mazo 13.06.2011 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 To bardzo mi miło, Monsanbio:) A teściowa - czeka ją jeszcze kilka szokujących elementów, chociaż betonoa ściana nie zrobiła żadnego wrażenia, chyba że tak mi się tylko wydaje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.06.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Jak znam teściowe i Twoją poniekąd (z opowiadań) w najfajniejszym momencie padnie pytanie o to kiedy wreszcie wykonczycie tę ścianę (bo przecież już cały dom od roku zrobiony ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.06.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Tak, właśnie takiego pytania się spodziewaliśmy Tylko płytki gazetowe były skomentowane: co? to są płytki? nie... I tak to zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.06.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Tak, właśnie takiego pytania się spodziewaliśmy Tylko płytki gazetowe były skomentowane: co? to są płytki? nie... I tak to zostanie? Czytałam czytałam Temat teściowych na budowie powinien sie przewijać w co drugim dowcipie o teściowych. Nieskończone pokłady tu są Moja np przed budową chodziła i marudziła po co taki wielki dom, kto to wybuduje, kto wykończy. A jak przyjechała i popatrzyła na wnętrza (ze stemplami wtedy jeszcze) to powiedziała - no wystarczający, taki w sam raz, nie za duży, ale po co większy, na pewno się pomieścicie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.06.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Temat teściowych i mam . Bo moja teściowa milczy - co oznacza niezadowolenie, ale nie będzie się wtrącać. A moja mama zawsze coś znajdzie, żeby skrytykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.06.2011 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Monsanbio - dobre:) Ledwo, ledwo, ale może się pomieścicie... MOja teściowa kiedyś się przyznała, że z zewnątrz jej się nie podoba, ale układ wewnątrz fajny. Adk - i tak bywa... Moja mama nie wtrąca się, nie krytykuje (chyba że białe listwy kiedyś i białe drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.06.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 No to jest przynajmniej szczera. Chyba że to nie szczerość a wrodzona przekora - cecha nabywana w dniu zostania teściową. Też nimi będziemy ... przerażające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719508116 13.06.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Dopiero tu trafiłam - mazo, gratuluję pięknego domu! Chyba mamy baaardzo podobne gusta i inspiracje Też kiedyś myślałam o Jaskółce i też stanęło na projekcie indywidualnym, choć już innym w kształcie (stodoła z wysokim poddaszem, ale wizualnie wolę Twój). No ale będzie Tegalit i drewno na elewacji i betonowa ściana (chyba lana) w środku i podłużne okna i koza... właściwie to chyba tylko schody inne planujemy Będę tu zaglądać, bo Twój dom zdecydowanie utwierdza mnie w słuszności naszych wyborów. Mogę zapytać jakie macie okna i jakie mają max. wymiary? Dopiero zgłębiam temat, a boję się, że to co zaproponował architekt to jakiś kosmos (np 3m x 1m albo 2,4m na 2,4 m bez podziałów). Co do koloru - też mają być szare oczywiście. A co do teściowych - moi się załamali projektem. Chyba liczyli na dworek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 13.06.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 To raczej nie szczerość tylko moja mama po prostu zawsze wszystko wie lepiej , no i jestem jedynaczką więc skupiła się na 1 dziecku. Teściowa ma 3 synów i nie dałaby rady się wtrącać do wszystkich. A że będziemy teściowymi - zgadzam się przerażające . Ja w dodatku będę miała 2 synowe, które zabiorą mi moich ukochanych syneczków i na pewno będą ich źle karmiły i nie będą o nich dbały ... Mazo jak się chodzi po tych schodach - bo jakoś tak mam wrażenie, że są trudne w używaniu ? Ale na zdjęciach też nie widać dobrze ich wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.06.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 Mazo - dziękuję za namiary na farby - kupione:) NCS S 1500N Kabe - będzie taka klatka i sypialnia:) Kontaktowałam się też z Panem od listew i chyba się dogadamy, mówił tylko że robią "pod klienta" i coś wspominał o Twoich listwach - mogę Cię prosić w wolnej chwili o fotkę zbliżenie Twojej listwy? i czy wybarwiali Tobie pod kolor drzwi? - boję się tego zestawienia róznych odcieni bieli .. bo zawsze coś wygląda na bardziej żółte niż białe jak zestawi się dwa białe kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 13.06.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 A ten cudowny Pan Marcin co robi? Może mi się przyda... bo mój płytkarz taka maruda straszna..niby mam już wszystkie ekipy ale nigdy nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.06.2011 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 M+M - Dzięki serdeczne! Może pokażesz kiedyś projekt? trzymam kciuki za realizację. A okna - największe to chyba 2,1 na 2,4. Okna drewniane, więc tu brdziej można poszaleć z wymiarami. Adk - schody naprawdę nie są złe, jak na kacze wchodzi się wygodnie. Ale są specyficzne i specyficzna jest ich funkcja - to zastępstwo drabiny, nie schody, na które wchodzi się kilkanaście razy dziennie. Ado - mąż będzie w czwartek na budowie, zrobi zbliżenie (kant listwy delikatnie ścięty). Nie są wybarwiane po kolor drzwi, jest niewielka różnica, gdybyś chciała zobaczyć - jeszcze raz zapraszam, na zdjęciu tego nie widać, ale wiesz, jaka jestem upierdliwa i nie drażni mnie to, więc myślę, że ok. Pan Marcin - kładzie płytki, maluje, tynkuje, cała wykończeniówka, nawet ubikację zamontuje i przyklei tapetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 14.06.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Mazo, niestety elegancko wyszło Tesciowa będzie zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.06.2011 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 :) Hej Minko! jeszcze kilka elementów i przestanie być tak elegancko, metalowa szafka z pewnością zepsuje efekt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.06.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Przybiegam się przywitać ze zdziwieniem stwierdzając - jak to możliwe, że jeszcze mnie tu nie było? Ale już jestem i raczej nie zniknę. Dołączę się do zachwytów - super zapowiada się Twój dom, a to, co już skończone prezentuje się delikatnie i w wyważony sposób. Musisz coś szybko zepsuć, bo jeszcze teściowej się spodoba za bardzo A kolor farby to pewnie pół forum ma w planach zanotować i wykorzystać w przyszłości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.06.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Cześć Myszoniku! ja też się dziwię :) I dziękuję za miłe słowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.06.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Mazo, dopiero teraz zobaczyłam schody - niezły kosmos! czaderskie! Jeszcze takich nie widziałam! W ogóle kolory i drzwi świetne. Fajnie, że powoli macie to za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 14.06.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Za sobą? do konca jeszcze trochę zostało, ale fakt - bliżej już do końca. A schody - jak schody... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 14.06.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Mazo, a co z tymi waszymi drzwiami w końcu? (chodzi mi o wypełnienie) Zdziałaliście coś?Możesz mi powiedzieć, czy (poza tą lekkością niechcianą zresztą) te drzwi są naprawdę fajne? Z zewnątrz? Ościeżnice są tej samej firmy? Z biegiem czasu schodzę na coraz to niższe pułapy. Zaczynałam od drzwi za 3 tys. Wszystko zaczyna się weryfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 14.06.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Z biegiem czasu schodzę na coraz to niższe pułapy. Zaczynałam od drzwi za 3 tys. Wszystko zaczyna się weryfikować Czyli nie tylko ja tak mam Kuchnia nas wykończy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts