mazo 15.07.2011 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Maniu - wełna 30cm, k-g. Odkurzacz w centrum domu to średni pomysł, do tego jeszcze drzwi niezbyt grube. Przy garażu byłby zupełnie niesłyszalny. Rasiu - zacieki od wewnątrz niestety, na suficie, no i w dalszym ciągu w kotłowni na ścianach. Właśnie odebrałam plakat do kuchni, a właściwie dwa, zamówiłam dodatkowy przez przypadek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.07.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Właśnie odebrałam plakat do kuchni, a właściwie dwa, zamówiłam dodatkowy przez przypadek... Pokazuj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.07.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Pokażę, jak przyjdzie rama, bo tak zepsuję efekt. Ale mogę ogłosić konkurs - co jest na plakacie, albo jaki jest jego tytuł - zawiera słowo "żółty" i starsza z córek stwierdziła, że bardziej pasowałby do łazienki. Ciekawe, czy ktoś zgadnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 15.07.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 mazo - gdzie zamawiałaś plakaty bo też muszę czegoś poszukać i chętnie skorzystam z Twoich źródeł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.07.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Takie główne to w Allposters, a ten ostatni w metalshop, czy coś Sklepów z plakatami jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 15.07.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Muszę się podzielić jeszcze refleksją - uwielbiam odkurzacz centralny:) Takiego zwykłego nie cierpiałam. Szkoda tylko, że mamy centralę w kotłowni, a nie przy garażu, ale to już nasz deweloper... My właśnie jutro odbieramy odkurzacz centralny, przez rok jechałam na starym zwykłym i też mnie wkurzal, bo przy włączaniu startu zwijał się kabel Ale będzie wisiał w kotłowni, nie w garażu i pewnie też będę to odczuwać, bo za ścianą jest salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Dziewczyny, powiedzcie, że nie zwariowałam - potrawy ugotowane w garnkach indukcyjnych dziwnie mi smakują i wkurza mnie to ogromnie!!! ugotowaam właśnie rosół i nie mam ochoty go jeść... Paranoja, czy te garnki aż tak się różnią od zwykłych? Mam ochotę je wyrzucić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 16.07.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Mazo - nie mam doświadczenia z indukcją ale stosuję garnki do indukcji na płycie ceramicznej i ja nie zauważyłam różnicy. Może problem polega na tym że rosół powinien długo się powoli gotować..a na indukcji wszystko robi się szybko, czasami za szybko. No i pytanie czy wcześniej miałaś płytę gazową czy ceramiczną? bo zwolennicy gazu twierdzą że potrawy lepiej smakują niż gotowane na "prądzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2011 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Znalazłam winowajcę! sól była jakaś dziwna, ugotowałam wodę, spróbowalam, była ok, po dodaniu soli - już nie. Sucha szczypie w język. Uff... A na gazie rzeczywiście lepiej mi się gotowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 16.07.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 mam nadzieję że rosół jeszcze da radę uratować przyprawami a do indukcji potrzeba wprawy.. spokojnie jeszcze ją polubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2011 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Pewnie tak -widzę jej zalety. A rosół - boję się go jeść, nie wiem, co było w tej soli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.07.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Ludzie, co za czasy, nawet sól podejrzaną w sklepach sprzedają... Gotowanie na płycie ceramicznej lub indukcji wymaga przyzwyczajenia i przestawienia na troszkę inny tryb pracy, ale potem jest wspaniale, za nic nie zamieniłabym teraz kuchni elektrycznej na gaz... zwłaszcza w kontekście łatwości i szybkości sprzątania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Co Wy opowiadacie? gotuję na indukcji od 4 lata i głowę oddam, że można na niej i szybko i powoli. a rosół można pyrkolić jak na żadnej innej kuchence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 16.07.2011 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Kurcze, nie mogę znaleźć tej ładowarki, a powiesiliśmy lampę w sypialni, zdjęcia na szarej ścianie w korytarzu i plakat w korytarzu - te ostatnie rzeczy wygldają super i bardzo ich tam brakowało. Wczoraj myłam okna w salonie, już drugi raz od przeprowadzki i wyglądają fatalnie, chyba ich wielkość mnie przerasta i od tego stresu mycie mi nie wychodzi:) Chyba muszę powiesić jakieś firanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.07.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Kurcze, nie mogę znaleźć tej ładowarki, a powiesiliśmy lampę w sypialni, zdjęcia na szarej ścianie w korytarzu i plakat w korytarzu - te ostatnie rzeczy wygldają super i bardzo ich tam brakowało. Wczoraj myłam okna w salonie, już drugi raz od przeprowadzki i wyglądają fatalnie, chyba ich wielkość mnie przerasta i od tego stresu mycie mi nie wychodzi:) Chyba muszę powiesić jakieś firanki no weź się ten tego skup i ją znajdz, no. Juz nie dopominam się nawet zółtej lampy, w mojej wyobraźni urosła ona do rozmiarów kolosalnych. Na indukcji gotuje się bardzo dobrze, przywykniesz, jak się z nią oswoisz i wyczujesz.Zobaczysz. Ja ostatnio tak jak do jeża podchodzę do nowej mikrofali-stara się w końcu spaliła i strasznie mi jej brakuje, mimo, ze była nie powiem jaka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.07.2011 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Znalazłam jakąś starą, nowa została pewnie włożona w miejsce pt."żeby się nie zgubiła". Wysłałam dzieci z mężem nad jezioro, więc mam spokój i zaraz zrobię parę fot. Tylko kawę wypiję, bo za długo spałam i jestem jakaś trzaśnięta. Starsze dziecko (6-letnie) przeczytało sobie rano książkę, całkiem sporą, ja ją czytam w 15 minut, przybiegła tylko o 7.30, że jest głodna, a młodsza chyba spała do 9. Jakiś cud... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 17.07.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Wypiłaś juz? Pewnie teraz się obiadem będziesz zasłaniać Pani Trzaśnięta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.07.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Bardzo proszę: Dziewczynki nie mogły się wczraj doczekać: tak na szybko, później zrobię ładniejsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.07.2011 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 (edytowane) Brakuje narzuty: Nowy nabytek - brakuje uchwytów: Tę fotę dedykuję Myszy:) Lampa chyba za wysoko: Krzesło Maple tylko jedno, bo wybralismy się po nie z zamrażarką w samochodzie i mnóstwem rzeczy z Ikei, a krzesła nie są składane... Edytowane 17 Lipca 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.07.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 O Ty Myszo Wstrętna! Ja tu z poświęcenia dla Ciebie teraz zimną kawę piję, a Ty takie mi tu insynuacje... I jeszcze mnie muchy obłażą, a jasię nie bronię, bo muszę szybko zdjęcia wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts