Madeleine 17.06.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Mazo, ja mam obłe - i tak czy owak nad listwą ściana jest brudna od przecierania rantu. Chyba nie ma dobrej recepty (może poza metalowymi listwami, które nie mają grubości u góry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 17.06.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Madeleine - to w sumie pozytywna wiadomość człowiek przestaje się martwić, ze źle wybrał, bo jak widać inaczej się nie da. U mnie sciana jest czysta, pomalowałam polmatowym beckersem, który się świetnie szoruje. Natomiast akryl upierniczył się na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.06.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 A nie masz go pomalowanego? na białej scianie pewnie nie - u mnie też tak jest, może się pobawię i pomaluję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.06.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Widziałam u nas na Bartyckiej takie listwy które zą przy ścianie równo z nią, lekko wypukłe i wyglądałay bardzo elegancko. I tam nie było żadnego rantu (no, powiedzmy 2 mm) Nie mogę*tylko tego znależć w necie. Jak znajdę, pokażę Wam i powiecie co o tym sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 17.06.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 listwy montowałam po malowaniu sćian, i w sumie to nie wiem jak mozna by ten akryl pomalować...ściany mam jasnoszare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.06.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 u mnie tez się akryl trochę syfi, ale pomaluję go przy przemalowywaniu ścian. Wiecie jaka jest dobra metoda na kurz listwowy? Taka miotełka na sucho-wtedy akryl sie nie zamazuje jak od scierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.06.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 teraz chyba zamówiłabym obłe, ale ja mam dwoje dzieci i dwa psy. Cały dzień towarzystwo się kotłuje w tę i z powrotem. Brudzi się potwornie. mam w planach wymianę listew na takie ze stali nierdzewnej,a le to jak uzbieram Te ze stali pięknie wyglądają, ale wtedy trzeba się zaprzyjaźnić z Chromolem z Ecolabu, żeby je ładnie wyczyścić. No i stal się rysuje. Nie ma rozwiązań idealnych. Ale już wolę chyba ścierać kurz z białych listew niż myć stal. Czyściłyście kiedyś stalowy okap? Żeby nie było widać smug, zacieków itp.? Masakra jak dla mnie. A swoją drogą to do czyszczenia stali nie znalazłam nic genialniejszego niż wspomniany Chromol. Mazo, rozumiem, że nie rozdziewiczyłaś jeszcze swojej tablicowej ściany. Jak już to zrobisz- to napisz czy kreda bardzo się sypie na podłogę? Rozważam taką opcję na ścianie lub drzwiach pokoju syna i kurcze- małż marudzi (moze słusznie), że na podłodze będzie pełno kredy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Przeglądając dzienniki trafiłam na Twój. Pięknie się zapowiada. Mam pytanie o drzwi zewnętrzne: z czego są zrobione i jaka to firma? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.06.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 listwy montowałam po malowaniu sćian, i w sumie to nie wiem jak mozna by ten akryl pomalować...ściany mam jasnoszare. małym pędzelkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.06.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Olgo - obawiam się, że musi się sypać, szczególnie w dziecięcym pokoju, dzieci więcej rysują U mnie będzie się sypać na listwę, chociaż nie wiem, czy w ogóle pokazać dziewczynkom, że ta ściana nadaje się do rysowania kredą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.06.2011 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Agalind - drzwi są z meranti, firma AP z Kobylic (Design - drzwi czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.06.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 chociaż nie wiem, czy w ogóle pokazać dziewczynkom, że ta ściana nadaje się do rysowania kredą... Mogę się założyć, że nawet jeśli nie pokarzesz, pierwsze pytanie jakie padnie z ust Twoich dzieci, zabrzmi - mamusiu, to jest tablica do kredy!!! Na tym można rysować, co nie? A malowaliście ją tym podkładem magnetycznym? Faktycznie to trzyma magnesy? Wiecie że nie mogę znależć nigdzie tej listwy wypukłej (ale tak niewiele)? Chyba będzie trzeba odwiedzić Bartycką. Przez chwilę się*nad nią zastanawiałam, ale zrezygnowałam bo stwierdziłam że ta kanciata jest fajniejsza. Teraz myślę czy nie przełożyć praktyki nad wygląd, chociaż ta wyglądała całkiem całkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.06.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 chociaż nie wiem, czy w ogóle pokazać dziewczynkom, że ta ściana nadaje się do rysowania kredą... Mazo, myślisz, ze same się nie zorientują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.06.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Agalind - drzwi są z meranti, firma AP z Kobylic (Design - drzwi czy jakoś tak). Dziękuję bardzo. Zaraz przejrzę ofertę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.06.2011 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Serio - myślę, że się nie zorientują. Nie malowaliśmy tym podkładem, bo zaraz miałabym na tej ścianie poprzyklejane magnesy z danonków:) Chociaż wyczaiłam takie fajne magnesy z angieskimi słowami - można sobie tworzyć jakieś haiku na ścianie:) Przyszła część lamp - czeka mnie układanka w krótkie letnie wieczory:) Żółta lampa do kuchni ma ładny żółty kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.06.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Nie daj się prosić, pokaż jakieś zdjęcia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 17.06.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 kredowa ściana wygląda superancko Sama miałabym ochotę coś na niej naskrobać Zaczęłam się zastanawiać, czy by dziewczynkom nie zrobić takich ścian w pokojach, ale jednak chyba zrezygnuję, bo moja mała zołzelina nie ograniczyłaby się tyko do tej ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 17.06.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 małym pędzelkiem... no to mnie ubawiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.06.2011 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 To niewiarygodne, ale zdałam egzamin na prawko! za pierwszym razem! trudno mi w to uwierzyć, bo ja bym siebie nie przepuściła, ale widocznie mieściłam się w kryteriach. Teraz mogę myśleć o pakowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.06.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 GRATULUJĘ!!!! :) I udanego rozbijania się po okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts