Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Cię u mnie serdecznie i dziękuję :oops:

A metraż - 150 plus ok.17 m powierzchni użytkowej antresoli (która powstała tak przy okazji i miała prawie nic nie kosztować, tyle co strop...).

Ja już zapomniałam, że nasz dom kiedyś będzie miał dach i okna, na budowie nie dzieje się nic...

Nie wiem dokładnie, ile będzie kosztowała, najwięcej pewnie balustrada i schody (i na pewno nie są to grosze, jak twierdzili nasi architekci :roll: ). Ale w tej chwili i tak byśmy z niej nie zrezygnowali - mój mąż cieszy się z niej jak dziecko, będzie tam miał swoje stanowisko z teleskopem, biurko i atlas do ćwiczeń. Mnie wkurza tylko to, że muszą być schody, zawsze chciałam mieć parterowy dom, żeby dzieci sobie krzywdy nie zrobiły w trakcie wspinaczek.

Mazo, podziwiam, że masz już poukładane całe wnętrze domu. Zapowiada się super i muszę co jakiś zas zaglądać. Ja mam jakieś poszczególne elementy, niektóre całe pomieszczenia, ale trzeba poskładać to razem, aby tworzyło całość bez zakłóceń i szmerów. Wolę to zrobić wcześniej, bo potem może być już za późno (np. z umiejscowieniem okien). Mam też oczywiście parę pytań :)

- czy masz już jakieś konkretne płyty włóknisto-cementowe na ścianę w salonie? masz gdzieś może fotki przykładowe?

- jakiej firmy okna zamawiacie?

pozdrawiam i powodzenia :)

Dziękuję za miłe słowa. Myślałam ostatnio o Twoim domu (byłam ciekawa, jak rozwiązaliście kwestię rur od wentylacji w salonie z pustką, bo mieliście chyba też ten problem?).

Niby prawie wszystko przemyślane, ale czasami wydaje mi się to bez polotu, standardowo, ale też nie zamierzamy stworzyć wnętrz z wielkimi ambicjami, nie mamy na to funduszy i nie chcemy też, żeby w naszym domu "było widać kasę" :lol: ). Mam nadzieję, że jednak uda się zrobić coś fajnego i innego.

A okna to wielki problem, zarówno ich rozmieszczenie, wielkość (tu trochę zawaliliśmy sprawę) jak i wybór konkretnych - zamówiliśmy okna CDM z Suwałk (w wersji Hardline, nie ma ich jeszcze na stronie, są bardzo kanciaste, mają kryte zawiasy), a zastanawialiśmy się jeszcze nad oknami pcv Oknoplastu, MS Okna.

nie mogłam tego znaleźć.

to są płyty z wełny drzewnej heraklith. nie wiem czy coś takiego masz na myśli

wygląda to tak:

http://www.knaufinsulation.pl/files/ki_pl/imagecache/normal/files/ki_pl/upload/heraklith_bm.jpg

a jak wygląda pomalowane to już mcd ;)

aaa

to knauf ma takie gładkie

a na co ci gładkie? :o :wink:

ja sobie od razu pomyślałam o tych wiórowych (to taka autosugestia bo nam się bardzo podobał efekt) i potem już ciężko mi było pomyśleć że możesz chcieć gładkie

a jaki ma być końcowy efekt? betonu? czy to będziesz malować?

zobacz sobie jeszcze produkty firmy cetris

http://www.cetris.cz/index.php?pid=213&lang=pl