Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Gość monika996

witaj mazo.kiedyś już gosciłam u ciebie. ale moj remont i przeprowadzka były tak absorbujące ,że zapomniałam o twoim domu. nie małam go w subskrypcjach. mieszkasz już? bo my tak od 18 maja . miesiąc po przeprowadzce koszmar, niekończące się korowody fachowców!!!!:( ale cóż. nareszcie u siebie.

masz piekne okna!!!

schody czad . zakręcone na maksa

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

adk - płytki gazetowe - jest około 10 różnych płytek, dostajesz paczkę i jakie się trafią, takie masz, my kupowaliśmy 2 paczki, powtórzyły się 2 płytki.

Ellay - witaj w gronie wkurzonych :) Wykładzina to Amber z Komfortu. Podobna lub taka sama jest w LM, inna szerokość, chyba trudno ją tam obejrzeć.

Moniko - jeszcze nie mieszkamy, przeprowadzka w sobotę lub poniedziałek, chyba że nie zdążymy się spakować...

Jesteśmy na budowie - robią ogrodzenie, nasz piękny widok już nie będzie taki ładny, ale ogrodzenie musi być...

Spirea, nic nie wiem o B.Cube, ale wiem o B. Kwadrat. Te ostatnie mam od 5 lat w mieszkaniu, o ile do pstryczków nie mam zastrzeżeń, o tyle ściemniacz jest do d.... :/. W środku pokrętła są takie małe ząbki i one się wyłamały. Oczywiście nie można dokupić samego pokrętła, trzeba wymienić całość, a to już nie mały wydatek, jak na jedno takie małe coś :( . Teraz żałuję, że do domu też kupiliśmy B.Kwadrat, tam będzie kilka ściemniaczy :/

Spireo - Cube są fajne, ale mają wady - nie są zupełnie białe (nie porównywałam z B.Kwadrat, może odcień ten sam) i mają taki wrąbek - nie wiem, czy nie będzie się tam zbierał kurz. Plusy - bardzo cichutko się nimi pstryka:) I trochę retro mi się wydają:) Zakładalismy po malowaniu, dzisiaj musiałam przemaować ściankę z plamą, kontakt mi przeszkadzał:) A w ogóle to była tylko próba malowania, nie potrafię chyba bez smug... pan Marcin dokończy...

A - u nas była dosyć duża różnica między Cube a Kwadrat, nie żałuję:)

Myszoniku - dzięki! chyba to będzie jednak poniedziałek, bo w czwartek wywozimy dzieci (do babci, bez obaw, nie na budowę:)), w piątek rano przywożą kanapy (!) i kozę (!), po południu wracamy się pakować - taki jest plan.

Ellay - przepraszam, to nie Amber (to była ta druga - szara):

http://www.komfort.pl/produkt,42221,130438657,334693,13343,4,,13343,2079448162

A szafka:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40100192

Który stół wydaje Wam się fajniejszy, praktyczniejszy, bardziej pasujący do drewninego tarasu? może któraś z Was ma jeden z nich:

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/falster-sto__0118747_PE274793_S4.JPG

http://cdn3.jysk.com/getimage/web.large/3727601/WEB/1005

Krzesła metal (kolr aluminium) plus czarna siateczka, niestety nie mogę znaleźć zdjęć.

Tak, to z Ikei, "deski" z jakiegoś tworzywa, ciekawa jestem, jak się sprawuje, w sklepie już był brudny... a teraz w ogóle nie jest dostępny w Poznaniu. Też mi zależało na kontraście z tarasem... ale ten drufi może bardziej pasuje do krzeseł? nogi chyba z tego samego metalu.

No dobra...;) tylko gdzie ja go kupię... Jak z tworzywa, to może praktyczniejszy będzie? ciekawe jak z tymi moimi krzesłami... wolałabym te od kompletu z Ikei, ale te musiałabym dołożyć jeszcze raz tyle, ile wydałam, no i te zdecydowanie wygodniejsze - wyższe, wyprofilowane, dzisiaj sobie posiedziałam, bo coś robota mi nie szła, jakieś choróbsko mnie rozkłada.

Taras za chwilę bedzie się robił, ale czad... mój mąż nie może się doczekać, marzył o tym tarasie od dwóch lat :) Kurcze, dobrze się czujemy w nowym domu, jest tak wakacyjnie, obok przechodzą ludzie z ręcznikami po kąpieli w jeziorze, ktoś przejedzie konno, czasami jakiś quad, ewentualnie traktor...:)