Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

monsanbia teraz widać, jakie mają prowizje na tych kuchniach... BTW te uchwyty m700 są świetne!

Kiedy będziecie ją montować?

A jak zapytaliśmy o wycenę w Warszawie to powiedziano nam, że przecież to są ceny katalogowe i jeśli mamy już wycenę to nie ma sensu jej robić, bo będzie taka sama :eek: Z tymi m700 to była długa historia. Zmieniałam uchwyty chyba 20 razy, ale nigdy ostateczny wybór mi się nie podobał. Strasznie się cieszę że udało mi się wywalczyć właśnie te. Przynajmniej kuchnia nie będzie wyglądać zupełnie przaśnie.

Montaż mamy ustalony na 25 sierpnia, ale wątpię żebyśmy się do tego czasu powyrabiali ze wszystkim. Musimy jeszcze wygrzać posadzki i położyć płytki ... przygotować ściany, a przecież dom się dopiero zaczął wykańczać

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurcze, znowu coś - parkieciarza zrobił ponoć w naszej sypialni na ścianie na wysokości metra dużą plamę od oleju - czy to się da usunąć??????

Byli panowie od kozy, jeden spoko - nie ma problemu żadnego, zrobi się (chodzi o wyjście rury przez dach), drugi widział problemy, zastanawiał się,jak to zrobić, eby nie ciekła woda itp. Tak mi się wydawało, że to nie takie proste.

Kurcze, znowu coś - parkieciarza zrobił ponoć w naszej sypialni na ścianie na wysokości metra dużą plamę od oleju - czy to się da usunąć??????

Byli panowie od kozy, jeden spoko - nie ma problemu żadnego, zrobi się (chodzi o wyjście rury przez dach), drugi widział problemy, zastanawiał się,jak to zrobić, eby nie ciekła woda itp. Tak mi się wydawało, że to nie takie proste.

No pięknie pięknie. Ja już bym oczywiście ryczała (coś jestem ostatnio przewrażliwiona na każdym punkcie)

Z tym cieknięciem kozy to faktycznie jest zagwozdka. Sami się z mężowatym nad tym zastanawialiśmy jak to się robi żeby nie ciekło. Bo nam po kozie takiej zwykłej opałowej ciekło równo (jak się*nie paiło). Wiadomo, że docelowo się to specjalnie zabezpiecza ale i tak nie jest to chyba łatwe

nie rycz, mała, nie rycz

słuchaj moja córcia na niegruntowanej sicanie rozgryzła żelkę z olejkiem kapielowym i bylo fuj(pomijając ze sie pokrzywiła nieźle i pluła dalej niż wzrok siegał). Zagruntowane i pomalowane, sladu nie widac.

W przypadku duzej plamy oleju trzeba wziąść szybko zmywacz do oleju, albo woda z mydłem i szorujem.potem zmyc wszystko dokładnie i jak wyschnie zagruntowac dobrym gruntem.Masz ten zółty ceresit ct17? Na wierzch farba. Malowanie przezyjesz.

A że parkieciarz od razu sie nie bierze do ścierania dokąd olej nie zastygł, to nie wiem na co czeka

W przypadku kozowej/koziej cieczki może na dach wystarczy zalożyć strażaka? U mnie pomogło.Mam hełm Łymiania na dachu. A wogóle to u Was pada, ze woda w kominie?

Dzięki za rady, mąż na budowie, ja 100 km poza nią... Może zlecę mu umycie tej ściany wodą z ludwikiem, tylko to można teraz zrobić, olejowane było wczoraj. Przypomniało mi się, że umyłam na ścianie pomalowanej lateksową Tikkurilą ślady od gotowania/smażenia, więc może i to się da, chociaż tu duże stężenie.

A komin (rura) od kozy dopiero będzie montowany, fachowiec już myśli, jak to zrobić, żeby nie zaciekało, jak wykończyć itd.

budowa nauczyła mnie juz że nie ma dnia bez niespodzianki, każdy problem można jakoś rozwiązać.. najważniejsze to nie dać się zwariować bo budowa może wykończyć.. właśnie jestem na etapie wykańczania:) Mazo życzę aby dzisiejsze niespodzianki szybko się naprawiły i poszły w zapomnienie.

Pomęczę Cię trochę o baterię zlewozmywakową.. właśnie muszę kupić cos pisałaś o wpadce. tyle zapamiętałam, więc przezornie pytam na co zwracać uwagę.. i proszę pokaż to swoją baterię.

Dzięki Ado! długo myślałam nad baterią, jakoś nie miałam swoich typów poza jedną czarną, którą dziwczyny mi odradziły. Miałam uważać na kolor relingów, uchwytów itp., a coś mi się pomyliło, wzięłam chromowaną

http://image.ceneo.pl/data/products/8174224/i-paffoni-sly-sy285.jpg

wybrałam ją ze względu na wyciąganą wylewkę, dwa strumienie (nie wiem, po co mi to) i cenę. Wybór może taki sobie, ale dzisiaj mam tylko jedną alternatywę, tę czarną... tylko że na wymianę za późno. To tylko bateria, akurat tego nie przeżywam.

szalejesz z zakupami:) nie mogę się już doczekać momentu w którym pochwalisz się swoimi zakupami.

z baterią nie przesadzaj.. jest piękna właśnie takiej szukam, oglądałam podobną TRES Cub z wyciąganą wylewką.. a co ta model ten Twój może odkupię od Ciebie bo mi chrom nie przeszkadza..

Jak ja uwielbiam ten moment kiedy przychodzą paczki z zakupami z netu... mój małżonek się śmieje i jest w tym dużo prawdy, że się zachowuję jak dzieciak pod choinką (nawet jak przychodzi zamówienie z dajmy na to apteki:)

A bateria jest fajna.

Moim zdaniem w utrzymaniu czystości lepiej się sprawdzają chromy niż te różne matowe, satynowane metale. Chrom przecierasz i lśni,a na tych satynach właśnie wszystkie osady wydają mi się bardziej widoczne...