Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zastanawiamy się nad powiększeniem okna tarasowego, ma 2,70 (zmniejszyliśmy je ze względu na ograniczenia pcv :evil: , teraz może być większe), denerwuje mnie to, że w miejscu, gdzie miał być widok na ogród, jest ścianka:

http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/Sva-5ftiM8I/AAAAAAAABlU/d4kEDL87kwQ/s720/IMGP9435.JPG

A to te drzwi tarasowe:

http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/Sva91xYaMWI/AAAAAAAABkw/akhmi_i2nWo/s720/IMGP9427.JPG

Jeszcze nie rozmawailiśmy z wykonawcą, myślicie, że to drogi biznes? czy warto? O ok. 50 cm?

przyznam, zę nie wiem o które okno chodzi...

ale

warto żeby okna były budowane na podstawie jakiegoś modułu, nie wiem co 80cm...bo jak np. jedno okno ma 180, a drugie 220 to nie bardzo jest jak senspownie je podzielić, więc jeśli ta zmiana miałaby ujednolicić wygląd okien to ja bym poiwększała

Wiem, trudno się zorientować, nie mam na żadnym zdjęciu jakiegoś sensownego ujęcia.

Chodzi o to okno:

http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShQnHpCk6MI/AAAAAAAAAOY/vEokjSlq9IE/s800/001.jpg

Tu jeszcze plan:

http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShVts_hMDgI/AAAAAAAAASU/SfnipqP0t4c/s400/uk%C5%82ad%20ma%C5%82y%20koncepcja%203.1.jpg

To taki pomysł na gorąco. Nic się nie dzieje na budowie, więc wymyślam :D . Kombinuję też coś z wejściem do domu... Tak pędziliśmy z projektem, że nie wszystko w 100% przemyśleliśmy.

No właśnie, tamto też zmniejszyliśmy :evil: Tylko nie wiem, czy w rzeczywistości ten brak symetrii będzie widoczny? Wydaje mi się, że to razi tylko na planie, ale może się mylę...

No i nie wiem, czy to nie za duża akcja - takie wywalanie nadproża i części ściany? I jeszcze jedno - na środku tej ścianki przy tarasie (którą chciałabym pomniejszyć) będzie stać koza, ma tam też być wąska pionowa "pólka" na drewno, taki komin z płyty g-k, w rogu. Więc może zaraz okaże się, że to 1,6 m to jest akurat? Tylko czemu zasłania mi widok z kanapy? :lol: :lol:

Mazo, trzymaj się projektu. Lepsze wrogiem dobrego...potem coś będzie zgrzytać, bo jak tu pchniesz to gdzie indziej sie wybrzuszym, cudów nie ma...

Chyba macie rację... Zapomniałam o oknach dachowych, to był błąd na etapie projektowania - dziwaczne to dla mnie i niewiarygodne, ale ja nie widziałam tej ścianki, która tak mi przeszkadza :D . Pewnie - mogliśmy zrobić przeszlenia na całą ścianę, ale tego jednak nie chcieliśmy ze względu na straty ciepła - tacy praktyczni jesteśmy :D . A w ogóle nie mamy przecież malutkich okien... Zaczyna mi coś odbijać chyba :roll: .

Dziękuję dziewczyny!

No właśnie, tamto też zmniejszyliśmy :evil: Tylko nie wiem, czy w rzeczywistości ten brak symetrii będzie widoczny? Wydaje mi się, że to razi tylko na planie, ale może się mylę...

No i nie wiem, czy to nie za duża akcja - takie wywalanie nadproża i części ściany? I jeszcze jedno - na środku tej ścianki przy tarasie (którą chciałabym pomniejszyć) będzie stać koza, ma tam też być wąska pionowa "pólka" na drewno, taki komin z płyty g-k, w rogu. Więc może zaraz okaże się, że to 1,6 m to jest akurat? Tylko czemu zasłania mi widok z kanapy? :lol: :lol:

Mazo zajmij się czymś, bo naprawdę Ci odbija

To przez przestoje na budowie :)

zacznij kompletować baterie do łazienek, wybierz ceramikę, to zajmuje okropnie dużo czasu

Mazo zajmij się czymś, bo naprawdę Ci odbija

To przez przestoje na budowie :)

zacznij kompletować baterie do łazienek, wybierz ceramikę, to zajmuje okropnie dużo czasu

Właśnie podjęłam decyzję, że od wiosny trzeba będzie ruszyć do sklepów i poogladać, czego nie da się obejrzeć w necie, bo później może być ciężko... Powiem Wam w sekrecie :D , że może porwiemy się latem na szaleństwo, jakim jest trzecie dziecko :roll: . Może...

A w ogóle to nasz wykonawca chce do czerwca zakończyć stan deweloperski, tak mamy zapisane w umowie... Już to widzę.

Ps. jeszcze o oknach - to w takim razie w tej chwili okno tarasowe nie pokrywa się z oknami dachowymi w projekcie, ale mój mąż chyba o tym wie :roll: :roll: :roll:

mazo

ściany w domu też się przydają ;) 'odbija' Ci bo na razie ta ściana nie wygląda zbyt uroczo. jak przyjdzie do meblowania to samo szkło jest wkurzające.

To fakt - ścian w naszym salonie nie ma zbyt wiele... Zaczyna mnie ogarniać strach, że zrobiliśmy dużo błędów, że za prędko to wszystko... Ale co tam, są większe problemy :D :D

• 1 month później...