwi i pozamiatane :)

Nie wiem co ci podpowiedzieć Anula, bo i tak bym chyba drugi raz kupiła drzwi z pochwytem :D są wg mnie ładniejsze.

Elewacja drewniana pomalowana i ... nie podoba mi się... Wyszła za ciemna i jakaś nienaturalna... Pan Marcin sam sugerował, że dwa razy będzie zbyt ciemno, myślałam, że ustaliliśmy, żeby na razie malował raz,ale widać się nie dogadaliśmy...

IMGP6443.JPG

IMGP6466.JPG

IMGP6467.JPG

No i niespodzianka - wszystkie podłogi już gotowe:

IMGP6444.JPG

IMGP6446.JPG

IMGP6456.JPG

IMGP6462.JPG

Zbliżenie uchwytów, ktoś prosił:

IMGP6447.JPG

A tu widać, jaka powstała szpara między meblami a ścianą, było projetowane podmeble z Ikei, ale baliśmy się, że coś wyjdzie krzywo i zabudowa się nie zmieści, stąd ta szpara. Można tam wstawić listwę z Ikei albo coś kombinować z karton-gipsem w kolorze ściany. Co myślicie?

IMGP6450.JPG

Mieliśmy dzisiaj mnóstwo gości na budowie, niektórym bardzo się podobało. Panu od prac ziemnych - betonowa ściana, zupełnie się tego nie spodziewałam:)