Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

W sobotę chcieliśmy zamówić krzesła do kuchni, niestety w sklepie Ikera nie było kompetentnej osoby, jutro zadzwonią. Mielismy do wyboru dwa rodzaje nóżek (czy jak to nazwać):

http://www.meblostrada.pl/NewsImage.ashx?newsId=171&picNr=0&w=150&h=120

http://static1.bonluxat.com/cmsense/data/import/big/gernot-oberfell-maple_er.jpg

Niby dokonaliśmy wyboru, ale ciekawa jestem, co myślicie - które bardziej pasują do tego stołu:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/docksta-sto-biay__35716_PE126584_S4.jpg

Dodatkowe informacje: mało miejsca:)

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

...no , jak mało, to chyba te pierwsze?....z resztą jedne i drugie są świetne....zdradzisz, jaki kolor w końcu wybraliście?

ja dziś kupiłam dwie komody, które od dawna mnie prześladowały. jak będą w porządku, to dam Ci namiar ....mają kilka ciekawych modernistycznych mebelków i chyba dopiero się rozkręcają (?). w każdym razie, jestem megahepi i mam nadzieję, że po odbiorze to nie minie :lol2:

1639663031_2.jpg

1639662956.jpg

Mazo- apropos rudej elewacji

rozumiem Twoj ból, bo mam taki sam

z tym, ze do potęgi

ale na pociesznie powiem, ze po 2 latach jakoś mniej zwracam na to uwagę, mimo, ze byłam gotowa zamalować wszystko na czarno...

a co do krzeseł zdecydowanie drugie nogi

A mnie się podobają bardziej jedynki, są bardziej spójne, mniej zamieszania - "drutów" w różnym kierunku, szczególnie że będą stały przy okrągłym stole.

Ale nie widziałam ich na żywo, może miałabym inne zdanie. A w ogóle to fajne! Ile będziesz za nie płacić, bo te które ja widziałam były za grubo ponad 500pln.

No i dom - wygląda pięknie, Podłoga z szarościami - miodzio. Pięknie się to wszystko zgrało. Drewno na elewacji może troszkę przyciemne, ale domek i tak wygląda cudnie. Gdybym nie widziała wcześniejszego jasnego (do którego się wszyscy przyzwyczailiśmy) zachwyciłabym się równie mocno.

Brawo mazo - ślicznie jest! Na Twoim miejscu zamiast się dołować to bym skakała do góry, że tak to wszystko pięknie wyszło!

mazo dawno nie zaglądałam a tu po prostu odlotowo - nie mogę się doczekać końcowego efektu. ale przyjdzie mi niedługo czekać bo to już tuż tuż. super! krzesła imho zdecydowanie na krzyżakach. oprócz tego że bardziej mi się widzą są wygodniejsze w użytkowaniu. jedynki troche jak płozy działają.

olgusieniunieczka - Forum rządzi, forum radzi, forum nigdy cię nie zdradzi?

Przepraszam - nie mogłem się powstrzymać, znikam.

PS. A kolor desek elewacji jest dobry - lepszy niż naturalny. Mógłby być kapkę mniej rudy, ale taka już uroda modrzewia. Zresztą z czasem pewnie zszarzeje.

O! jak tłoczno dzisiaj u mnie! lubię, jak masa gości tłoczy się w naszym domu:) Zaczęłam odpisywać już w południe, ale zdechł mi internet, więc po raz drugi:

Aricio - chyba znam te komody z Allegro :) Fajne!

Myszo - no co Ty! co by Cię miało u mnie inspirować? no chyba że płytki podlogowe...:):) A krzesła - w sobotę powiedzieli mi, że 350, a kiedy dzwoniłam wcześniej to chyba 380.

Widzę, że krzyżaki wygrywają - i dobrze, bo takie właśnie wybraliśmy :) Po długim zastanowieniu, bo i jedne i drugie nam się podobały. A kolor - biały, chociaż mojemu mężowi podobały się czarne, proponował jedno takie, ale takie połączenie już będzie w salonie (połowa krzeseł biała, reszta czarna), a mnie kusił żółty, ale bałam się, że krzesło będzie się różnić od żółtej lampy i że w ogóle za dużo tego żółtego, no i co jak zrezygnuję z żółci? Czas oczekiwania 4-6 tygodni... Ale to i tak lepiej niż stół - 10-12 tygodni...

I w ogóle dziękuję wszystkim przybyłym :) Tym starym i nowym:) Kurcze, zaskakujecie mnie - chyba rzeczywiście jest fajnie...

No i dziekuję za postawienie do pionu:) W ... głowie mi się poprzerwacało...

Schodów nie ma, rano dostaliśmy wiadomość, że przesunięte na środę, a my możemy przyjechać dopiero po południu, będzie po wszystkim. Nasze dziewczynki tego dnia mają piknik z okazji Dnia Dziecka organizowany przez nowe przedszkole i szkołę. Placówka jest 10 km od domu, a impreza 100 metrów od naszego płotu, więc nie może nas tam zabraknąć:)

Do końca tygodnia mają być listwy. Trochę martwi mnie to, że nie sprawdziłam, jak listwa ma się do drzwi, w sensie odcienia.

E-molu, jesteś tu gdzieś może? Jak rozwiązałaś sprawę pięknych złotych zawiasów? czy może tylko ja mam takie? są niby jaieś zaślepki chromowane, ale jak one będą wygldać do klamek, które z chromem niewiele mają wspólnego....

Edytowane przez mazo

Super się wszystko u Ciebie układa, drewno zszarzeje, krzesła na krzyżakach.

Tu np masz nakładki w różnych kolorach

http://domownik.kqs.pl/index.php?p218,nakladki-na-zawiasy-do-drzwi-wewnetrznych

ja ciągle mam złote

w pierwszych dniach oczywiście foch, że złoto, a teraz tak się przejmuję, że gdyby nie Ty tobym sobie nie przypomniała o tym że miała zamawiać jakieś nakładki

jeżeli to Cię pocieszy, to przy tych drzwiach chyba nie było takiej opcji...zamawiałam w komforcie takie drzwi dla znajomych, w ub.roku, i z tego co pamiętam, był tylko ten rodzaj zamka i zawiasów...się mi tak wydaje :cool:

p.s. a przy budowie następnego domu już będziesz miała większe doświadczenie!!!! :lol2: