kakusek 27.05.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Mazo co to za lampa ? http://img6.imageshack.us/img6/6372/imagefuncphps.jpg Uploaded with ImageShack.us Myslisz ze mozna ja montować w suficie podwieszanym?Bardzo mi sie spodobala i gdyby tak bylo moze kupiłabym ja nad blat do kuchni lub do przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.05.2011 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 To chyba massive, nie mam pojęcia, jak się ją montuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 27.05.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 hej Mazo. Wiesz miałam (mam) ten sam dylemat co Ty.Czy nad zlewem dać wiszące długie lampki, czy reflektorki , ewentualnie kubiki. W zasadzie u mnie sprawa opierała sie jeszcze o zwisy nad barkiem podobnie jak u Anety.Bo nie można przedobrzyć.Jesli zwisy nad zlewem to już nie nad barkiem.Ciekawe co nad barkiem planuje Aneta, skoro podjęła decyzje o zwisach nad zlewem.Jak jakiś czas temu szukałam na forum opinii na ten temat to efilo zdecydowanie odradziła mi zwisy na tle ściany, ale prawdę mówiąc nie wiem czemu....Mazo a jak tam Affrony? Powiedz jak one współgrają z szarościa betonu bo ze zdjęć wynika, że przy płytach betonowych robią się takie bardziej zimne, niebieskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.05.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Agi - na zdjęciu też to widzę i nawet mnie drażni, może nie połączenie z betonem, ale bardziej ze ścianą, a dobierałam kolor do Affronów? to chyba światło się tak odbija od tego półpoleru, zobaczę jutro na żywo. Affrony nie są niebieskawe, raczej lekko wpadają w odcienie pochodne od zieleni. Sprawdzę to:) A zwisy - Efilo chodziło chyba o możliwość stuknięcia się w głowę o te lampki. Według mnie jest przytulniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.05.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Myślę o stole, kiedyś stwierdziłam, że szarpniemy się na dębowy z Manufaktury Drewna, cena mnie przeraża..., ale ok - decyzja ostaeczna w rękach męża. Zaczęłam się jednak zastanwać, czy nie za dużo teo dębu, w ogóle drewna, ale co w zamian, jedynie biały, ale zupełnie niepraktyczny. za to stolik kawowyju na pewno nie dębowy, chyba czarny z debowymi szufladkami... A - na stół trzeba czekać 10-12 tygodni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 mazo, helpTy masz drzwi z pochwytem, tak?Jaki masz zamek? Listwowy? Czy przy zamknięciu, od zewnątrz te drzwi można otworzyć bez klucza? Czy brałaś pod uwagę to, że dziecko samo nie otworzy drzwi? Czy masz może zamek rolkowy - ale tego się podobno nie stosuje przy drzwiach drewnianych. Nie wiem co robić, dziś muszę podjąć decyzję. Help. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.05.2011 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Boże, nie wiem, jaki mam zamek...Nie wiem, jak rozpoznac listwowy. Można zatrzasnąć tylko od zewnątrz, wtedy się otworzy od środka, ale kiedy sięjszcze przekręci klucz, to chyba nie. Klamka jest wygodniejsza, dzisiaj chyba wzięłabym klamkę. miało być ładniej...Na szczęście w drzwiach drwnianych zaszpachlowanie otworów po śrubach jest możliwe, tak mi się przynajmniej wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 mazo, chodzi o to, czy jak wchodzisz do domu, zamykasz drzwi (bez klucza), po prostu zaykasz drzwi za sobą, to czy można je otworzyc od zewnątrz bez klucza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 27.05.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Anula podobno można tylko w zamku trzeba ustawić jakąś blokadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 27.05.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Mazo a co znaczy że wg Ciebie jest przytulniej? Z tymi zwisami czy reflektorkami? A tak w ogóle to jeszcze raz podkreślę, ze jestem pod ogromnym urokiem Twojego domku a elewację drewniana tez chcę taką mieć bez listew narożnych!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.05.