Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Mazo

Podziwiam Twój dom już od jakiegoś czasu. Wcześniej jednak zaglądałam do dziennika a nie do komentarzy.

Nie mogę się napatrzeć na Twoją drewnianą podłogę.

Pewnie gdzieś już pisałaś o szczegółach dotyczących tego cuda ale nie mogę się dokopać.

Ze względu na antresolę przekonano mnie że na podłogówkę muszę dać gres bo lepszy przewodnik. Z bólem serca zrezygnowałam z drewna a tu masz widzę tą cudną podłogę u Ciebie. U Ciebie nie widzę kaloryferów więc też pewnie masz ogrzewanie podłogowe.

Będę Ci bardzo wdzięczna jeśli napiszesz raz jeszcze jakiego rodzaju jest to drewno i gdzie je kupowałaś.

Pozdrawiam

bes_

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej dziewczyny! mam tylko chwilkę, więc skrótowo i od końca: podłoga to dąb olejowany parat dos z Dąbexu. Na razie wszystko gra, tylko już go porysowaliśmy.

Farby Kabe - w salonie mamy sufit pomalowany Aquatexem, w innym pomieszczeniach na sufitach Perfektą. Ściany wszędzie Prolatexem, bardzo polecam! nie wybrałabym innej farby niż lateksowa, teraz zmywam ślady po muchach, tłuszcz przy płycie i inne takie. Koszt to chyba 30 zł za litr białej.

Reszta jutro, muszę zmykać na ognisko:)

Mefiko - wnęka ma szerokość 124,5 cm.

Aricio - Ja to wszystko dla Ciebie urządzam, a Ty sobie przeoczysz kilka stron... :):) Miałam wstawić zdjęcia, ale nie mogę ich odczytać z karty, albo ktoś mi je wykasował, a teraz po wizycie gości trochę mi zajmie, zanim ogarnę dom i będę mogła zrobić nowe foty...

MEA CULPA !!!!!!! to wszytko przez te chrzanione subskrypcje!!!!! a rachej przez i ch brak...Ty wiesz, że piszę do adminów, i nikt mi może ( albo nie chce) pomóc...a ja już tak się przyzwycziłam do tych mailowych powiadomień o wpisach, że nie mogę się przestawić na odmienne funkcjonowanie :(

...a, no i jeszcze wakacje, ze znikomym ( czytaj żadnym ) dostępem do netu!!!!

jak będę jechała w okolice, to na żywo popodziwiam :lol2: ;) !!!!!

Zapraszam serdecznie, Aricio! A z tymi powiadomieniami to dziwne, że akurat na Ciebie to trafiło,może komuś podpadłaś? :)

Pisałam, że stoliki kawowe przyjdą jutro? miałam je już o 16! a teraz już stoi na jednym z nich moja herbata! zrobię zdjęcie, mam nadzieję, że mój komputer zacznie czytać kartę z aparatu, bo na razie zastrajkował...

Jak cuuudnie!!!, granat z żółtym rewelacja, wszystkie plakaty super!! Muszę przestać sie przyglądać, bo mój czerwony plakat z pawiem wyląduje w koszu zamiast na ścianie.... ;)

Stoliki też piknie dobrałaś. Też zazdroszczę, a co tam, wszystkiego zazdroszczę to i stolików.. ;)

Zdradzisz mi co masz za lampę na suficie w łazience? Przypomina mi jedną do której się przymierzałam. Jak się sprawdza? Daje wystarczająco światła?

Mazo, i co ja mam jeszcze napisać? Świetnie świetnie świetnie :) Aż żałuję, że nie udało mi się dojechać (ale lało cało czas i mało chęci na ruszenie z domu).

Rewelacyjnie wygląda cały kąt jadalny w kuchni, super dobrane te stoliki kawowe. Widzę też czarne reflektory. Te moje są podobne, więc tylko Twoje zdjęcie utwierdza w wyborze. Przypomnij mi jakie w końcu wzięłaś te reflektory i jakie masz białe kafle w łazience.

Kroowko - dzięki! A lampa w łazience (i w korytarzu - łącznie 7 sztuk:)) to Massive Geyser - świeci aż za mocno z dołączoną żarówką enrgooszczędną, wymieniliśmy na słabsze i świecą jeszcze jaśniej i do tego trupio :)

Plakat - zbliżenie specjalnie dla Ciebie, Kroowko;)

IMGP7005.JPG

Spireo - a ja czekałam codziennie ze świeżym ciastem :) Nie no, rozumiem:) I cieszę się,że Ci się podoba, reflektorki to par cośtam z allegro, 46 lub 48 zł. Niby fajne, ale jest problem z ukryciem kabla, na którym wisi, nie ma żadnej puszki, wykombinowaliśmy sami puszkę - zaślepkę do rury pcv. no i mają taką krateczkę z przodu - wyrzuciliśmy ją. daje kiepskie swiatło, ale może to kwestia żarówek, daliśmy specjalne reflektorowe, ale świecą jakoś żółto.

IMGP7015.JPG

Płytki to Zirconio vintage, raczej nie do kupienia, końcówka kolekcji.

ale cudnie!!!!! :wave:

nie wiem, co mi się najbardziej podoba !!!!!! ogólnie wszyyyystko na szóstkę z plusem :D

a z lampą się nie spiesz!!! zawsze zdążysz kupić...a jak później spotkasz coś fajniejszego???? ... a z resztą, co będziesz robić, jak już wszystko kupisz i poustawiasz????? o czym będziesz pisać, hę????? i co będzie z wątkiem??? :(

p.s.

..jestem strasznie ciekawa holu..

p.s.2.

zdjęcie z dzieciołkami boskie :D a o oknie w tle nie wspomnę, bo brak mi słów.....oh i ach!!!

Edytowane przez aricia