Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wielkie gratulacje!!!!! ja robiłam bardzo dawno temu... i jak słucham historii jak wygląda teraz egazmin to naprawdę wielki szacun za to że udało Ci się za pierwszym razem!!!!!!! brawo!!!!! pamiętam jak ja na początku stresowałam się każdy wyjazdem samochodem.. nawet trasy sobie tak planowałam żeby tylko w prawo skręcać bo bałam się w lewo:)

Dzięki dziewczyny! jeszcze trochę czekania na prawko i zacznę prawdziwą jazdę - i pomyśleć, że kiedyś się tego bardzo bałam. Na pewno bardzo ułatwi nam to życie.

Rere - zdjęcia tablicowej ściany są na poprzedniej stronie:) Jutro zrobię więcej zdjęć, dzisiaj przez ten egzamin już nie dotarlismy na działkę, chociaż bardzo nam spieszno, żeby sprzątać.

Gratulacje!

A propos listew i wszystkich niedogodności z nimi związanych - zdecydowałam się na listwy wpuszczone w ścianę, zlicowane ze ścianą - koleżanka ma i jest to super praktyczne i estetyczne rozwiązanie.

Mazo, czy Ty możesz mi wytłumaczyć o c chodzi z tą tablicową ścianką? Jak to zrobić?

A propos listew i wszystkich niedogodności z nimi związanych - zdecydowałam się na listwy wpuszczone w ścianę, zlicowane ze ścianą - QUOTE]

Anula - jak to wygląda? pierwszy raz o czymś takim słyszę... już biegnę do Twojego dziennika w nadziei że zobaczę jak to wygląda.. no i czy nie jest dla mnie za późno.. ściany już pomalowane:(

A propos listew i wszystkich niedogodności z nimi związanych - zdecydowałam się na listwy wpuszczone w ścianę, zlicowane ze ścianą - QUOTE]

Anula - jak to wygląda? pierwszy raz o czymś takim słyszę... już biegnę do Twojego dziennika w nadziei że zobaczę jak to wygląda.. no i czy nie jest dla mnie za późno.. ściany już pomalowane:(

Za późno. Albo kujesz ścianę i "wpychasz" tam listwy, albo (jak u mnie) tynkujesz do pewnego momentu (kilka cm nad poziom zero) i wpuszczasz tam listwy.

O tak:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=46456&d=1299585851

mazo, czarna farba tablicowa na ścianie wystarczy (w sensie to wychodzi taka powierzchnia jak tablica???) na allegro się to kupi?

mazo

gratuluję uprawnień do kierowania pojazdami mechanicznymi:)

I zobaczysz jak to ułatwi życie, za jakiś czas nie będziesz mogła wyobrazić sobie życia bez samochodu i możliwości jego prowadzenia..

Odpada tylko w sporach ze współmałżonkiem kto po imprezie będzie kierowcą argument - ja nie mam prawa jazdy:)

Dziewczyno, wielkie GRATULACJE. Nie lada wyczyn! :yes:

Słuchajcie, bo w sumie na czyjś wątek paść musiało, więc spytam tutaj.

Jakie długośći lacobela są osiągalne? mam ciąg blatów 3,30. Będzie taki lacobel długi na ponad 3 metry dostępny? Nie wyobrażam sobie tego nie w jednym kawałku :(

Dziękuję za gratulacje! powoli wychodzę z szoku:)

A teraz nowe zdjęcia, wykładzina na antresoli:

IMGP6706.JPG

Świetlik:

IMGP6707.JPG

IMGP6710.JPG

IMGP6709.JPG

Zajawka tapety w łazience:

IMGP6713.JPG

Wyłania się pokoik młodszej:

IMGP6714.JPG

IMGP6715.JPG

A ja ciągle czuję zapach oleju... czy te podłogi długo jeszcze będą tak pachnieć? fuj...

Myszo - zrobię zdjęcie lampy, jak ją złożę, dla Ciebie zacznę od tej żółtej właśnie - mam do złożenia 5 różnych :)

Dzisiaj wielkie sprzątanie, wstępne mycie okien - napatrzyłam się, jakie zniszczone są ramy, przez tynkarzy, szara farba pozdzierana do białego... A na szybach slady po różnych naklejkach... i silikon, a sprzedawca tak się chwalił,że ta firma nie brudzi szyb silikonem...

Co jeszcze? poprzedni płytkarz tak beznadzejnie wymierzył koniec płytek pod prysznicem, że szyba przy nim nie będzie sę zaczynać równo z wanną, ale będzie nachodzić na nią około 4 cm - chyba z niej zrezygnuję... wiecie co bym zrobiła ze świetnym panem Tomkiem... cz to było taie trudne? nie wspominam już o krzywo położony plytkach na podłodze i fugach o różnej grubości...

Edytowane przez mazo

Mazo zamknij oczy i myj te okna, nie denerwuj się, bo to i tak nic nie da. Wiem, ze głupio radzę, bo sama mam z tym problem i wkurwu dostawałam jak ktoś coś u mnie bezmyślnie niszczył, na co pracowałam, ale od nerwów się nie odstanie i juz.

Wykladzina zarąbista-kiedyś ją znalazłam na sieci, ale dla mnie było juz za póxno-zastanawiałam się wtedy po co ja kasę ładowałam w to badziewnie wykończone drewno na górze.

Tapeta bomba.Szafa u Młodej wygląda prześlicznie(moja ma ciągle stare fronty z mieszkania i jakoś zakup prostych ciągle sie przesuwa w czasie. Nic to, może wykończę się w przyszłym zyciu.

Tak czy owak Twoje kontrasty to jest to co lubię najbardziej i taki własnie dom bym chciała miec, o.

Czekam na lampę. Olej wietrz, podłog nie myj nim olej nie stwardnieje, z mojego doświadczenia powłoki nabierają sensownych własciwości po miesiącu od olejowania-pod warunkiem ze są solidnie zaolejowane). Za parę dni powinno juz przestać pachniec(osobiście lubiłam ten zapach-ale to pewnie zależy od konkretnego oleju)