Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Madeleine - to w sumie pozytywna wiadomość :)

człowiek przestaje się martwić, ze źle wybrał, bo jak widać inaczej się nie da.

U mnie sciana jest czysta, pomalowałam polmatowym beckersem, który się świetnie szoruje. Natomiast akryl upierniczył się na amen.

Widziałam u nas na Bartyckiej takie listwy które zą przy ścianie równo z nią, lekko wypukłe i wyglądałay bardzo elegancko. I tam nie było żadnego rantu (no, powiedzmy 2 mm) Nie mogę*tylko tego znależć w necie. Jak znajdę, pokażę Wam i powiecie co o tym sądzicie

teraz chyba zamówiłabym obłe, ale ja mam dwoje dzieci i dwa psy. Cały dzień towarzystwo się kotłuje w tę i z powrotem. Brudzi się potwornie. mam w planach wymianę listew na takie ze stali nierdzewnej,a le to jak uzbieram :)

Te ze stali pięknie wyglądają, ale wtedy trzeba się zaprzyjaźnić z Chromolem z Ecolabu, żeby je ładnie wyczyścić. No i stal się rysuje. Nie ma rozwiązań idealnych. Ale już wolę chyba ścierać kurz z białych listew niż myć stal. Czyściłyście kiedyś stalowy okap? Żeby nie było widać smug, zacieków itp.? Masakra jak dla mnie.

A swoją drogą to do czyszczenia stali nie znalazłam nic genialniejszego niż wspomniany Chromol.

Mazo, rozumiem, że nie rozdziewiczyłaś jeszcze swojej tablicowej ściany. Jak już to zrobisz- to napisz czy kreda bardzo się sypie na podłogę? Rozważam taką opcję na ścianie lub drzwiach pokoju syna i kurcze- małż marudzi (moze słusznie), że na podłodze będzie pełno kredy.

chociaż nie wiem, czy w ogóle pokazać dziewczynkom, że ta ściana nadaje się do rysowania kredą...

:lol2:

Mogę się założyć, że nawet jeśli nie pokarzesz, pierwsze pytanie jakie padnie z ust Twoich dzieci, zabrzmi - mamusiu, to jest tablica do kredy!!! Na tym można rysować, co nie? :rotfl:

A malowaliście ją tym podkładem magnetycznym? Faktycznie to trzyma magnesy?

Wiecie że nie mogę znależć nigdzie tej listwy wypukłej (ale tak niewiele)? Chyba będzie trzeba odwiedzić Bartycką. Przez chwilę się*nad nią zastanawiałam, ale zrezygnowałam bo stwierdziłam że ta kanciata jest fajniejsza. Teraz myślę czy nie przełożyć praktyki nad wygląd, chociaż ta wyglądała całkiem całkiem

Serio - myślę, że się nie zorientują. Nie malowaliśmy tym podkładem, bo zaraz miałabym na tej ścianie poprzyklejane magnesy z danonków:) Chociaż wyczaiłam takie fajne magnesy z angieskimi słowami - można sobie tworzyć jakieś haiku na ścianie:)

Przyszła część lamp - czeka mnie układanka w krótkie letnie wieczory:) Żółta lampa do kuchni ma ładny żółty kolor.