Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cieszę się Marto, że odnosisz takie wrażenie, bo najbardziej bałam się,że wyjdzie banalnie. Dziękuję:) A do łazienki serdecznie zapraszam:) Też ją lubię, tylko to oświetlenie takie jakieś dziwne, muszę pozmieniać żarówki, no i w końcu wezwać stolarza, bo za chwilę zapomnę,że miała tam być szafka z umywalką, nie mówiąc o kranie...;)

Arico - wyczułam ironię :) Siedzę sobie teraz w śpiworze, za oknem ulewa i wichura, ale domek teściów wykorzystany i to najważnijsze:)

Basiu - nie, wnęka nie będzie niczym wyłożona, wyjmować drewno będziemy tylko na dole, powyżej drewno będzie tylko dla ozdoby. A niżej ściana będzie się brudzić, ale na szczęście mam farbę lateksową, świetnie zmywalną :)

Dziewczyny - potrzebny jest mi bardzo płaski kinkiet nad schody, może macie jakieś pomysły?

IMGP7195.JPG

Spireo - to wykładzina z Komfortu, nie mogę znaleźć na stronie, 4-metrowa (39zł), w LM jest taka sama tylko 3-metrowa. Nasza nie jest podklejona, chociaż wcisnęli nam jakąś piankę do tego celu, ale wykładzina jest na tyle cieżka, że nie jest to potrzebne (miała być podklejona na brzegach). Ułożenie było chyba trudne ze względu na połączenie kawałków tak,żeby pasował wzór.

ja mam od paru lat kominek i zawsze jak widzę na fotkach takie duże wnęki na drewno wypełnione po sufit, to przychodzi mi na myśl tylko jedno: robaki! w drewnie kominkowym zimują stworzenia, które w domowym ciepełku się budzą i wychodzą na spacery. jakieś skorki, szczypawki brrr... wniosek: mazo dobrze myśli, że drewno w tej wnęce tylko na dole - niewielka ilość. i nie zrozumcie mnie źle, to nie jest tak,że z tego drewna masowo wychodzi robactwo, ale owszem - zdarza się. a ja jestem "obrzydliwa" i wolę mieć tylko 7-10 szczapek pod ręką, niż cały czas patrzeć, czy się tam jakieś czułki nie wychylają :)

Chyba po prostu nie można szaleć, mąż korzystał z tego prysznica dzień wcześniej, najpierw też zalał łazienkę, bo odpływ był zatkany,a potem już było ok. Nie wiem jeszcze, co zrobić z prysznicem w dużej łazience - podoba mi się bez szyb, ale już od kilku osób słyszałam, że zimno (my jeszcze nie mamy podłączonego ustrojstwa).

Tataraku - Drewno będzie od góry do dołu, tylko na dole wyjmowane... więc robactwo będzie tak, czy siak:) Jak tam guboskórna jestem;)