Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Mazo, to chyba sobie możemy podać ręce, bo ja też dzisiaj warczę na moje zołzeliny :( Niestety nie mam pod ręką tatusia, który mógłby się nimi zająć, a do babci jakoś nie chcą iść.

Nic to, jakoś wytrzymam do wieczora, a jutro na pewno będzie lepszy dzień :)

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja z okazji porodu wysłałam swojego 2 latka nad morze z dziadkami na dwa tygodnie, żeby nieco odpocząć i uwić gniazdko :) Niestety 4 godz. po wyjeżdzie dziecka okazało się, że babcia, która miała pilnować domu teściów spadła ze schodów i złamała nogę... no i teraz siedzę u teściów i pielęgnuję babcię. Z pozytywów: mam bliżej do szpitala.

No ja tam nigdy nie miałam złudzeń co to za cholerstwo. Wystarczy spojrzeć jak to działa...DDT może to nie jest, ale w żadną biodegradowalność bym nie uwierzyła i tak...

a'propos ddt, wyczytałam gdzieś, że kiedy ten środek był stosowany, to prawie nie było zachorowań na malarię, ktora obecnie jest główną przyczyną śmierci w wielu rejonach świata, zakaz stosowania ddt spowodował bardzo duży wzrost śmiertelności tam, gdzie występują moskity i ogólnie to była to porażka :( sama nie wiem, co myśleć.

Mazo, help.

Jaką masz blachę do obróbki dachu? widzę, że w kolorze grafitowym, ale matową czy błyszczącą?

Nie wiem jaką wybrać do Creatona Domino Łupek.... :confused: Bo nasze grafitowe rynny są bardziej błyszczące niż matowe... ale chyba lepiej dobrać do dachówki niż do rynien?

Dziewczyny, doradźcie :)

Gość monika996
basia dobierz\ do dachówki. mat będzie najlepszy. kup u ciebie na klinach tam jest skład z pokryciami dachowymi. ja mam zwykła blachę czarną. ty chyba musisz mieć grafitową.

Mazo, help.

Jaką masz blachę do obróbki dachu? widzę, że w kolorze grafitowym, ale matową czy błyszczącą?

Nie wiem jaką wybrać do Creatona Domino Łupek.... :confused: Bo nasze grafitowe rynny są bardziej błyszczące niż matowe... ale chyba lepiej dobrać do dachówki niż do rynien?

Basiu, u mnie Domino Łupek i obróbki matowe.

Mazo, help.

ja do swojej płaskiej dachówki Brassa mam matowe obróbki, a rynny nie są matowe i fajnie to wygląda

Dziewczyny już wszystko napisały o obróbkach, więc nie będę tego powtarzać. A jeśli mowa o dachu to ((*&%%$%&&&!!!!! cieknie nam z dachu, płaskiego, do tej pory to był zaciek na suficie, teraz długo pada, idę sobie korytarzem, a tu kałuża... Więc teraz podstawiony garnek - niezły klimat... Do tego coś chyba cieknie z rynien, bo dziwnie głosno to słychać, w ogóle te aluminiowe parapety według naszego dewelopera nie miały stukać od deszczu - prosiliśmy, żeby je od wewnątrz podkleić jakąś gąbką, powiedział, że aluminiowe nie stukają... Fuck - dzisiaj deszcz nie pozwalał spać, nie mówiąc o burzy, przy lesie i jeziorze te odgłosy są chyba spotęgowane - bałam się, serio. Edytowane przez mazo

Dzięki Dziewczyny, wybrałam półmat. Kolor pod dachówkę. Pilnie potrzebowali blachę do obróbki, więc w zasadzie na szybko wybrałam. Mam nadzieję, że będzie OK :sick:

Mazo, dobrze że piszesz o tych parapetach zewnętrznych. U nas też mają być aluminiowe i to bardzo dobry pomysł z tą matą z gąbki. :yes: Muszę o tym pamiętać!

*&%%$%&&&!!!!! cieknie nam z dachu, płaskiego, do tej pory to był zaciek na suficie, teraz długo pada, idę sobie korytarzem, a tu kałuża... Więc teraz podstawiony garnek - niezły klimat...

Witam w klubie :/ u mnie miski porostawiane bo cieknie z wykuszu.... zajebiście klimatycznie...

No, jest klimat... :

IMGP6989.JPG

IMGP6991.JPG

IMGP6992.JPG

Nasze prawie wyschnięte bajorko za płotem znów zamieniło się w jeziorko:

IMGP6987.JPG

IMGP6993.JPG

Dzisiaj przyjeżdża inspektor i deweloper. Nie liczę na zbyt wiele, pewnie zacznie naprawiać kiedy przestanie padać i znowu zrobi to swoim nieskutecznym sposobem. No ale może chociaż przestanie mówić o wilgoci pobudowlanej w ścianach i że musmy wietrzyć.

Zdaje się też, że przeprawa z prducentem okien nie będzie łatwa, nie chce przejąć zobowiązań sprzedawcy, który zwinął interes - wie ktoś może, jakie mamy wtej kwestii prawa? sprzedawca zgodnie z umową miał zamontować nawiewniki i zrobić wyprawki. Wieje bez tych nawiewników...