Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak, właśnie takiego pytania się spodziewaliśmy :) Tylko płytki gazetowe były skomentowane: co? to są płytki? nie... I tak to zostanie? :)

Czytałam czytałam :)

Temat teściowych na budowie powinien sie przewijać w co drugim dowcipie o teściowych. Nieskończone pokłady tu są :)

Moja np przed budową chodziła i marudziła po co taki wielki dom, kto to wybuduje, kto wykończy. A jak przyjechała i popatrzyła na wnętrza (ze stemplami wtedy jeszcze) to powiedziała - no wystarczający, taki w sam raz, nie za duży, ale po co większy, na pewno się pomieścicie !!!! :D

Monsanbio - dobre:) Ledwo, ledwo, ale może się pomieścicie...:) MOja teściowa kiedyś się przyznała, że z zewnątrz jej się nie podoba, ale układ wewnątrz fajny.

Adk - i tak bywa... Moja mama nie wtrąca się, nie krytykuje (chyba że białe listwy kiedyś i białe drzwi).

Dopiero tu trafiłam - mazo, gratuluję pięknego domu! Chyba mamy baaardzo podobne gusta i inspiracje :) Też kiedyś myślałam o Jaskółce i też stanęło na projekcie indywidualnym, choć już innym w kształcie (stodoła z wysokim poddaszem, ale wizualnie wolę Twój). No ale będzie Tegalit i drewno na elewacji i betonowa ściana (chyba lana) w środku i podłużne okna i koza... właściwie to chyba tylko schody inne planujemy ;)

Będę tu zaglądać, bo Twój dom zdecydowanie utwierdza mnie w słuszności naszych wyborów.

Mogę zapytać jakie macie okna i jakie mają max. wymiary? Dopiero zgłębiam temat, a boję się, że to co zaproponował architekt to jakiś kosmos (np 3m x 1m albo 2,4m na 2,4 m bez podziałów). Co do koloru - też mają być szare oczywiście.

A co do teściowych - moi się załamali projektem. Chyba liczyli na dworek. :D

To raczej nie szczerość tylko moja mama po prostu zawsze wszystko wie lepiej :-), no i jestem jedynaczką więc skupiła się na 1 dziecku. Teściowa ma 3 synów i nie dałaby rady się wtrącać do wszystkich.

A że będziemy teściowymi - zgadzam się przerażające :-). Ja w dodatku będę miała 2 synowe, które zabiorą mi moich ukochanych syneczków ;-) i na pewno będą ich źle karmiły i nie będą o nich dbały :D...

Mazo jak się chodzi po tych schodach - bo jakoś tak mam wrażenie, że są trudne w używaniu ? Ale na zdjęciach też nie widać dobrze ich wielkości.

Mazo - dziękuję za namiary na farby - kupione:) NCS S 1500N Kabe - będzie taka klatka i sypialnia:) Kontaktowałam się też z Panem od listew i chyba się dogadamy, mówił tylko że robią "pod klienta" i coś wspominał o Twoich listwach - mogę Cię prosić w wolnej chwili o fotkę zbliżenie Twojej listwy? i czy wybarwiali Tobie pod kolor drzwi? - boję się tego zestawienia róznych odcieni bieli .. bo zawsze coś wygląda na bardziej żółte niż białe jak zestawi się dwa białe kolory.

M+M - Dzięki serdeczne! Może pokażesz kiedyś projekt? trzymam kciuki za realizację. A okna - największe to chyba 2,1 na 2,4. Okna drewniane, więc tu brdziej można poszaleć z wymiarami.

Adk - schody naprawdę nie są złe, jak na kacze wchodzi się wygodnie. Ale są specyficzne i specyficzna jest ich funkcja - to zastępstwo drabiny, nie schody, na które wchodzi się kilkanaście razy dziennie.

Ado - mąż będzie w czwartek na budowie, zrobi zbliżenie (kant listwy delikatnie ścięty). Nie są wybarwiane po kolor drzwi, jest niewielka różnica, gdybyś chciała zobaczyć - jeszcze raz zapraszam, na zdjęciu tego nie widać, ale wiesz, jaka jestem upierdliwa i nie drażni mnie to, więc myślę, że ok.

Pan Marcin - kładzie płytki, maluje, tynkuje, cała wykończeniówka, nawet ubikację zamontuje i przyklei tapetę:)

Przybiegam się przywitać ze zdziwieniem stwierdzając - jak to możliwe, że jeszcze mnie tu nie było?

Ale już jestem i raczej nie zniknę.

Dołączę się do zachwytów - super zapowiada się Twój dom, a to, co już skończone prezentuje się delikatnie i w wyważony sposób. Musisz coś szybko zepsuć, bo jeszcze teściowej się spodoba za bardzo ;)

A kolor farby to pewnie pół forum ma w planach zanotować i wykorzystać w przyszłości:)

Mazo, a co z tymi waszymi drzwiami w końcu? (chodzi mi o wypełnienie) Zdziałaliście coś?

Możesz mi powiedzieć, czy (poza tą lekkością niechcianą zresztą) te drzwi są naprawdę fajne? Z zewnątrz? Ościeżnice są tej samej firmy?

Z biegiem czasu schodzę na coraz to niższe pułapy. Zaczynałam od drzwi za 3 tys. Wszystko zaczyna się weryfikować