Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Współczuję..

A! Tak mi przyszło na szybko do głowy, ze jak masz jakies problemy ze sprzedawca zliwkwidowanym badz nie...moze UOKiK pomoze (jakas infolinię moze maja, do kmogos pokierują??), Federacja Konsumentów i rzecznicy konsumentów w kazdym Urzedzie Miasta..??

Rezcnik działa bezpłaatnie, Federacja pewnie tez....looknij w google, z tego co ja wiem, bo mialam zajecia na studiach z takim panem, co to byl rzecznikiem praw konsumentów w jednym z miast mozna praktycznie ze wszystkim.., przedstawic problem, jak kumaty, a spotkałam sie z mniej lub bardziej - pomoze!!!Podpowie, nawet sadowe sprawy pomagal wygrywac!!!!!

Na pewno swoich praw mozesz dochodzic , nawet od zlikwidowanego sprzedawcy--przeciez sie nie rozplynal, gdzies pan Iksinski jest, mieszka, zyje....

Maniu - myśleliśmy o tym rzeczniku praw konsumenta, spytamy jeszcze o radę inspektora. Dzięki!

Deweloper jeszcze się nie zjawił.

A teraz z innej beczki: miał ktoś takie coś?

http://allegro.pl/mop-obrotowy360-system-suszacy-wylewka-7xgratis-i1719224355.html

czy lepiej viledę ultramax?

http://allegro.pl/vileda-kpl-ultramax-mop-wiadro-wyciskacz-i1720404857.html

Nic droższego nie zamierzam kupować:)

Moniu - było coś kiedyś o ładnym gołębim kolorze, ale kto to wie, jak się podobało...

Teraz hit dnia: był inspektor, oglądał dziennik budowy (my też - pierwszy raz...), spytał, czy kirownik był wiekowy, my że starszy, ale nie wiekowy, taki jak inspektor - około 60-tki. A on patrzy w te dokumenty i mówi, że rocznik 23... Okazało się,że to nie nasz deweloper był kierownikiem, jak myśleliśmy, tylko najprawdopodobniej jego ojciec. Na papierku, w życiu nie był na budowie, inspektor twierdzi, że to karalne.

Dowiedziliśmy się, że to,że okna (tarasowe i inne wyjścia na ogród) posadowione zbyt wysoko to wina kierownika budowy, czyli w praktyce dewelopera. Wszykie opierzenia źle, dach do poprawy, coś tam źle z izolacją tarasu. Szkoda,że wcześniej nie trafiliśmy na tego inspektora... A - mówi, że wilgoć (grzyb) w kotłowni to rzeczywiście może być wina wilgoci budowlanej, braku nawiewnika w oknie i braku ciągu w kominie, który jest w kotłowni.

Monsanbio - dzięki...

Myszoniku - tylko jak to udowodnić... chyba że ojciec już swoją fizycznością wskazuje na to, że nie mógł być na budowie... Inspektor radzi, żeby nigdzie z tym nie iść, tylko w razie czego zaszantażować dewelopera, gdyby nie chciał czegoś naprawić, czy zapłacić za szkody.

Mazo, to wychodzi na to, że mieliście 88 letniego kierbuda ? :jawdrop:

Ciekawe, czy ma ważne papiery do pełnienia tej funkcji, bo jeśli dobrze pamiętam, to takie papiery trzeba co roku odnawiać.

Inspektor dobrze radzi, aby zaszantażować dewelopera i sprawić, aby naprawił to co jest sknocone.

Przykro mi, że macie ciągłe problemy z cieknącym dachem :(, chociaż tak jak napisały dziewczyny - zdjęcie z garnkiem wygląda super ;) :)

Mazo, mi też przykro, że radość z mieszkania w nowym domku zakłócają Wam takie numery. No i smutne jest, że jeśli chce się dochodzić swoich praw u wykonawcy, to trzeba posuwać się do metod takich jak szantaż bo normalnie dogadać się nie idzie :(

A zdjęcie z garnkiem (pomijając przykry fakt, dla którego się tam znalazł) jest wręcz artystyczne :)

Monsanbio - dzięki...

Myszoniku - tylko jak to udowodnić... chyba że ojciec już swoją fizycznością wskazuje na to, że nie mógł być na budowie... Inspektor radzi, żeby nigdzie z tym nie iść, tylko w razie czego zaszantażować dewelopera, gdyby nie chciał czegoś naprawić, czy zapłacić za szkody.

toteż to właśnie sugerowałam pisząc, że macie go w szachu....

Cieszę się, że zdjęcie tak Wam się podoba. Już wiem, w jakim celu kupiłam takie ładne garnki :) No właśnie - grnki, te moje to Elo, są ładne, ale gdyby ktoś chciał kupować, to radzę zwrocić uwagę na nity w środku - w zmywarce to nie ma za bardzo znaczenia, ale przy myciu ręcznym to trochę kłopotliwe. W ogóle 4 garnki to dla mnie za mało, szukałam pojedynczych na All, ale okazuje się, że w Ikei są i też 3 taniutkie w zestawie,takie małe, do sosów, gotowania jajek itp.

Deweloper przyjdzie dzisiaj, brr...

Mazo, fajnie nabiera kolorów ten Wasz domek. Cudny!!! Lampa w kuchni boska. Ten Ikeowski kinkiet ja mogłabym Ci ewentualnie kupić w UK, tylko, że po 1 września, bo narazie byczę się w PL ;)

Przykro czytać, że dalej macie problemy z dachem i oknami. Mam nadzieję, że ten news o kierbudzie od inspektora da się jakoś wykorzystać na Waszą korzyść. Życzę Wam bezusterkowego domu ;) A foto z garnkiem fajne :D

monika996, są garnki z serii 365+ i one napewno na indukcję są.