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 mazo, chodzi o to, czy jak wchodzisz do domu, zamykasz drzwi (bez klucza), po prostu zaykasz drzwi za sobą, to czy można je otworzyc od zewnątrz bez klucza? Mając elektro zamek można i tak i tak, w zalezności jak sobie ustawisz taką zapadkę w zamku. A mnie zamykanie moich drzwi wkurza co raz bardziej. Trochę żałuję, że są z pochwytem. A miało być ładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.05.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Jak zwykle źle zrozumiałam:) Tak, można otworzyć, ale po przestawieniu zapadki, tylko że drzwi nie są do końca zamknięte, raczej przymknięte. Wiedziałam, że to będzie upierdliwe, ale uległam dziewczynom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.05.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Agi - dzięki za miłe słowa:) Nasza elewacja nie jest idealna, ta nowa oczywiście, bo stara do rozbiórki. Głównie mam na myśli łączenie krawędzi, ale trudno, niejest źle.A przytulniej ze zwisami, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Mając elektro zamek można i tak i tak, w zalezności jak sobie ustawisz taką zapadkę w zamku. A mnie zamykanie moich drzwi wkurza co raz bardziej. Trochę żałuję, że są z pochwytem. A miało być ładniej Nie do końca rozumiem, o co z tą zapadką chodzi... reasumując - brać klamkę? Olgusienieczka, co Cię wkurza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.05.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 nie polecacie tych pochwytów? Jestem przed szukaniem drzwi i też myslałam o pochwycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.05.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ta zapadka to w zamku, gdy masz otwarte drzwi, naciskasz taki dzyndzelek i wtedy drzwi się nie zamkną na amen, tylko przymkną, ale wtedy czasami trzaskają - to wkurza. Weź klamkę, chyba że wolisz ładniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 27.05.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Kurde, no to mi namieszałyście:) Wolę i ładnie i praktycznie nie da się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.05.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Kurde, no to mi namieszałyście:) Wolę i ładnie i praktycznie nie da się? Ty masz drzwi robione na zamówienie- pewnie wszystko się da nie wiem tylko jak będzie wyglądała i klamka i pochwyt. Ja mam wiadome drzwi na H z pochwytem z elektrozamkiem z zapadką. Generalnie ustawione są tak, żeby nie dało się ich zatrzasnąć na amen. I wtedy jest tak jak mówi mazo-niby są zamknięte, ale tak naprawdę domknięte. Moje otwierają się do środka i zdarzyło się przy baardzo silnym wietrze, ze się 2 razy same otworzyły! No i żeby je zamknąć/domknąć trzeba trzasnąć. Jeszcze nie mieszkam, a już mnie to wkurza- nie znoszę trzaskania drzwiami. Ale raz już korzystałam z opcji "zamknij drzwi i masz zamknięty zamek", gdy nie chciałam zostawić fachowcom kluczy- powiedziałam, zeby po wyjsćiu zamknęli drzwi i pozamiatane Nie wiem co ci podpowiedzieć Anula, bo i tak bym chyba drugi raz kupiła drzwi z pochwytem są wg mnie ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.05.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Kurde, no to mi namieszałyście:) Wolę i ładnie i praktycznie nie da się? Hehe, Anula rozbroiłaś mnie tym stwierdzeniem też tak chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.05.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Elewacja drewniana pomalowana i ... nie podoba mi się... Wyszła za ciemna i jakaś nienaturalna... Pan Marcin sam sugerował, że dwa razy będzie zbyt ciemno, myślałam, że ustaliliśmy, żeby na razie malował raz,ale widać się nie dogadaliśmy... No i niespodzianka - wszystkie podłogi już gotowe: Zbliżenie uchwytów, ktoś prosił: A tu widać, jaka powstała szpara między meblami a ścianą, było projetowane podmeble z Ikei, ale baliśmy się, że coś wyjdzie krzywo i zabudowa się nie zmieści, stąd ta szpara. Można tam wstawić listwę z Ikei albo coś kombinować z karton-gipsem w kolorze ściany. Co myślicie? Mieliśmy dzisiaj mnóstwo gości na budowie, niektórym bardzo się podobało. Panu od prac ziemnych - betonowa ściana, zupełnie się tego nie spodziewałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts