Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mazucha, ja Cię chyba zastrzelę!!!!!:lol2:

pięknie wyszło to drewno!!!!! kolor PRZE-CUD-NY !!!! świetnie podkreśla zróżnicowanie materiałów. czego Ty chcesz od tego blatu i drewienka, co?????

moja babcia też zawsze mówi, że jej zakalec wyszedł ;)

a szafkę wycentruj i daj po bokach płyty meblowe w kolorze. ja mam tak wciśnięte w dwóch miejscach: w pralni i w kuchni.

IMG_0619.jpg

IMG_0620.jpg

No to już wiecie, dlaczego nasz deweloper rzucił budowę w cholerę...:) Nic na to nie poradzę, jestem, jaka jestem...:) Ale obiecuję, że postaram się już tak nie czepiać :) No i dziękuję - już mi lepiej :)

Aricio droga - chętnie bym zrobiła, jak radzisz, ale wszystko już poprzykręcane, nie chcę tego ruszać, więc może dam to z jednej strony. Ale Ty masz wypasioną pralnię! wstydziłabyś się:)

A drewno -mojemu małżowi takie bardziej się podoba, naturane nie mogło zostać, bo byłby welki kontrast z tarasem, ktory po zaolejowaniu będzie dużo ciemniejszy niż naturalny modrzew. Więc może wszystko gra, kostkę przy tarasie pomaluję najpierw jednokrotnie:)

Pan Marcin dzisiaj poprawiał montaż drzwi (po profesjonalnej firmie), oparł się o ościeżnicę, zaczęła się ruszać, podobnie jak kilka w innych drzwiach...

A podłogi - równiusieńkie, pan parkieciarz póki co się spisał.

GUMISOWO - witam Cię serdecznie i dziękuję za te niespodziewane komplementy. To naprawdę bardzo miłe, tym bardziej, że jestem po wizycie znajomych, którzy obejrzeli dom i nie powiedzieli prawie nic, chyba tylko raz: "bardzo ładnie". Wszyscy wiemy, że nie budujemy dla innych, ale jest taki moment, że chce się cieszyć nowymi rzeczami nie tylko we dwoje. Miłe słowa działają jak lekarstwo na skołatane nerwy:)

tak a'propos zwisów nad blatem.

co prawda, nie leży mi zestawienie tych białych zwisów z fisherem, no i bałagan na blacie też masakra ;)

ale biała kuchnia-jest, drewniany blacik-jest, plakat-jest!!!

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/052911bodieandfouCazauxkitchen.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1306626875161

Edytowane przez aricia

Mi podobuje się bardzo.:D Podłogi booooskie!:lol: Kolor drewna jak dla mnie odrobinkę za rudy;), ale mam nadzieję, że trochę Ci zszarzeje...;):D A szafkę wykończ płytą. Kartongips podkreśli niesymetryczność i przypadkowość.

Przeprowadzka za miesiąc. Co jeszcze zostało, żeby można było zwozić rzeczy -

- zaolejować podłogi,

- olistwować cały dom,

- podłączyć krany itp.,

- biały montaż,

-gniazdka,

- podstawowe lampy,

- dokończyć malowanie,

- złożyć regały do garderoby,

- regały do spiżarni,

- przykleić tapetę w łazience,

- szafa do wiatrołapu

Nie są niezbędne do przeprowadzki, ale lepiej by było zrobić przed:

- zainstalować kozę,

- kabiny

Muszę zamówić szafki do łazienek, już chyba nie zrobią przed przeprowadzką, stolik kawowy i szafkę do wiatrołapu, dać do polakierowania szafkę pod tv.

Rasiu - dzięki! trafiłaś w sedno z tym kolorem - dla mnie też trochę za rudy. Dzisiaj wyciągnęłam skądś deskę modrzewiową, na której robiłam próby impregnatu - deska była na słońcu i kolor jest prawie niewidoczny, tzn, nie odróżnia się od niepomalowanego kawałka, czyli pan Marcin za grubo malował, chociaż mówi, że ledwo ledwo, ale pociesza mnie, że zjaśnieje od słońca:) Tak się tym przejmuję, bo nie dopilnowałam tego, kiedy zaczynał malować, musiałam ewakuować się w pośpiechu z budowy i wypadło mi z głowy, żeby uzgodnić do końca, co z tym kolorem. I zawsze taki żal, że coś tam można było...