lidszu 18.07.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Mazo, to chyba sobie możemy podać ręce, bo ja też dzisiaj warczę na moje zołzeliny Niestety nie mam pod ręką tatusia, który mógłby się nimi zająć, a do babci jakoś nie chcą iść. Nic to, jakoś wytrzymam do wieczora, a jutro na pewno będzie lepszy dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.07.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Ja z okazji porodu wysłałam swojego 2 latka nad morze z dziadkami na dwa tygodnie, żeby nieco odpocząć i uwić gniazdko Niestety 4 godz. po wyjeżdzie dziecka okazało się, że babcia, która miała pilnować domu teściów spadła ze schodów i złamała nogę... no i teraz siedzę u teściów i pielęgnuję babcię. Z pozytywów: mam bliżej do szpitala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.07.2011 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Olgo - nie ma tego złego.... Lidszu - moje wysłałam do sąsiadów, a teraz sąsiedzi (2chłopaków + 1) są u nas i na górze żwiru budują zamek. Uspokoiłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.07.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 No ja tam nigdy nie miałam złudzeń co to za cholerstwo. Wystarczy spojrzeć jak to działa...DDT może to nie jest, ale w żadną biodegradowalność bym nie uwierzyła i tak... a'propos ddt, wyczytałam gdzieś, że kiedy ten środek był stosowany, to prawie nie było zachorowań na malarię, ktora obecnie jest główną przyczyną śmierci w wielu rejonach świata, zakaz stosowania ddt spowodował bardzo duży wzrost śmiertelności tam, gdzie występują moskity i ogólnie to była to porażka sama nie wiem, co myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.07.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Szukam bezskutecznie białej lampki - kinkietu do czytania do pokoju młodszej. W Ikei nic nie było, w necie tez nic nie mogę znaleźć, może coś doradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.07.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 ale cos w ten deseń? http://nokautimg3.pl/p-fa-e2-fae220c815ab3cd0905811837fbcd831500x500/kinkiet-lampgustaf-miami-bialy-088902.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.07.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Mniej nowoczesna, coś takiego, tylko u nas niedostępna:http://img05.shop-pro.jp/PA01111/176/product/32932443_o1.JPG?20110704214420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.07.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Mazo, help. Jaką masz blachę do obróbki dachu? widzę, że w kolorze grafitowym, ale matową czy błyszczącą? Nie wiem jaką wybrać do Creatona Domino Łupek.... Bo nasze grafitowe rynny są bardziej błyszczące niż matowe... ale chyba lepiej dobrać do dachówki niż do rynien? Dziewczyny, doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.07.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Mazo, to jak już będziesz pisać o blasze - to jest tytan cynk w kolorze czy stalowa lakierowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 20.07.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 basia dobierz\ do dachówki. mat będzie najlepszy. kup u ciebie na klinach tam jest skład z pokryciami dachowymi. ja mam zwykła blachę czarną. ty chyba musisz mieć grafitową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.07.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Mazo, help. Jaką masz blachę do obróbki dachu? widzę, że w kolorze grafitowym, ale matową czy błyszczącą? Nie wiem jaką wybrać do Creatona Domino Łupek.... Bo nasze grafitowe rynny są bardziej błyszczące niż matowe... ale chyba lepiej dobrać do dachówki niż do rynien? Dziewczyny, doradźcie Basiu, u mnie Domino Łupek i obróbki matowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 20.07.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Mazo, help. Jaką masz blachę do obróbki dachu? widzę, że w kolorze grafitowym, ale matową czy błyszczącą? Nie wiem jaką wybrać do Creatona Domino Łupek.... Bo nasze grafitowe rynny są bardziej błyszczące niż matowe... ale chyba lepiej dobrać do dachówki niż do rynien? Dziewczyny, doradźcie ja do swojej płaskiej dachówki Brassa mam matowe obróbki, a rynny nie są matowe i fajnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.07.2011 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Basiu pisałam na dachach, napiszę i tu:) I na dodatek pokryje się to z tym, o czym piszą dziewczyny. Zdecydowanie weź blachę matową - creaton domino łupek angoba jest wybitnie moim zdaniem matową dachówką, błyszcząca blacha gryzłaby się z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.07.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) Dziewczyny już wszystko napisały o obróbkach, więc nie będę tego powtarzać. A jeśli mowa o dachu to ((*&%%$%&&&!!!!! cieknie nam z dachu, płaskiego, do tej pory to był zaciek na suficie, teraz długo pada, idę sobie korytarzem, a tu kałuża... Więc teraz podstawiony garnek - niezły klimat... Do tego coś chyba cieknie z rynien, bo dziwnie głosno to słychać, w ogóle te aluminiowe parapety według naszego dewelopera nie miały stukać od deszczu - prosiliśmy, żeby je od wewnątrz podkleić jakąś gąbką, powiedział, że aluminiowe nie stukają... Fuck - dzisiaj deszcz nie pozwalał spać, nie mówiąc o burzy, przy lesie i jeziorze te odgłosy są chyba spotęgowane - bałam się, serio. Edytowane 20 Lipca 2011 przez mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 22.07.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dzięki Dziewczyny, wybrałam półmat. Kolor pod dachówkę. Pilnie potrzebowali blachę do obróbki, więc w zasadzie na szybko wybrałam. Mam nadzieję, że będzie OK Mazo, dobrze że piszesz o tych parapetach zewnętrznych. U nas też mają być aluminiowe i to bardzo dobry pomysł z tą matą z gąbki. Muszę o tym pamiętać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 22.07.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) u mnie też są aluminiowe parapety, bez żadnej maty i woda nie bębni edit: pomyślałam i wymyśliłam, że to może być kwestia tego, że u mnie jednak dach wystaje sporo poza obrys budynku Edytowane 22 Lipca 2011 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwek 22.07.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 *&%%$%&&&!!!!! cieknie nam z dachu, płaskiego, do tej pory to był zaciek na suficie, teraz długo pada, idę sobie korytarzem, a tu kałuża... Więc teraz podstawiony garnek - niezły klimat... Witam w klubie :/ u mnie miski porostawiane bo cieknie z wykuszu.... zajebiście klimatycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.07.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dlatego ja mam obsesję na punkcie zaizolowania tych płaskich kawałków, co je będę mieć. Na razie jeden dekarz się w ogóle podjął je wycenić, a jest to najdroższy z dekarzy, z jakimi rozmawiałam. I chyba się szarpnę, żeby potem nie latać z miednicami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.07.2011 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 No, jest klimat... : Nasze prawie wyschnięte bajorko za płotem znów zamieniło się w jeziorko: Dzisiaj przyjeżdża inspektor i deweloper. Nie liczę na zbyt wiele, pewnie zacznie naprawiać kiedy przestanie padać i znowu zrobi to swoim nieskutecznym sposobem. No ale może chociaż przestanie mówić o wilgoci pobudowlanej w ścianach i że musmy wietrzyć. Zdaje się też, że przeprawa z prducentem okien nie będzie łatwa, nie chce przejąć zobowiązań sprzedawcy, który zwinął interes - wie ktoś może, jakie mamy wtej kwestii prawa? sprzedawca zgodnie z umową miał zamontować nawiewniki i zrobić wyprawki. Wieje bez tych nawiewników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 22.07.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 mazo znow te okna? masakra. u nas w kRakowie tez leje. mam 2 płaskie lukarny. na jednej na suficie też jest zaciek. ... jeszcze nie kapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts