Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monsanbio - dzięki... :) A okien mi nie zazdrość, mamy z nimi same kłopoty:) Ale wiem, co masz na myśli :)

Olu - zapomniałam napisać, że to symbol NCS, czyli dotępne w większości mieszalników. A my wybraliśmy prolatex Kabe, który niezmiennie polecam, chociaż nikt mi za to nie płaci;)

A okien mi nie zazdrość, mamy z nimi same kłopoty:) Ale wiem, co masz na myśli :)

No właśnie właśnie :) Te dodatkowe aspekty pomijam, kiedyś sprawa się wyklaruje i zostanie już tylko effect :p

Zazdroszcze pocieszając się, że nie będę musiała w zimie dookoła na zewnątrz wychodzić w celu umycia tego imponującego fixa)

Dzięki Rasiu! nie pamiętam, czy pisałam, że wczoraj stwierdził, że na suficie nie ma grzyba, że to tylko brud z dachu... dzisiaj nasz nowy inspektor przekazał nam ekspertyzę techniczną, czy jak to się nazywa i zerknął też na ten sufit - grzyb bez wątpliwości. W łazience przy jednej ze ścian listwa jest popękana i pojawia się na niej zielony osad - coś się dzieje... Na dodatk na tarasie jest ponoć sinica - szare (czarne) plamki... Wygląda okropnie, nie jest jeszcze zaolejowany, bo jeszcze kilku desek brauje, ale w sumie mógł być niezależnie od tych brakujących elementów, może by do tego nie doszło...:(

Monsanbio - to mycie okien jest uciążliwe już teraz, chociaż okna nie są aż takie wysokie jak np. u Anuli. myłam je już 2 razy w ciągu miesiąca, a wyglądają strasznie. Ale muszę przyznać, że ich rozmieszczenie jest trafione, to wysokie wąskie nad kanapą daje poczucie intymności, to szerokie obok niewystawia nas na widok z ulicy, jedynie to z podziałem przy stole jest po zmroku widoczne od strony sąsiadów - przydadzą się rolety lub żaluzje.

Dzięki Rasiu! nie pamiętam, czy pisałam, że wczoraj stwierdził, że na suficie nie ma grzyba, że to tylko brud z dachu... dzisiaj nasz nowy inspektor przekazał nam ekspertyzę techniczną, czy jak to się nazywa i zerknął też na ten sufit - grzyb bez wątpliwości. W łazience przy jednej ze ścian listwa jest popękana i pojawia się na niej zielony osad - coś się dzieje... Na dodatk na tarasie jest ponoć sinica - szare (czarne) plamki... Wygląda okropnie, nie jest jeszcze zaolejowany, bo jeszcze kilku desek brauje, ale w sumie mógł być niezależnie od tych brakujących elementów, może by do tego nie doszło...:(

Mazo, w taki razie teraz do depesia z tą ekspertyzą techniczną i niech naprawia. Proponuję zacząć załatwiać wszystko pisemnie, bo będziecie się z nim wozić jeszcze długo, a nieuchronnie zbliża się jesień i zima, a po nich szkody mogą być jeszcze większe.

Pisemko (zawsze za potwierdzeniem odbioru) zawsze bardziej działa na takich drani jak twój depeś, a oprócz tego będzie w razie co dowodem w sądzie, że próbowaliście dochodzić swoich praw

No nic mnie tak nie wkurzyło ostatnio jak ten Twój depeś!!!:mad: Tyle serca, pracy i kasy ile włożyłaś... a on nonszalancko stwierdza, że czarne, to brud, a za resztę gwarantuje głową! Urwałabym mu tą jego głowę gwarantowaną na miejscu!:evil:

Daj mu do poczytania artykuły o pleśni i grzybach wydrukowane z netu i zadzwoń gdzieś/np tu: http://odgrzybiam.pl// z prośbą o wstępny kosztorys i wyślij mu to poleconym.

Pisemko (zawsze za potwierdzeniem odbioru) zawsze bardziej działa na takich drani jak twój depeś, a oprócz tego będzie w razie co dowodem w sądzie, że próbowaliście dochodzić swoich praw

No myśmy właśnie wdrożyli te metody w sprawie napraw cieknących kominów. Niestety wykonawca na 3 pisma za potwierdzeniem się nie odezwał. Do dziś miał termin wykonania poprawek i nic. Nie odbiera telefonu, więc wysłaliśm smsa, że kierujemy sprawę na drogę sądową.

I co teraz? Mamy iść do sądu? A kominy dalej przeciekać? (nie możemy położyć wełny na strychu)

A przez fugi (nikt nas nie uświadomił, że się nie buduje z dziurawki, a ja się w białym robenie zakochałam :rolleyes:)

Takich przypadków jest niestety dziesiątki.:( Uświadomił mnie o tym wczoraj mój dekarz, który przyjechał właśnie uszczelnić dach;):) Facet bardzo rozsądny. Może zadzwoń do niego powołując się na mnie i zapytaj się co z tym problemem zrobić?

Takich przypadków jest niestety dziesiątki.:( Uświadomił mnie o tym wczoraj mój dekarz, który przyjechał właśnie uszczelnić dach;):) Facet bardzo rozsądny. Może zadzwoń do niego powołując się na mnie i zapytaj się co z tym problemem zrobić?

No mogę mogę, może przynajmniej mi powie jaki to jest koszt i czy jest sens się sądzić (chociaż mój M ma już takiego nerwa że chyba dla zasady chce)

Nie zrozumiałam, u Ciebie ten sam problem, czy inny?

No mogę mogę, może przynajmniej mi powie jaki to jest koszt i czy jest sens się sądzić (chociaż mój M ma już takiego nerwa że chyba dla zasady chce)

Nie zrozumiałam, u Ciebie ten sam problem, czy inny?

U mnie najprawdopodobniej Młody łażąc po dachu obsunął jeden gąsior i dachówkę, albo przepuszcza papa przez jakiegoś gwoździa, bo przy ulewach zaczęło przeciekać i plamka pojawiła się u Młodej na suficie:(. Czekam teraz do następnej ulewy i się wyjaśni. Jeśli papa, to zdejmujemy kilka dachówek i uszczelniamy. Tragedii nie ma:). I tak jestem pod wrażeniem ich pracy, bo przez ten szklany czubek dachu i brak zamknięcia dachówki na wierzchołku, uszczelnienie jest arcytrudne.:) A kominy mam z cegły pełnej i tylko otynkowane.