Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Myszo,

tu:

http://www.craftfabric.pl/pl/p/Miniatures-Tkanina-bawelniana-Czerwona-Kratka/321

a mnie się wydaje, że do kropek dużo pasuje, no i jak się zgrywają z tymi na antresoli... :)

Żółty, bo nie wiem, czy jest musztardowy znalazłam, ale nie wiem, czy mam zapisany, a może kiedyś podawałam? namiary wzięłam z Wnętrz na gazecie, jedna dziewczyna ma tak obity fotel, musiałabym zerknąć.

Dzisiaj muchy obudziły mnie o 4.30... i te ptaki, świergocą i świergocą,gdzie ten odgłos końca imprezyw barze po drugiej stronie ulicy, czy śmieciarki?...:);)

Nie jestem dobra w szpachlowaniu i szlifowaniu... ledwo wyschło przy suszarce, potem okazało się, że wyszedł grunt, pomalowałam farbą na plamy, mam nadzieję, że farba będzie się trzymać i górki nie będą zbyt widoczne. Muszę jeszcze pomalować, a panowie od balustrady zaraz przyjadą (musiałam zaszpachlować dziurę po przesunięciu kinkietu, który wypadł pod szybą).

A - przyzwyczajam się do kanapy:)

Gratuluję przeprowadzki!!!

A relacja na żywo- konieczna!!! :D

Krateczka-super!!! Sama na podobną poluję. Tapetę udało mi się namierzyć. Szukałam pościeli, ale to jakaś masakra jest- wszystko różowe i jakieś takie... chyba sama uszyję w końcu.

P.S.

Trzymam kciuki żebyś w końcu dotarła do jeziora:)

Współczuję tym panom, to ne jest takie proste,żeby te szyby zamotować. A ja myślę, jak je będę myła od zewnątrz... Kurcze, a jak ciągle będzie widać kurz? panika?... Ciągle myślę, co mogłam wymyślić innego, żeby jednocześnie nie stracić wizualnie tej przestrzeni, ale teraz to już nie ma co się głowić.

Dzięki adk!

Jak zwykle... Lustro w małej łazience wymierzone przez montera - z jednej strony nie dochodzi do ściany - o centymetr za wąskie... Dziwnie to wygląda. Już i tak od góry jest przerwa 15 cm, bo miała tam być maskownica do świetlówki, ale zmieniła się koncepcja - świetlówka by była widoczna w lustrze.

Bardzo dobrze mazo! wyładuje się na monterach to rodzinie dasz już spokój:D u mnie tak to działa- gdzieś tą energię trzeba wypuścić :)

Co do pokoju "dziewuszyńskiego" to ja wymarzyłam sobie białe ściany, jedną ścianę z tapetą w biało-czerwoną kratkę (ale ani super drobną, ani super grubą ), jakąś girlandę z czerwonych serduszek, białe mebelki. Tak moze troszku romantycznie, ale nie różowo. Czekam właśnie na narzutę patchworkową z motywem przewodnim właśnie w kratkę biało-czerwoną. I chciałam kupić jakąś taką delikatną pościel- ale kratki na allegro tylko zielone, niebieskie albo różowe- z czerwieni nici.

Zresztą zobacz sama (pewnie i tak masz te zdjęcia w swoich inspiro :) ):

regi1.jpg

tutaj ta zasłona powinna być jakaś chyba jaśniejsza, ale o tapetę mi chodziło :)

narzuta

red_quilt2a.JPG

Sorry za OT.

CZekam na fotorelację z barierkami!!!!NIe mogę się już doczekać.

Olgo - bardzo podobne mamy pomysły:) Ja też tak chciałam - trochę romantycznie, a trochę na luzie. Trochę skandynawsko, trochę vintagowo, wyszło na razie ikeowo (czyli skandynawsko:)). Fajna tatapeta, tylko ja się boję tapet w dzicięcych pokojach, bo przychodzą zabawki, książki i robi się zbyt kolorowo, ale może jestem w tej kwestii zachowawcza. Trochę żałuję, że nie chciałam bardziej romantycznie, wtedy efekt zawsze jest wyraźny, a ja wybrałam bardziej neutralne stylicznie meble. Narzuta fajna, kiedyś sama szyłam podobne rzeczy, mam taki malutki niemowlęcy patchwork i narzutę do naszej dawnej sypialni, włśnie z tą czerwoną krateczką, jakimiś serduszkami, fajnie mi nawet wyszło, ale to było przed dziećmi...:)

Barierki:

IMGP6883.JPG

Widać, że ta wąska jest jakaś dziwna, wydawało mi się, że ona miała do czegoś równać, do tej obok (tak pasuje, bo najpierw tak przyłożyli, ale wyszła dziura na dole i tak chyba miało być), albo do dołu, ale oczywiście nie mamy żadnego papierka z pomiaru, chyba...

IMGP6884.JPG

Zniszczenia:

IMGP6885.JPG

Podłoga biała, jakieś uszkodzenia przy schodach, popryskali mi blat w kuchni, który czeka na dostawę oleju, teraz po kontakcie z wodą robią się plamy. No i niestety muszą jeszcze raz przyjechać z jedną szybą i lustrem, znowu zrobią bałagan, niestety trzęsę się trochę nad podłogą i schodami...

A - przszły plafony do łazienek i na korytarz - fajne, proste.

Jeszcze zajawka salonu:

IMGP6881.JPG

Mazo.. no pięknie już obrus jest na stole:) brawo..też będę miała balustrady szklane:) ciekawe czy tą samą ekipę przypadkiem nie mamy..:) moja czeka od m-ca na montaż ale ciągle przekładamy.. zaczynam się obawiac tej balustrady.. ale juz za pozno zaliczka zaplacona, ja chyba za duzo dalam tego szkla.. zobaczymy za miesiac.. a co do mycia zawsze mozesz zawolac ekipe przystojnych chlopakow alpinistow do ich umycia:)