efilo 03.01.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 ja z tego samego powodu jestem za domino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.01.2010 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Dzięki Rasiu! szarego tegalita widzieliśmy tylko w hurtowni i był dla nas za jasny, fajnie by było zobaczyć go na żywo, ale jak wiadomo nie jest to najpopularniejszy typ dachówki. Widzieliśmy na dachu szare domino i to nie było to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.01.2010 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 ja z tego samego powodu jestem za domino Mnie od początku domino podobało się bardziej, tylko różnica w cenie... A wydawało mi się, że różnica między tymi dachówkami nie jest tak widoczna... Nie wiem, może trafiliśmy na kiepsko wykonany dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.01.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Dzięki Rasiu! szarego tegalita widzieliśmy tylko w hurtowni i był dla nas za jasny, fajnie by było zobaczyć go na żywo, ale jak wiadomo nie jest to najpopularniejszy typ dachówki. Widzieliśmy na dachu szare domino i to nie było to Musicie do mnie przyjechać... W moim dzienniku na 2 stronie jest kilka zdjęć, również z bliska... http://forum.muratordom.pl/rasi-domek-fotoretrodziennik,t147283-60.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.01.2010 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Wygląda świetnie, ale za jasna... Na tamtym dachu była położona w cegiełkę, to chyba znacząco wpłynęło na nasz negatywny odbiór, do tego czarne obróbki... U Ciebie bardzo ładnie położona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 03.01.2010 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 A w ogóle Rasiu, to Twój dach znam bardzo dobrze! jak i cały dom. W szczegołach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.01.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 A w ogóle Rasiu, to Twój dach znam bardzo dobrze! jak i cały dom. W szczegołach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.01.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 nie Ty jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 04.01.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ależ pięknie się robi! Jestem ciekawa jaka Wam wyjdzie wycena Domino Ja sama też jestem zwolenniczką tej dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.01.2010 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Przypuszczam, że 4-5 tysięcy więcej niż tegalit... Żal tych pieniędzy, tym bardziej, że już różnica między tegalitem a zwykłą dachówką to było 10 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.01.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 aż ciężko sobie to wyobrazić. ja za cały dach zapłaciłam niecałe 28 tys. znaczy że zwykla dachówka jest połowe tańsza? no nic to. i tak bym to wydała drugi raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.01.2010 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Tak, Efilo - najzwyklejsza dachówka jest o połowę tańsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.01.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 ale zwykła w znaczeniu pofalowana czy cementowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 04.01.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 podobnoż blacha cynkowo-tytanowa jest jeszcze droższa od tegalitów, megalitów itp bosze, tosz idzie się załamać.... trzeba deskami bedzie kryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.01.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 żartujesz. myślisz że to tanio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 04.01.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 żartujesz. myślisz że to tanio? no nie żartuję, serio myślalem ze tak jak tu http://www.archiweb.cz/images/buildings/gallery/picture_1617_1.jpg będzie tanio.... a w rok-dwa może zarobię na ta blachę... To wyglada jak dranica kładziona na frezie 'na zakładkę'. Jak coś wiesz więcej to prosze o podpowiedzi ja musze mieć lekki dach - mam fundamenty bez ławy, z cementu z drobnymi kamyczkami im bliżej dna. Wymiarowo są ok, ale budowlańcy i jeden inżynier doradzali lekki dach. Stad ów tegalittos u mnie nawet nie przez cenę odpadł, za ciężki jest... Takie dechy mi się podobają mocno, ale z kolei to mało trwałe jest, wiec na doczekanie do blaszki by było... nie chce mi sie wierzyc że 1m3 tegaliciaka kosztuje mniej niz 1m3 deski (nawet jodłowej) ?? jest tak że to jest tańsze ? (tegalitto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.01.2010 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 ale zwykła w znaczeniu pofalowana czy cementowa? I cementowa i pofalowana, chyba na taką wycenę zrobił nam nasz deweloper, kiedy jeszcze nie wiedział, że wybraliśmy tegalit. Wiadomo, że domino to nie cementowa, ale nam akurat na ceramice nie zależało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.01.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 aż ciężko sobie to wyobrazić. ja za cały dach zapłaciłam niecałe 28 tys. znaczy że zwykla dachówka jest połowe tańsza? no nic to. i tak bym to wydała drugi raz Dobre podejście, będę się tego trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.01.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 No to super! Wykonawca policzył nam różnicę między tegalitem a domino - 10 tysięcy + 2 za położenie (mniejsza dachówka) To jakiś koszmar! Efilo, jeśli zapłaciłaś 28 tysięcy za domino, to albo my mamy wielki dach, albo Ty miałaś super cenę. To tylko materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.01.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Tak, Efilo - najzwyklejsza dachówka jest o połowę tańsza... no i dlatego ja zrezygnowałam z dachówek płaskich na rzecz najzwyklejszej cementowej. teraz zrobiłabym dokładnie tak samo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts