Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mazo, no po prostu szczęki nie mogę pozbierać z podłogi - brawo za determinację i konsekwencję w realizacji wizji Twojego domu.

Zaglądałam do Ciebie dawno, dawno temu, jeszcze okien nie było a teraz domu poznać nie mogę.

Mam do przeczytania jakieś ze 100 stron komentarzy, ale przeczytam je na pewno.

Jestem zachwycona podłogami, listwami betonową ścianą, tylko łazienki nie rzuciły mi się w oko, ale znajdę je.

Najpierw tylko zobaczę czy nie mam gdzieś pod ręką kawałka sznurka , bo w tej chwili tupię i pluję sobie w brodę, że uległam mężowi i mam orzechowe okna zamiast grafitowych - no masakra.... I jak tu teraz z tym żyć ? ;-)

A i o schodach nie pisałam jeszcze - kosmos, naprawdę robią wrażenie.

Mazo, w Twoim domu widać, że był tworzony z pasją.

Pozdrawiam serdecznie. :-)

Gość monika996
mazo fajnie ,że mieszkasz już!!! powodzenia. wiem, co to znaczy nigdy wiecej żadnych ekip!!! my juz prawie 2 miesiące, a jeszcze klilka rzeczy do wykończenia, ktore odkladam w nieskończoność.:yes:

Mazo, szklana barierka super. Jedynie troszkę mi się "gryzie" ta mniejsza połać szklana, ale sama nie wiem, jak bym to rozwiązała :( Trzymam kciuki, żeby następna wizyta ekipy obyła bez żadnych szkód :)

Prześlij mi proszę na PRIV jak cenowo wyszła Cię ta barierka. Chętnie porównam ceny z krakowskimi :)

Dziewczyny, przepraszam, że jeszczenie wysłałam ceny balustrady, muszę sprawdzić w mailu. No i dziękuję:)

Agrafko - witaj! miło mi bardzo, że podba Ci się u nas. Masz rację, że to pasja, inaczej nie spędziłabym tylu godzin na szukaniu, obmyślaniu i radzeniu się na forum:)

Pewnie jesteście ciekawe/ ciekawi jak się mieszka? super! tyle że ostatni tydzień był wyjątkowo ciężki. Walczyłam przed wizytą teściów i rodziców. Podobało się, najbardziej mojej mamie. Teściom bardziej otoczenie. No i przyjechały dziewczynki - to była piękna scena - starsza weszła do swojego pokoju, wpadla właściwie i oniemiała, wzdychała, stękała z zachwytu.

Mazo, help :D

Przed dachówką chcą już u mnie zrobić tynk zewnętrzny na lukarnach, bo potem podobno nie będzie dobrego dostępu itd. :o Oszalałam jak to usłyszałam, bo o tynkach nie mam zielonego pojęcia, kompletnie nie wiem nic.

Orientuje się jedynie w tym, że może być np. struktura baranek...

Doradź coś plizzz... jaka jest u Ciebie struktura? Jaki rodzaj tynku? Wyszukiwarka muratora doprowadza mnie do szału i nic nie mogę znaleźć u Ciebie na ten temat, a elewacja mi się podoba :) U nas też będzie biała.

Basiu - mamy tynk baranek 2mm, miał być 1,5, ale ponoć różnica nie jest wielka. Z każdej firmy tynk ma inną grubość tynku, my mieliśmy mineralny Fast - pewnie najtańszy, ale ponoć przy mineralnym to nie ma takiego znaczenia. Malowany farbą silikonową Caparol.

Wracając do wrażeń (musiałam nagle je zakończyć, bo ziemniaki mi się gotowały:)). Zosia co chwila coś odkrywała, zachwycała się biurkiem, obrazkami, szufladkami, szafą... Młodsza też była zachwycona, zaczęła wyciągać z półek swoje książki i oglądać je jak nowe:) Bardzo podobała jej się szafa, teraz każdą rzecz sama odkłada, wyjmuje sobie. No i jezioro, ognisko codziennie. Teraz bawią się na tarasie, ja też dużą część dnia na nim spędzam. Obserwujemy sobie sarny za płotem, kiedy jakaś wyjdzie z lasu, ptaki i nietoperze. Jest bardzo wakacyjnie, ręczniki po kąpieli w jeziorze suszą się na płocie :)

Kuchnia, chociaż mało przemyślana, okazuje się wygodna, blisko ze zmywarki do szafek, lodówka poza ciągiem szafek wcale nie przeszkadza. Bardzo sprawdza się spiżarnia, duża lodówka - to przy gościach. Trudno zachować minimalistyczny reżim, szczególnie, kiedy właśnie goście w domu. Chce mi się cały czas sprzątać, odkurzać:) Ogólnie - dom jest wygodny, przestronny, może kotłownia najmniej, bo pralka, suszarka, szafka ze zlewem, zasobnik - wszystko na chyba 6m2.

Mamy gniazdka w pokojach za bardzo za meblami.

Plafony w korytarzu i łazienkach dają za jasne światło (żarówki energooszczędne o takiej mocy były w komplecie:)) i jest ich za dużo - iluminacja jak 150:)

Co tam jeszcze? muchy się trochę uspokoiły, ale nadal to minus naszego domu - w weekend można było zwariować.

Ach Mazo, nie pisz już o tych jeziorach, tarasach i suszących się ręcznikach.... albo pisz, a ja będę sobie wzdychać. Na razie siedzę przy laptopie i nadrabiam zaległości w pracy. Ale za tydzień planuję wypad nad jeziorko. Zresztą jeśli dobrze pamiętam, to w Twoje rodzinne strony.

Mazo, cieszę się, że dobrze się mieszka i że dziewczynkom podobały się ich pokoje. Widok uradowanego dziecka bezcenny :D Moje córeczki też się ciągle dopytują kiedy się przeprowadzamy, czy już kupiliśmy im łóżka, szafki itp. Już się nie mogę doczekać meblowania ich pokoi.

Basiu - mamy tynk baranek 2mm, miał być 1,5, ale ponoć różnica nie jest wielka. Z każdej firmy tynk ma inną grubość tynku, my mieliśmy mineralny Fast - pewnie najtańszy, ale ponoć przy mineralnym to nie ma takiego znaczenia. Malowany farbą silikonową Caparol.

Dziękuję Mazo. Już trochę o tynkach poczytałam. Jak coś, to będę jeszcze pytać :)