Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Żarówy mówisz Aricio... dzisiaj widziałam w LM takie inne żarówki, bez gwintu (a?), zastanawiałam się, szkoda że w jednakowych rozmiarach. Nie wiem sama...

Czy Wy wiecie, że dzisiaj pierwsza noc w domu? nie, jeszcze się nie przeprowadziliśmy, ale lampki w kuchni już śwecą, stół jest, trójka gra... śpimy na antresoli, a co! :) Po wycieczce do Ikei, LM i pocałowaniu klamki w Jysku mam dosyć... A dom już prawie czysty! domyłam płytki!

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

IMGP6730.JPG

IMGP6731.JPG

IMGP6733.JPG

IMGP6735.JPG

IMGP6736.JPG

Bałam się trochę tej kabiny, ale jest fajna i praktyczna chyba, po jej złożeniu łazienka jest przestronna:)

Jestem dumna z pieknie umytych płytek:

IMGP6738.JPG

Pan Marcin przez przypadek pomalował nam wiatrołap na biało, niech tak zostanie do pierwszego brudu, potem na szaro oczywiście:) co za nuda...:)

Lampki w kuchni, sznur jeszcze powykręcany, wiszą od kilku minut:

IMGP6739.JPG

Niestety nie widzę pomiędzynimi plakatu... i nie mam gdzie go powiesić, jedyna pusta ściana była dla zegara, wygląda tam świetnie, ale może przeniosę go do salonu?

Stół:

IMGP6742.JPG

Dzięki Ado - obejrzę.

Spireo - zaraz będę miała porównanie, bo Subway w dużej, czekamy na jakiś zaczep, wybrałam S. ze względu na brak tego wycięcia z boku,no i chciałam żeby misa była szeroka ze względu na bidettę. A Meridian Compacto wygląda bardzo fajnie, nie wiem, czy nie szkoda pieniędzy na Subwaya.

Plama w korytarzu - parkieciarz mówi,że to nie oni, że może ktoś wziął ich szmatę po oleju i chciał coś wytrzeć. Może to prawda, bo miejsce zabrudzenia olejem dziwne... Czyli muszę sama zamalować...

Dzięki Myszoniku - chyba też je widziałam, z takim metalowym kółkiem na górze?

Jestem wku...., inaczej nie mogę tego nazwać. Od dawna wydawało mi się,że fugaw kuchni podejrzanie długo jest szara, dzisiaj okazało się, że jest szara, wszędzie grafitowa, a w kucni szara, wygląda jak cały czas zakurzona... a wybraliśmy antracytową, facet proponował szarą, kupiliśmy specjalnie inną, bo ta nam się nie podobała, nie dosyć, że zmienił rozmiar fugi, to jeszcze kolor! Już w korytarzu w którymś miejscu wydawało mi się, że silikon jest szary,nie grafitowy. Co robić? będzie mnie to wkurzać. Zamalować permanentnym markerem? posmarować olejem? tylko co z fugą dyletacyjną - silikonową? mogę mu kazać ją usunąć... Rozszarpałabymgo dzisiaj!

Oj piękna bardzo piękna ta łazienka, zastanawiam się nad taką dla chłopców moich- białe ściany i ten klimat, powiedz mi mazo co jest na podłodze w łąziene i czy białe ściany są pomalowane, jak tak to jaką farbą?zaraz idę pozwiedzać resztę Twojego domu

Sama nie wiem, jak to się stało, że grasując po FM ok. 2 lat dopiero kilka dni temu natknęłam się na Twój dom (w wątku łazienkowym). W większości dokonałaś wyborów podobnych do moich, choć moje są dopiero na papierze i w komputerze :) Tzn. dom już jest, ale elewacja i wnętrza przed nami :)

I, Mazo, dziękuję! Dziękuję Ci za ten dom :) I za to, że opisałaś jego budowę i wykończenie tak dokładnie i z fotkami :) Dzięki temu wiem , że nie popełniam błędu w niektórych rozwiązaniach :) Ja już mam plan wykończenia domu od dawna, sama postanowiłam się zmierzyć z wykończeniem wnętrza. Mój mąż nie bardzo wierzy w powodzenie moich zamiarów, ale teraz mam ułatwione negocjacje z nim, po prostu pokażę mu na Twoich zdjęciach, jak różne moje pomysły będą wyglądać :) Mamy bardzo, ale to bardzo podobny gust :). Przebrnęłam przez wszystkie strony, zapisałam zdjęcia poglądowe na różne tematy (mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko temu). Gdzieś mi tylko umknęła nazwa białych płytek z dużej łazienki - co to za jedne?

I gratuluję :) Przepiękny dom :)

Myszoniku - byłam dzisiaj kolejny raz w LM, zapomniałam zerknąć na lampy...

Barbaro74 - cieszę się, że łazienka tak Ci się podoba :) Płytki na podłodze to Affrony (w całym domu te same, półpoler i mat), ściany pomalowane białą lateksową farbą Kabe.

Rere - :)

Marenwen - witaj u mnie :) Już wiem, kto to zapisał sobie moją galerię w ulubionych :) Dzięki za miłe słowa, zaskakujące dla mnie... Płytki w łazience to Zirconio Vintage - kolekcja chyba już niedostępna, miałam ją upatrzoną przed rozpoczęciem budowy i udało się jeszcze je kupić, później widziałam u kogoś podobne, Rako ma chyba też takie białe gładkie, uważam, że to był dobry wybór, bardzo uniwersalny, w przeciwieństwie do gazetowych:)

Przycięliśmy blat do szafki w dużej łazience (nie sami oczywiście), mierzylismy, mierzyliśmy i co? znowu coś nie tak - nie wzięlismy pod uwagę, że szafka ma uchwyty przy szufladach - teraz będą wystawać poza blat...:(

Kupilismy tez krzesła w Jysku, takie na taras - nie jest to mój wymarzony wybór, ale są ok, zwyciężyły wzgledy praktyczne. Kupilismy też materac do łózka młodszej - do zwrotu... za niski, za miękki...