Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MonikoC - to antracyt Sopro.

Garnki, o których pisałam to takie za 39 zł chyba, 3 sztuki, nadają się na indukcję, tak piszą na stronie.

Rere - dzięki za propozycję, poczekam na razie, może się pojawią, zobaczę jeszcze na All, tam jest wszystko :) No i dziękuję za życzenia.

Był deweloper, pouszczelniał opierzenia jakimś uszczelniaczem... zachowuje się beztrosko, jeszcze mówi, że mamy kiepskiego inspektora, skoro twierdzi, że opierzenia są źle zrobione... On za nie ręczy... tylko dlaczego nam kapie z sufitu???

Edytowane przez mazo

Mazo, a może szanownego dewelopera należy nastraszyć rzeczoznawcą, którego weźmiecie, aby się wypowiedział w sprawie przecieków i jeśli okaże się, że coś jest schrzanione, to deweloper poniesie koszty naprawy, jak również koszty rzeczoznawcy, a nie są one małe, bo taka opinia kosztuje kilka tysięcy (jeśli dobrze pamiętam). Napisz do Nitubaga z forum, bo ona jest zaprawiona w bojach z deweloperem, więc ci podpowie co i jak zrobić.

Najpierw spróbuj skonfrontować inspektora z deweloperem (tylko nic nie mów depesiowi, że go na takie spotkanie zapraszasz, bo nie przyjedzie), bo widzę, że on w ogóle nie przejmuje się waszymi uwagami. Niech panowie sobie pogadają, bo inspektor będzie wiedział w jaki sposób wytknąć błędy popełnione przez depesia.

Mazo, rozważam, czy przed płaskim dachem (na dachu ze spadkiem) nie założyć drabinki śniegowej? Czy rozważałaś coś takiego? Jest sens? Chodzi o to, żeby śnieg nie zsuwał się i nie zalegał potem na płaskim dachu... :sick:

Osobiście kompletnie nie podoba mi się taka drabinka i nie wiem co zrobić...

http://img220.imageshack.us/img220/3511/dsc04727f.jpg

Basiu - nie ma za co:) Nie mamy tych drabinek i może będziemy żałować, ja o tym w ogóle nie myślałam, jak wiadomo skupiłam się na estetycznej stronie budowy, niestety... U nas dodatkowo ten śnieg będzie zalegał na szklanym daszku nad tarasem, mam nadzieję, że się nie zawali, bo deweloper tak długo mędził, że zgodziliśmy się na zmianę stalowych słupów na drewniane...

Gość monika996
drabinki trzeba robić wtedy kiedy dachówka , potem jest problem.Ja mam tylko drabinki na froncie na dachu spadzistym . na lukarnach nie( tzn na płaskim dachu nie , po co). nad szklanym tez nie. mam malutki daszek , tylko , żeby nie padało na głowę przy otwieraniu drzwi od zewnątrz.:)

Basiu - nie ma za co:) Nie mamy tych drabinek i może będziemy żałować, ja o tym w ogóle nie myślałam, jak wiadomo skupiłam się na estetycznej stronie budowy, niestety...

Ja mam to samo :sick: i dlatego dzisiejszy dzień był dla mnie ciężki... Po pierwsze zobaczyłam dachówki z kominkami wentylacyjnymi - koszmar! a mamy ich aż 5 sztuk... nad nimi powinniśmy założyć drabinkę, żeby zsuwający śnieg ich nie urwał - więc już wiem, że to będzie jeden wielki pasztet na dachu i to jeszcze od najbardziej widocznej strony od ulicy.... Po drugie, dziś zakładali rynny, jak je zobaczyłam, to prawie padłam - są wielkie i daleko od elewacji, bo mamy duże okapy. Jedną to chcieli jakoś dziwnie nad wejściem do domu puścić, w ostatnim momencie ją uratowałam i kazałam inaczej zrobić spust... W ogóle dopiero teraz to widzę, że w naszym projekcie nie mamy w ogóle zaprojektowanych rynien... koszmar! raz są, a raz nie ma...

Nie chce mi się jutro w ogóle jechać na budowę... No to się wyżaliłam :sick: