Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Ja się już za bardzo przyzwyczaiłam do widoku tej płaskiej na naszym dachu... Ale potrafię jeszcze zrezygnować z domino, chociaż bardzo mi się podoba :( . 12 tysięcy to bardzo dużo.

Już wiem, dlaczego nasz dach jest taki drogi... Niby wielkość jest taka sama jak przy jednym długim budynku, a nie dwóch, jednak przy dwóch dachach jest więcej tych wszystkich drogich elementów, których nazw nie pamiętam.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja się już za bardzo przyzwyczaiłam do widoku tej płaskiej na naszym dachu... Ale potrafię jeszcze zrezygnować z domino, chociaż bardzo mi się podoba :( . 12 tysięcy to bardzo dużo.

Już wiem, dlaczego nasz dach jest taki drogi... Niby wielkość jest taka sama jak przy jednym długim budynku, a nie dwóch, jednak przy dwóch dachach jest więcej tych wszystkich drogich elementów, których nazw nie pamiętam.

dokładnie, dachówki szczytowe, kalenicowe czy insze ustrojstwa kosztują najwięcej...ja tam uważam, zę jak czlowiek się do czegoś przyzwyczaił to może się też odzwyczaić. zwłaszcza jak w perspektywie ma np. super kanapę za zaoszczędzone pieniądze.... :wink:

Dzisiaj może zdecydujemy się na okna. Zaczęło się od pcv, ale teraz skłaniamy się ku drewnianym, chociaż nadal mamy obawy związane z malowaniem, konserwacją itp., ale wygląd... no i nie ma tego białego środka w przesuwce. Cenowo nie jest najgorzej, ale zobaczymy dzisiaj, bo zażyczyliśmy sobie wycenę z ciepłą ramką i z innymi dodatkami. Chciałabym już podjąć decyzję...

Ps. W dzienniku zaczęłam trochę pisać o wnętrzach, czyli o moich pomysłach, jak to wszystko ma wyglądać.

Nie dobijaj mnie, Irmo :evil: Pierwszą aukcję pominęłam, bo myślałam o sklejkowych krzesłach, przy drugiej nie spodziewałam się, że osiągną akurat taką cenę, teraz już byłam nastawiona na podobną i wyższą, a jeszcze mnie przelicytowali. :evil: :evil: :evil:

Kolejna okazja tak szybko się nie powtórzy... (facet kupił 8 sztuk i wystawiał 2 razy, a ta pierwsza aukcja to innego sprzedawcy). Chociaż tak samo mówiłam ze 3 tygodnie temu :wink:

Niby nie tak dużo, bo 650 (a licytacja zaczęła się od 150), tylko te zakupy starych mebli to wielka niewiadoma, bo może się okazać, że będą całe porysowane czy coś w tym stylu (jak to z zakupami na All.), więc trudno oszacować,ile można zaryzykować. No i właśnie z tym miałam problem - przeznaczyłam 500 zł.

Fajne, ale sama nie wiem czy chciałabym je w salonie...Dla mnie za bardzo vintage.

A tak trochę przy okazji: lepiej mieszkać nawet pół roku bez krzeseł niż kupić coś tylko dlatego, że chcesz mieć szybko.

Ja co prawda o tej zasadzie zapominam notorycznie, ale Ty jesteś moze bardziej zdyscyplinowana.

Fajne, ale sama nie wiem czy chciałabym je w salonie...Dla mnie za bardzo vintage.

A tak trochę przy okazji: lepiej mieszkać nawet pół roku bez krzeseł niż kupić coś tylko dlatego, że chcesz mieć szybko.

Ja co prawda o tej zasadzie zapominam notorycznie, ale Ty jesteś moze bardziej zdyscyplinowana.

A ja właśnie chciałabym mieć kilka takich vintagowych elementów, ale może te kresła na żywo już by mi się nie podobały? Tak samo z tymi żółtymi - wolę jednak widzieć coś na żywo przed zakupem, więc może dobrze się stało?

Bardzo chciałabym, żeby nasz dom miał oryginalne akcenty, żeby nie był jak z wystawy w meblowym :lol:

A jeśli chodzi o chęć szybkiego umeblowania - tak, tak będzie ze mną, będę chciała mieć wszystko od razu :lol: