mazo 05.01.2010 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Ja się już za bardzo przyzwyczaiłam do widoku tej płaskiej na naszym dachu... Ale potrafię jeszcze zrezygnować z domino, chociaż bardzo mi się podoba . 12 tysięcy to bardzo dużo. Już wiem, dlaczego nasz dach jest taki drogi... Niby wielkość jest taka sama jak przy jednym długim budynku, a nie dwóch, jednak przy dwóch dachach jest więcej tych wszystkich drogich elementów, których nazw nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.01.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Ja się już za bardzo przyzwyczaiłam do widoku tej płaskiej na naszym dachu... Ale potrafię jeszcze zrezygnować z domino, chociaż bardzo mi się podoba . 12 tysięcy to bardzo dużo. Już wiem, dlaczego nasz dach jest taki drogi... Niby wielkość jest taka sama jak przy jednym długim budynku, a nie dwóch, jednak przy dwóch dachach jest więcej tych wszystkich drogich elementów, których nazw nie pamiętam. dokładnie, dachówki szczytowe, kalenicowe czy insze ustrojstwa kosztują najwięcej...ja tam uważam, zę jak czlowiek się do czegoś przyzwyczaił to może się też odzwyczaić. zwłaszcza jak w perspektywie ma np. super kanapę za zaoszczędzone pieniądze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.01.2010 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Zgadzam się, ale my ogólnie nie szalejemy, dlatego też już nie bierzemy pod uwagę domino - to by było szaleństwo..., a tegalit - musi zostać, mam tylko nadzieję, że nie będziemy widzieć w nim brązu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 05.01.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 na pewno nie z tego co pamiętam to tegalit miał sliczny odcien grafitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.01.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 też mi sie wydaje że tegalit jest grafitowy a nie brązowy. głowa do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 06.01.2010 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Sie okaże Cały czas mam nadzieję, że na tamtym dachu, który ogladaliśmy ten brązowy odcień wychodził przez czarne obróbki. No i w słońcu. E tam - nie będę się przejmować dachem - są większe problemy - np. wybór okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 06.01.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 to zrób obróbki grafitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.01.2010 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Dzisiaj może zdecydujemy się na okna. Zaczęło się od pcv, ale teraz skłaniamy się ku drewnianym, chociaż nadal mamy obawy związane z malowaniem, konserwacją itp., ale wygląd... no i nie ma tego białego środka w przesuwce. Cenowo nie jest najgorzej, ale zobaczymy dzisiaj, bo zażyczyliśmy sobie wycenę z ciepłą ramką i z innymi dodatkami. Chciałabym już podjąć decyzję... Ps. W dzienniku zaczęłam trochę pisać o wnętrzach, czyli o moich pomysłach, jak to wszystko ma wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.01.2010 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Nie zdecydowaliśmy się, nie dostaliśmy wszystkich danych... Poza tym - drugi raz przegrałam licytację "moich" żółtych krzeseł z lat 70-tych Kolejna taka aukcja chyba się nie powtórzy... A już je widziałam w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.01.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 pokazuj krzesła. chociaż sobie popatrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.01.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Nie wiem, czy znajdą zwolenników, ale mnie z każdą przegraną aukcją podobaja się coraz bardziej Takie jak te: http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/SwBaerB11qI/AAAAAAAABtQ/nJc6B3mg_MA/803769434_1.jpg Mają dokładnie tyle lat co ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 12.01.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 świetne krzesła! a wogóle to zazdroszczę spójnej koncepcji wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.01.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Nie dobijaj mnie, Irmo Pierwszą aukcję pominęłam, bo myślałam o sklejkowych krzesłach, przy drugiej nie spodziewałam się, że osiągną akurat taką cenę, teraz już byłam nastawiona na podobną i wyższą, a jeszcze mnie przelicytowali. Kolejna okazja tak szybko się nie powtórzy... (facet kupił 8 sztuk i wystawiał 2 razy, a ta pierwsza aukcja to innego sprzedawcy). Chociaż tak samo mówiłam ze 3 tygodnie temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.01.2010 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Tak, koncepcja spójna: wszędzie szaro i biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.01.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 jak widać po kolorach krzeseł są super a ile jeśli można wiedzieć osiągnęły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.01.2010 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Niby nie tak dużo, bo 650 (a licytacja zaczęła się od 150), tylko te zakupy starych mebli to wielka niewiadoma, bo może się okazać, że będą całe porysowane czy coś w tym stylu (jak to z zakupami na All.), więc trudno oszacować,ile można zaryzykować. No i właśnie z tym miałam problem - przeznaczyłam 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.01.2010 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Jeśli już mowa o krzesłach z Allegro,to miałam na oku takie - Castelli (do salonu):http://www.allegro.pl/show_item.php?item=852247354ale musiałabym je zobaczyć, bo z tapicerką jeszcze większy problem, więc nie zdecydowaliśmy się kupować w ciemno, chociaż świetne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 13.01.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Fajne, ale sama nie wiem czy chciałabym je w salonie...Dla mnie za bardzo vintage.A tak trochę przy okazji: lepiej mieszkać nawet pół roku bez krzeseł niż kupić coś tylko dlatego, że chcesz mieć szybko.Ja co prawda o tej zasadzie zapominam notorycznie, ale Ty jesteś moze bardziej zdyscyplinowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.01.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Zgadzam sie z Irma choć ja niestety nie potrafie tej zasady wdrażać w życie. Chce wszystko na już. Problem w tym że nie wszystko sie tak da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 13.01.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Fajne, ale sama nie wiem czy chciałabym je w salonie...Dla mnie za bardzo vintage. A tak trochę przy okazji: lepiej mieszkać nawet pół roku bez krzeseł niż kupić coś tylko dlatego, że chcesz mieć szybko. Ja co prawda o tej zasadzie zapominam notorycznie, ale Ty jesteś moze bardziej zdyscyplinowana. A ja właśnie chciałabym mieć kilka takich vintagowych elementów, ale może te kresła na żywo już by mi się nie podobały? Tak samo z tymi żółtymi - wolę jednak widzieć coś na żywo przed zakupem, więc może dobrze się stało? Bardzo chciałabym, żeby nasz dom miał oryginalne akcenty, żeby nie był jak z wystawy w meblowym A jeśli chodzi o chęć szybkiego umeblowania - tak, tak będzie ze mną, będę chciała mieć wszystko od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts