Elena76 29.06.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Mazo, jak trafisz jeszcze gdzieś ten stół na taras z Ikei, to daj cynk, bo ja pod koniec kwietnia też chciałam go kupić, ale ani w Warszawie ani w Łodzi go już nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 29.06.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Mazo przepraszam, ze z innej beczki ale muszę zdecydować sie na styropian na podłogę.Napisz proszę ile dawałaś styropianu, jaki rodzaj i firma.Zadałam to pytanie tez u mnie ale u Ciebie zawsze większy ruch więc moze ktoś mi jeszcze poradzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 29.06.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Mazo zdecydowałaś się na ten polbruk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.06.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Agi75 Ilość styropianiu na podłogę zależy od tego ile masz miejsca zostawionego na wylewkę. Wylewka z tego co się orientuję powinna mieć ok. 6-7 cm betonu, więc od docelowego poziomu podłogi odejmij grubość pokrycia wierzchniego (gres z klejem, deska czy co tam planujesz), 6-7 cm na wylewkę i wiesz jaki gruby potrzebujesz styropian. A w ogóle to wylewkarze powinni Ci powiedzieć po zrobieniu pomiaru poziomów, bo poziomy podłogi lubią sobie być nierówne Co do rodzaju styropianu to zależy jakie masz wymagania co do izolacyjności, wytrzymałości. Ja np. kładłam termoorganikę na podłogę gold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.06.2011 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Agi -mamy 10 cm, nie wiem, jakiej firmy... Malkul - nie, nie zdecydowaliśmy się - bedzie grys granitowy, kilka tysięcy w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 29.06.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Masz może jakąś realizacje w swoich inspiracjach takiego przykładu? chciałabym zereknąć bo sami mamy podobny zgryz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 29.06.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Malkul - niestety nie mam. Próbowałam znaleźć, ale bez skutku, wcześniej znalazłam posiłkując się jakąś angielską nazwą, ale nie przypominam jej sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 30.06.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 mazo no ja też będę miała tylko 10cm tylko jak czytam i słyszę, że ludzie maja nawet po 30cm to zaczynam sie martwić tym bardziej, że cały dół u mnie to podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.06.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Agi - 30 dają Ci, co budują domy pasywne. Jest to konsekwencja też tego, że zwykle mają 30 na ścianach. Nie dasz więcej niż tyle, ile masz miejsca. Jeśli chcesz poprawić U, to możesz wziąć lepszy, ale to trzeba przeliczyć czy się opłaca ładować kasę. Co do rodzaju - są styropiany w nazwie Dach Podłoga (wbrew nazwie nie jest to EPS100), EPS100 i EPS 200 (zwykle dają go do garażu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 30.06.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Agi - 30 dają Ci, co budują domy pasywne. Jest to konsekwencja też tego, że zwykle mają 30 na ścianach. Nie dasz więcej niż tyle, ile masz miejsca. Jeśli chcesz poprawić U, to możesz wziąć lepszy, ale to trzeba przeliczyć czy się opłaca ładować kasę. Co do rodzaju - są styropiany w nazwie Dach Podłoga (wbrew nazwie nie jest to EPS100), EPS100 i EPS 200 (zwykle dają go do garażu). Spirea a Ty ile dawałaś na dół?i jaki i w ilu warstwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.06.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 ja jestem właśnie przed. Na dole mam miejsce na ok. 15cm. Z uwagi na różnice poziomów wylewkarz powiedział, że nawet do 17, ale chyba za mało wylewki mi proponuje (powinny być odpowiednie proporcje - grubość styropiany a grubosc wylewki). Chcę dać to w dwóch warstwach, ale nie wiem czy się uda. Wylewkarz sugeruje cztery, ale przez to mam spotkanie z innym, bo to mnie niepokoi. Janzar na forum pisał, że powinny być nie więcej niż dwie, bo każda warstwa ma ileś procent uginania, a jak to pomnozymy przez 4, to wyjdzie całkiem sporo. Pewnie skończy się na 3, bo dwoma nie wyrówna się tych różnic poziomów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 30.06.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Mazo, jak chcesz białe pojemniki na mydło, całkiem ładne i baaardzo tanio, to w Tesco są za dychę. Ja zanabyłam, są tam chyba na stałe. Zdjęć nie mam, ale pamiętam że Nasz ma taki, to Cię skieruję do niej:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169604-nasze-wn%C4%99trza&p=4417809&viewfull=1#post4417809 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 30.06.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Spirea czyli jak dam 10cm termoorganiki EPS 100 lambda 0,037 to będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 30.06.2011 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 kroowko - dzięki! może jeszcze będę w Tesco przed przeprowadzką (tu mam blisko, byłam nawet wczoraj), obejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.07.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dużo zmian dzisiaj, najpierw niespodzianka - taras prawie gotowy, potem przyjechała koza, potem kanapy: Bez rury wygląda trochę dziwnie, ale ogólnie - bardzo pozytywne wrażenie. Jeśli chodzi o taras to nie jestem zachwycona detalami - śruby itd. Kanapy: Wyglądają super, ale nie jestem pewna, co do ich wygody - oparcie dla mnie jest zbyt niskie, nakładki z kolei powodują, że siedzi się zbyt płytko. Szczerze mówiąc boję się opinii męża... Kupowanie kanapy w ciemno to chyba nie był dobry pomysł... Aby się pocieszyć dodam, że filc jest milutki (tylko wszystko się do niego czepia:)) Kurcze, chyba zgubiła się część od klamki od drzwi tarasowych... Powinna być taka maskownica, żebynie było widać śrub - niestety razem z kamką jej nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 01.07.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Mazo, ależ ogromny ten Twój salon Koza świetna, kanapy tez fajnie wyglądają. My kupiliśmy tymczasową kanapę w modo4u i niestety to była pomyłka właśnie ze względu na wygodę (bo wygląda całkiem ok) ... no ale nadal stoi, bo wymarzona musi jeszcze poczekać w kolejce innych pilniejszych tematów Pokaż więcej tego tarasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.07.2011 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Eleno - to chyba złudzenie - salon niejest duży - 36 czy 39 metrów, nie jest też mały, ale nie ogromny. Taras jeszcze nie jest dokończony, chyba zabrakło desek. Wyszedł wyższy niż myślałam, ale dzięki temu będzie można sobie na nim siedzieć z brzegu jak na murku -tak go chyba wykorzytają dziewczynki. Kurcze, ta kanapa w tym momencie to zły pomysł - siedzę sobie z herbatką zamiast sprzątać Zimno dzisiaj strasznie, a na tym filcu cieplutko, tylko że cały czas myślę, czy mi wygodnie:) Zmieniła mi się koncepcja - miał być stolik kawowy z szufladami, a teraz myślę, że w tym kącie pomiedzy kanapami zmieściłaby się jakaś szafka z szufladami, wtedy stoliki mogłyby być gotowe, bez szuflad, mam takie na oku. Tylko musiałabym znaleźć coś takiego do kąta, najlepiej białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 01.07.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dwa takie, ale chyba polakierowane na inn kolor;http://www.momastudio.pl/products/245/p/500 albo coś takiego: http://www.momastudio.pl/products/245/p/1571 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 01.07.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Jest pięknie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.07.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Mazo, jakie by te kanapy nie były (jeśli niewygodne to szkoda bardzo) ale wyglądają tam pięknie. Zaczyna się robić ciepło domowo. Wiem wiem, miało nie być ciepło Teściowa będzie miała satysfakcję Pokazuj pokazuj wszystko. Salo faktycznie wygląda na wielki. Kanapy w nim giną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts