Basia_KRK 08.02.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Wnętrza zapowiadają się świetnie! Będę śledzić na bieżąco Twoje pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 08.02.2010 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Dziękuję Basiu! Miło mi, że ktoś ma ochotę czytać o tym, co sobie wymyśliłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2010 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Zastanawiamy się nad powiększeniem okna tarasowego, ma 2,70 (zmniejszyliśmy je ze względu na ograniczenia pcv , teraz może być większe), denerwuje mnie to, że w miejscu, gdzie miał być widok na ogród, jest ścianka: http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/Sva-5ftiM8I/AAAAAAAABlU/d4kEDL87kwQ/s720/IMGP9435.JPG A to te drzwi tarasowe: http://lh4.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/Sva91xYaMWI/AAAAAAAABkw/akhmi_i2nWo/s720/IMGP9427.JPG Jeszcze nie rozmawailiśmy z wykonawcą, myślicie, że to drogi biznes? czy warto? O ok. 50 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.02.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 przyznam, zę nie wiem o które okno chodzi...alewarto żeby okna były budowane na podstawie jakiegoś modułu, nie wiem co 80cm...bo jak np. jedno okno ma 180, a drugie 220 to nie bardzo jest jak senspownie je podzielić, więc jeśli ta zmiana miałaby ujednolicić wygląd okien to ja bym poiwększała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.02.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 przyznam, zę nie wiem o które okno chodzi... Ja podobnie, ale skoro na początku chcieliście mieć większe okno, to dlaczego do tego pomysłu nie wrócić? zwłaszcza, że jest taka możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2010 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Wiem, trudno się zorientować, nie mam na żadnym zdjęciu jakiegoś sensownego ujęcia. Chodzi o to okno: http://lh3.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShQnHpCk6MI/AAAAAAAAAOY/vEokjSlq9IE/s800/001.jpg Tu jeszcze plan: http://lh5.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShVts_hMDgI/AAAAAAAAASU/SfnipqP0t4c/s400/uk%C5%82ad%20ma%C5%82y%20koncepcja%203.1.jpg To taki pomysł na gorąco. Nic się nie dzieje na budowie, więc wymyślam . Kombinuję też coś z wejściem do domu... Tak pędziliśmy z projektem, że nie wszystko w 100% przemyśleliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.02.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 na planie są dwa identyczne okna na przeciwko siebie...dwa by spowiększała, czy teraz jedno jest inne a drugie inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.02.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Akurat na wizualce całego domu, ładnie wygląda, że te 4 okna dachowe mają "tą samą linię" co to duże okno balkonowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.02.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 to drugie to taki świetlik jak u mnie. pytanie właśnie jaka ma aktualnie szerokość. dobrze by było żeby były tej samej wielkości prawda Basiu - wyłazi odwieczna prawda - zmień w jednym miejscu wylezie babol w drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.02.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mazo, trzymaj się projektu. Lepsze wrogiem dobrego...potem coś będzie zgrzytać, bo jak tu pchniesz to gdzie indziej sie wybrzuszym, cudów nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 No właśnie, tamto też zmniejszyliśmy Tylko nie wiem, czy w rzeczywistości ten brak symetrii będzie widoczny? Wydaje mi się, że to razi tylko na planie, ale może się mylę... No i nie wiem, czy to nie za duża akcja - takie wywalanie nadproża i części ściany? I jeszcze jedno - na środku tej ścianki przy tarasie (którą chciałabym pomniejszyć) będzie stać koza, ma tam też być wąska pionowa "pólka" na drewno, taki komin z płyty g-k, w rogu. Więc może zaraz okaże się, że to 1,6 m to jest akurat? Tylko czemu zasłania mi widok z kanapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mazo, trzymaj się projektu. Lepsze wrogiem dobrego...potem coś będzie zgrzytać, bo jak tu pchniesz to gdzie indziej sie wybrzuszym, cudów nie ma... Chyba macie rację... Zapomniałam o oknach dachowych, to był błąd na etapie projektowania - dziwaczne to dla mnie i niewiarygodne, ale ja nie widziałam tej ścianki, która tak mi przeszkadza . Pewnie - mogliśmy zrobić przeszlenia na całą ścianę, ale tego jednak nie chcieliśmy ze względu na straty ciepła - tacy praktyczni jesteśmy . A w ogóle nie mamy przecież malutkich okien... Zaczyna mi coś odbijać chyba . Dziękuję dziewczyny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.02.