Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Maniu - wełna 30cm, k-g.

Odkurzacz w centrum domu to średni pomysł, do tego jeszcze drzwi niezbyt grube. Przy garażu byłby zupełnie niesłyszalny.

Rasiu - zacieki od wewnątrz niestety, na suficie, no i w dalszym ciągu w kotłowni na ścianach.

Właśnie odebrałam plakat do kuchni, a właściwie dwa, zamówiłam dodatkowy przez przypadek...

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Muszę się podzielić jeszcze refleksją - uwielbiam odkurzacz centralny:) Takiego zwykłego nie cierpiałam. Szkoda tylko, że mamy centralę w kotłowni, a nie przy garażu, ale to już nasz deweloper...

My właśnie jutro odbieramy odkurzacz centralny, przez rok jechałam na starym zwykłym i też mnie wkurzal, bo przy włączaniu startu zwijał się kabel :rolleyes: Ale będzie wisiał w kotłowni, nie w garażu i pewnie też będę to odczuwać, bo za ścianą jest salon :rolleyes:

Dziewczyny, powiedzcie, że nie zwariowałam - potrawy ugotowane w garnkach indukcyjnych dziwnie mi smakują i wkurza mnie to ogromnie!!! ugotowaam właśnie rosół i nie mam ochoty go jeść... Paranoja, czy te garnki aż tak się różnią od zwykłych? Mam ochotę je wyrzucić!

Mazo - nie mam doświadczenia z indukcją ale stosuję garnki do indukcji na płycie ceramicznej i ja nie zauważyłam różnicy. Może problem polega na tym że rosół powinien długo się powoli gotować..a na indukcji wszystko robi się szybko, czasami za szybko. No i pytanie czy wcześniej miałaś płytę gazową czy ceramiczną? bo zwolennicy gazu twierdzą że potrawy lepiej smakują niż gotowane na "prądzie".

Ludzie, co za czasy, nawet sól podejrzaną w sklepach sprzedają...

Gotowanie na płycie ceramicznej lub indukcji wymaga przyzwyczajenia i przestawienia na troszkę inny tryb pracy, ale potem jest wspaniale, za nic nie zamieniłabym teraz kuchni elektrycznej na gaz... zwłaszcza w kontekście łatwości i szybkości sprzątania ;)

Kurcze, nie mogę znaleźć tej ładowarki, a powiesiliśmy lampę w sypialni, zdjęcia na szarej ścianie w korytarzu i plakat w korytarzu - te ostatnie rzeczy wygldają super i bardzo ich tam brakowało.

Wczoraj myłam okna w salonie, już drugi raz od przeprowadzki i wyglądają fatalnie, chyba ich wielkość mnie przerasta i od tego stresu mycie mi nie wychodzi:) Chyba muszę powiesić jakieś firanki :)

Kurcze, nie mogę znaleźć tej ładowarki, a powiesiliśmy lampę w sypialni, zdjęcia na szarej ścianie w korytarzu i plakat w korytarzu - te ostatnie rzeczy wygldają super i bardzo ich tam brakowało.

Wczoraj myłam okna w salonie, już drugi raz od przeprowadzki i wyglądają fatalnie, chyba ich wielkość mnie przerasta i od tego stresu mycie mi nie wychodzi:) Chyba muszę powiesić jakieś firanki :)

no weź się ten tego skup i ją znajdz, no. Juz nie dopominam się nawet zółtej lampy, w mojej wyobraźni urosła ona do rozmiarów kolosalnych.

Na indukcji gotuje się bardzo dobrze, przywykniesz, jak się z nią oswoisz i wyczujesz.Zobaczysz. Ja ostatnio tak jak do jeża podchodzę do nowej mikrofali-stara się w końcu spaliła i strasznie mi jej brakuje, mimo, ze była nie powiem jaka;)

Znalazłam jakąś starą, nowa została pewnie włożona w miejsce pt."żeby się nie zgubiła". Wysłałam dzieci z mężem nad jezioro, więc mam spokój i zaraz zrobię parę fot. Tylko kawę wypiję, bo za długo spałam i jestem jakaś trzaśnięta. Starsze dziecko (6-letnie) przeczytało sobie rano książkę, całkiem sporą, ja ją czytam w 15 minut, przybiegła tylko o 7.30, że jest głodna, a młodsza chyba spała do 9. Jakiś cud...

Brakuje narzuty:

IMGP6915.JPG

IMGP6916.JPG

IMGP6917.JPG

IMGP6918.JPG

IMGP6919.JPG

IMGP6921.JPG

Nowy nabytek - brakuje uchwytów:

IMGP6922.JPG

Tę fotę dedykuję Myszy:) Lampa chyba za wysoko:

IMGP6924.JPG

IMGP6926.JPG

Krzesło Maple tylko jedno, bo wybralismy się po nie z zamrażarką w samochodzie i mnóstwem rzeczy z Ikei, a krzesła nie są składane...

Edytowane przez mazo