Spirea 02.06.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 No i obie chciały wchodzić po schodach.... właśnie dlatego nie chciałam ich mieć... schodów, nie dzieci:) dobre Ależ zazdroszczę tego wylegiwania się na tarasie Aricia, co to są za drzwi, które masz na fotce z komodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 mazo chyba wcięło mojego posta z rana. schody odlotowe i imho zdecydowanie ciekawsze niż inspiracja. dziewczynki juz niedługo będą po nich śmigać - nic na to nie poradzisz co do światła to my mieliśmy tą samą bajkę nad biurkiem - nic nie widać po przeprowadzce kabla - wystarczy umiejętnie 'pogrzebać' i przeciągnąć kabelek do nowej dziurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 02.06.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 mazo, stół oczywiście nie-bielony;) a może nogi dębowe, a biały ( ale nie-bielony) blat? a może dąb, tyle że delikatnie przyciemniony? ja na początku też wariowałam na punkcie doboru odcienia. ale po czasie zaczęłam wprowadzać inne kolory drewna, właśnie żeby uniknąć monotonii.tym bardziej, że nie jest łatwo dostać meble, takie, żeby były i ładne i gatunkowo dobre i jeszcze dopasowane odcieniem!!!kobito, zwariujesz nam, jak troszkę nie odpuścisz!!!!! i nie mów mi, że to nie jest boskie!!!! i że źle by wyglądało u Ciebie http://img14.allegroimg.pl/photos/400x300/16/39/66/30/1639663099_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 No dobra, nie zrobię awantury, a może nawet pochwalę inwencję twórczą tym bardziej, że panowie już je zabudowują. Kolejny kontakt do przeniesienia. I barierka szklana niebezpiecznie dla portfela się rozszerza:( ale to wymysł mojego męża:) Efilo - no rzeczywiście - wystarczy dziurka, nie pomyślałam, dzięki! cieszę się, że nasze schody wywołują u Was takie reakcje:) Zawsze to fajnie, jak pojawia się coś tak odjechnego A jak tak bardzo się nie wyleguję - kontroluję i zabezpieczam podłogi - jutro malowanie part.4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Arico - tylko że u mnie jeszcze wymiary - maciupeńka konsolka do wiatrołapu i stolik kawowy z szufladami na duperele, musi być na zamówienie, aż boję się ruszyć do stolarza... I kocham dąb... ten na schodach zaolejowany jest boski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 02.06.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 ja komódki szukam juz od roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.06.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Schody czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.06.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 i nie mów mi, że to nie jest boskie!!!! i że źle by wyglądało u Ciebie http://img14.allegroimg.pl/photos/400x300/16/39/66/30/1639663099_1 nie wiem, czy by się odcień nie gryzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 02.06.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Mazo, schody świetne. I przestań się wreszcie czepiać tego domu. No! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 02.06.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Mazo, odwazna Kobieta jestes!! No i masz Meza, ktoremu da sie przemowic;) Gdy szukalas natchnienia na schody na antresole, to wiedzialam, ze szukasz nietypowych...ale ze wytrwalas w postanowieniu do konca...to czapki z glow! pstryknij zdjece od strony salonu...tak perspektywy...ciekawa jestem jak sie prezentuja z oddali:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2011 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Dzieki, dzięki! Męża nie musiałam przekonywać do niczego, a schody to był ponoć jego typ:) A teraz mniej wesoło.... Czy to się kiedyś skończy? Drzwi wydawały mi się jakieś lekkie, nie podobało mi się to, dzisiaj patrzę na opakowanie - wypełnienie plaster miodu - już wiem, dlaczego wyszły taniej... Próbuję reklamować jakoś, niby w zamówieniu wszystko się zgadza, ale może jakimś cudem... Tylko że klamki zamontowane - wtedy już reklamacji nie uznają, ale nie wiem, może da się odkręcić bez śladu... Jak mnie to wkurza, chciałam, żeby drzwi były masywniejsze, cichsze... W zamówieniu jest rubryka "pełne" ale to nie chodzi o wypełnienie... Dlaczego ciągle coś tak wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Maju - niestety z głębi salonu ich nie widać - balustrada pełna. Szkoda, ale uważam, że inna opcja nie wchodziła w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 02.06.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Nie tylko opierzenie jest do poprawy. Zwróć uwagę na rynnę. Rynna jest za krótka i woda z krawędzi dachu będzie się lała na daszek zamiast do rynny. Na szczęście można to dość łatwo poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 02.06.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Mazo-jako podgladaczka-zemdlalam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:jawdrop:Matko z corka ale odlot!!!!Wiele razy wpadla mi w rece twoja inspiracja kiedy szukalam schodow dla siebie!!!!Brawo za odwage i konsekwencje!!!!Ja na obczyznie i dostalam dzis od stolarza zdjecia stopni i oszalalam!!!!O jak ja bym chciala juz miec schody zamontowane!!!!Musze czekac do sierpnia az z obczyzny zjade;)TWOJE CUDO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Serdeczne dzięki neko! Opierzenie poprawione, zostanie jeszcze rynna - deweloper się ucieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2011 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 GUMISIOWA - dzięki! (to zdjęcie zrobione od dołu jeszcze potęguje efekt:)). To jakie te twoje schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 02.06.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Moje schody.....narazie stopnie zostaly zrobione -debowe grubosc 8 cm.,beda osadzone w boczne plozy szerokosci 8 cm.,ktore maja byc pomalowane na bialo lub popiel(tutaj dylemat)wokol drewniana rama-barierka 8 cm gruba ,wypelnione szklem.Oczywiscie wszyscy sie w glowe pukali 8 cm stopienie a po co ci i w ogole a po co ci okno 5 m przesuwne -zwariowac mozna normalnie,ale teraz szwagier jak zdjecia u stolarza zrobil to sam powiedzial ale fajnie te stopnie wyszly....szkoda gadac;).No coz do efektu koncowego daleko bo my tutaj a to wszystko tam,ale jak wroce to zaloze galerie bo od lat sledze muratora-chociaz mnie odwagi pomimo marzen troche zabraklo i nie wyszlo tak czadziarsko jak u ciebie!POZDRAWIAM SERDECZNIE I SLEDZE Z UKRYCIA NA BIEZACO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.06.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Nie tylko opierzenie jest do poprawy. Zwróć uwagę na rynnę. Rynna jest za krótka i woda z krawędzi dachu będzie się lała na daszek zamiast do rynny. Na szczęście można to dość łatwo poprawić. Mazo, czym masz dach pokryty na tej płaskiej części daszku nad częścią obitą drewnem? I czy rura odprowadzająca wodę z rynny przy części spadzistej kończy się zaraz przy elewacji, czy jakoś doprowadza wodę bliżej rynny przy części płaskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2011 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Druga odsłona schodów: A tu widać jaka prosta ściana... A tu balustrada, nie wiem, czy nie powinna być trochę dłuższa w tej poziomej części, ale to było widoczne dopiero po obudowie schodów od dołu, a pan zaczął od balustrady. dalej będzie szkło. Dzisiaj na działce walczyły dwa spychacze, efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 02.06.2011 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Tataraku - daszek obity papą, poprawiany już kilka razy... nie polecam... A jak z rynną - nie wiem... spytam męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts