Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Trzymaj się!!! Wszystko pewnie po czasie się znajdzie. W najmniej oczekiwanym miejscu. Układaj te wszystkie rzeczy szybciutko, bo tu wszyscy czekamy na piekne zdjęcia:D (kojarzysz mnie pewnie z komentarzy Anuli, której dom mnie równiez zachwyca i za którą także mocno trzymam kciuki. Mój dom dopiero w planach, na razie na forum dzielę się informacjami i inspiracjami :yes:)

Ja tu cały dzień ciężko pracuję, na dodatek sama i bez dostępu do sieci, a Wy sobie spokojnie jakieś śmichy urządzacie...:) Jak się spało? sniło mi się, że wokół domu ktoś chodził i szukałam latarki w panice, było mi zimno pod letnią kołderką (20 cm izolacji...:)), a rano gryzły mnie muchy i słońce świeciło mi prosto w twarz, ale to bardzo pozytywne, bo wcześnie wstałam:) Co tam jeszcze? nie mamy ciepłej wody, bo nie umiemy czegoś w piecu włączyć, porysowałam parkiet w pokoju starszej - musiałam poprzesuwać meble, nie podobało mi się ustawienie, filcowe podkładki nie dały rady. Zachwyciłam się piekarnikiem, skręciłam 8 krzeseł, opróżniłam większość kartonów,albo je przeniosłam w docelowe miejsce, porozkładałam prawie wszystko w pokoju starszej, poczułam wolność, kiedy włączyłamsobie bardzo głośno fajną muzę:) A bałagan jest nadal, materiał w kratkę zniknął na wieki, szukam nowego!

Dzięki za życzenia!

Z tym piecem to nie jest tak łatwo - nie było gdzieś tam ciśnienia, trzeba było jakimś wężykiem ją dopuścić, zobaczymy, może teraz zadziała.

Aricio - wszystko ma swoje plusy i minusy, jesienią i zimą może być kiepsko i do tego jeszcze te drzewa, które mają nam się zwalić na dom... i widok na bajoro... :) A w tej chwili na pewno nie zazdrościłabyś nam much, których jest pełno i nie wiem, co zrobić, żeby nie wlatywały, bo nie wyobrażam sobie siedzieć w zamknięciu, nie po to męczyliśmy się przez te dwa lata, żeby teraz nie otwierać drzwi tarasowych...

W dużej łazience cieknie w dalszym ciągu z dachu... Myłam dużą łazienkę - mam ochotę coś zrobić pierwszemu płytkarzowi....wrr... może za pół roku przestanie mnie to wkurzać...

Aricio - cofniesz się o stronę (do tyłu:)) i zerkniesz na moje propozycje stolikowe, może wpadniesz też na pomysł jakiejś bocznej szafki z szufladami? w Tobie nadzieja :)

Dziękuję kolejnym życzliwym czytelnikom!

Ciepła woda jest! ale luksus! nawet zmywarka zamontowana, szafka wymaga jaiegoś wycinania, więc jeszcze bez przykręconego frontu, ale można myć!

Co? jedynie moskitiery?to są roje, wygrzewają się na słoncu i tam aż czarno...wrr...

Dzisiaj odwiedził nas przejazdem jeden z naszych architektów. Podobało mu się, stwierdził, że minęłam się z powołaniem :) To miłe:) Co tam jeszcze? zamówiłam plakat zamiast tamtego, który się zgubił, o wiele większy i teraz mam kłopot gdzie powiesić zegar, bo chyba plakat odebrał mu miejsce... liczę na Waszą pomoc, zrobię fotki, ale do tego potrzebuję osoby trzeciej, nie mogę raczej sama trzymać zegara przy ścianie i robić zdjęć... A w ogóle to chodzę jak kroliczki z tej reklamy, jak nakręcona, dzisiaj nawet zaszpachlowywałam otwór po przesunięciu lampy, bo jutro balustrady, a kinkiet wyszedł pod szybą, żby mi to wyschło, bo muszę pomalować (żeby tylko reszta farby była w garażu....), inaczej będę miała pod szybą ciekaw element wystroju...Kurcze, mucha mi się utopiła w kawie...

Fajny, Ikea ma świetne tkaniny! ja szukam cay czas czegoś innego, ostatnio coś znalazłam, ale chyba za jasny. Wiem już na pewno, że fotel tirup wyląduje na antresoli, bo mam wrażenie, że jest dla krasnoludka, więc muszę kupić stary wyższy fotel na All. i obić go fajnie, ale niestety muszę pamiętać, że mam dwie małe szkodniczki o wiecznie brudnych łapkach...

Zaczęłam szukać biało-czerwonej kratki i znalazłam, a przy okazji coś na wspomniany wyżej fotel:

http://www.craftfabric.pl/environment/cache/images/220_0_productGfx_26ed57c0ae8b52376c4f63cd3ef696da.jpg

Myślę, że to jest to, do tego żółta poduszka i gites. W tym sklepie spodobało mi się jeszcze kilka tkanin, kiedyś szukałam takich kwiatowych, ale dzisiaj chyba wolę nie szaleć z kolorami. Podoba mi się biało-czarny obrus, który mam teraz na starym owalnym stole, chyba będę musiała dobrać wymiar nowego stołu pod ten obrus:)

Są jeszcze szare kropy:

http://www.craftfabric.pl/environment/cache/images/220_0_productGfx_7d880215fc04f8a347b893b9597dc722.jpg

Edytowane przez mazo

Mazo ze trzy strony mnie nie było a tu tak optymistycznie. Wszystkiego NAJ na "nowej drodze życia". Ja utknęłam na parkietach i maluchy pchają sie powoli na swiat wiec trochę zwalniamy, ale tak miło mi się zrobiło jak przeczytałam sobie o Twoich pierwszych chwilach w nowym domku.. też tak chcę! Na muchy to chyba tylko moskitery zadziałają.. chociaż też nie mam pomysłu co daje się na drzwi przesuwne.