Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo chciałabym, żeby nasz dom miał oryginalne akcenty, żeby nie był jak z wystawy w meblowym :lol:

rozumiem to, też nie cierpię wnętrz, które mają wszystko ustawione jak w sklepie. Nienawidzę komplecików. Ale te krzesła jak dla mnie były trochę za bardzo industrialne. Do loftu - jak najbardziej. Ale jakoś nie widzę ich u Ciebie.

Z tym, ze pewnie się mylę...

Tak, rzeczywiście są bardzo industrialne, dlatego miałam trochę wątpliwości, ale z drugiej strony chciałabym, żeby nasz dom miał lekko loftowy charakter, stąd betonowa ściana, surowe barierki na antresoli. Wiadmo - do loftu bardzo daleko, ale chciałabym stworzyć coś, co troszkę będzie miało z nim wspólnego. Chciałabym... :roll:

Sie okaże :wink: Cały czas mam nadzieję, że na tamtym dachu, który ogladaliśmy ten brązowy odcień wychodził przez czarne obróbki. No i w słońcu.

E tam - nie będę się przejmować dachem - są większe problemy - np. wybór okien :lol:

u mnie lezy tegalit na dachu i nie ma w sobie cienia brązu.Jest antracytowy, a w cieniu ma az taki lekko granatową poświatę. Na 430 metrach dachu w wycenie materiału z robocizną wyszło mi 15 tysięcy więcej niż esówka z euronitu.Chyba największe dysproporcje pojawiały się w cenach gąsiorów. Chwała, ze jednak marzenia wzieły górę, bo na tym daszysku esówka wyglądałaby brzydko

Dzięki Myszo! Ale Ty masz szarego tegalita? my jednak zdecydowaliśmy się na grafitowego, czy też ciemnoszarego. U nas niestety dwa dachy, więc wychodzi to wszystko dosyć drogo :-?

u mnie jest jasnoszary, który de facto jest dość ciemnoszarym kolorem(kolor łupka).Gdzies w dzienniku jest u mnie.

Nie kupiłabym juz innej dachówki, ale to pewnie także kwestia przyzwyczajenia :D

hmmm, a nigdy Cie u siebie nie widzialam.Ciemniejszy tegalit na twoim dachu sprawi, ze bedzie jeszcze bardziej wyraziście i to dobrze, tylko obróbki przemyśl dokładnie, bo są piękne i szkoda by cos schrzanić.Balustrada z kolorowymi linkami to świetny pomysł i z tych inspirek co pokazujesz, to chyba pasuje mi tu najbardziej

A barierka z linkami (nie mój pomysł) - mam nadzieję, że wyjdzie. No i martwię się że to niezbyt bezpieczne dla dzieci.

Mamy problem ze schodami, facet, który je projektuje mówi, że za mało miejsca, że muszą być zabiegowe, a to przecież bez sensu przy takich, jak wymyśliliśmy (na stalowej belce proste stopnie).

hmmm, a nigdy Cie u siebie nie widzialam.Ciemniejszy tegalit na twoim dachu sprawi, ze bedzie jeszcze bardziej wyraziście i to dobrze, tylko obróbki przemyśl dokładnie, bo są piękne i szkoda by cos schrzanić.Balustrada z kolorowymi linkami to świetny pomysł i z tych inspirek co pokazujesz, to chyba pasuje mi tu najbardziej

Kurcze - nie wiem za bardzo, co mam przemyśleć z tymi obróbkami... :roll: Myślałam, że nie ma tam wielu opcji do wyboru i po prostu wykonawca weźmie co trzeba... Powinnam coś wiedzieć na ten temat? Bo w tej chwili jestem zielona...

• 2 weeks później...
Pewnie, optymizmem napawa mnie fakt, że to juz trzecie żółte krzesła u tego sprzedawcy :D Jakoś juz tak sobie wyobraziłam tę kuchnię z żóltym akcentem; chciałabym, żeby to były takie krzesła, które bez żalu będzie można wymienić za jakiś czas albo przemalować (gdyby były ze sklejki).

Mnie się to raczej skojarzyło z jakąś stołówką pracowniczą (widziałam w jednym filmie :D ). Zawsze się zastanawiam, skąd te wszystkie fajne krzesła na Allegro pochodzą. Ostatnio za 250 zł poszły Castelli, 2 sztuki, tylko, że kolor mi się nie podobał, bo taka żółtawa skóra, już nie do kuchni :D, cena aż śmieszna.