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 No właśnie, tamto też zmniejszyliśmy Tylko nie wiem, czy w rzeczywistości ten brak symetrii będzie widoczny? Wydaje mi się, że to razi tylko na planie, ale może się mylę... No i nie wiem, czy to nie za duża akcja - takie wywalanie nadproża i części ściany? I jeszcze jedno - na środku tej ścianki przy tarasie (którą chciałabym pomniejszyć) będzie stać koza, ma tam też być wąska pionowa "pólka" na drewno, taki komin z płyty g-k, w rogu. Więc może zaraz okaże się, że to 1,6 m to jest akurat? Tylko czemu zasłania mi widok z kanapy? Mazo zajmij się czymś, bo naprawdę Ci odbija To przez przestoje na budowie zacznij kompletować baterie do łazienek, wybierz ceramikę, to zajmuje okropnie dużo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 11.02.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 mazo ściany w domu też się przydają 'odbija' Ci bo na razie ta ściana nie wygląda zbyt uroczo. jak przyjdzie do meblowania to samo szkło jest wkurzające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2010 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 No właśnie, tamto też zmniejszyliśmy Tylko nie wiem, czy w rzeczywistości ten brak symetrii będzie widoczny? Wydaje mi się, że to razi tylko na planie, ale może się mylę... No i nie wiem, czy to nie za duża akcja - takie wywalanie nadproża i części ściany? I jeszcze jedno - na środku tej ścianki przy tarasie (którą chciałabym pomniejszyć) będzie stać koza, ma tam też być wąska pionowa "pólka" na drewno, taki komin z płyty g-k, w rogu. Więc może zaraz okaże się, że to 1,6 m to jest akurat? Tylko czemu zasłania mi widok z kanapy? Mazo zajmij się czymś, bo naprawdę Ci odbija To przez przestoje na budowie zacznij kompletować baterie do łazienek, wybierz ceramikę, to zajmuje okropnie dużo czasu Właśnie podjęłam decyzję, że od wiosny trzeba będzie ruszyć do sklepów i poogladać, czego nie da się obejrzeć w necie, bo później może być ciężko... Powiem Wam w sekrecie , że może porwiemy się latem na szaleństwo, jakim jest trzecie dziecko . Może... A w ogóle to nasz wykonawca chce do czerwca zakończyć stan deweloperski, tak mamy zapisane w umowie... Już to widzę. Ps. jeszcze o oknach - to w takim razie w tej chwili okno tarasowe nie pokrywa się z oknami dachowymi w projekcie, ale mój mąż chyba o tym wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 11.02.2010 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 mazo ściany w domu też się przydają 'odbija' Ci bo na razie ta ściana nie wygląda zbyt uroczo. jak przyjdzie do meblowania to samo szkło jest wkurzające. To fakt - ścian w naszym salonie nie ma zbyt wiele... Zaczyna mnie ogarniać strach, że zrobiliśmy dużo błędów, że za prędko to wszystko... Ale co tam, są większe problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 11.02.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mazo, w takim razie pozostaje trzymać kciuki za Wasze "Szaleństwo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 12.02.2010 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Dziękuję Basiu! Mam nadzieję, że nie zabraknie nam odwagi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.03.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Hop hop, co tam u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 17.03.2010 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Co u nas? stawiają więźbę, w przyszłym tygodniu niby dachówka, ale za bardzo w to nie wierzę. Jedziemy na budowę dopiero za dwa tygodnie, może już zobaczymy coś sensownego - na pewno pochwalę się zdjęciami. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts