mazo 17.08.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Może za słabo wietrzone, chociaż cały czas dziury na nawiewniki... No i dziwne, że tylko w niektórych miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oliwka 29 17.08.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) zle dobrana lub wykonana izolacja fundamentow??? meza siostra ma identyczne ... problem tkwi w izolacji fundamentow jak sie potem okazalo .... Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez Oliwka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.08.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Mi to wyglada na zla izolacje fundamentow .. mysle ze tu tkwi przyczyna Też o tym pomyślałam Mąż mówi że wentylacja No i co kierbud wymyślił, jest jakaś diagnoza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.08.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 mazo nie chce mieszać ale nie zastanawialiscie sie czy problem nie tkwi w listwie? to wygląda jakby sama listwa pleśniała. zauważ że pleśni nie ma nigdzie indziej - tylko na tej listwie. czy ściana jest mokra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2011 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Najlepiej by było, gdyby chodziło o listwę... Ściana nie jest wilgotna, pleśń jest też na dole listwy, przy podłodze. Inspektor nie wiedział, co to, wyślemy mu teraz zdjęcia, w tej chwili lepiej to widać. Gdyby to chodziło o izolację fundamentów to super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.08.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 nosz kuźwa!!!!!!mazo, moze powinniście zdemontować listwę i sprawdzić, co się pod nią dzieje? może to rzeczywiście tylko kwestia listwy....mam nadzieję!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 18.08.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 hejo. ja troche nie w tym temacie - jedynie dla wtajemniczonych (dopiero)dzisiaj o 12 bede na poczcie! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2011 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Spokojnie Aniu, nie spieszy mi się Dziękuję. Aricio - też tak myślę, że trzeba oderwać tę listwę i może coś się wyjaśni. Wkwity, które mamy w kotłowni ponoć są od wilgoci budowlanej właśnie, tak twierdzi inspektor, że to nie zaciek, ale mówi też, że to dopiero za rok się okaże, trzeba wietrzyć i obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 No to trzymam kciuki byście już niczego nie wyobserwowali Dalej jestem pod wrażeniem Twojego czarnego humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.08.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ja też :yes: ....mazucha, daj mi namiar na swojego dealera ...plizzzzzz !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 18.08.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 u nas w bloku na klatce też są plamy, albo podsiąka albo wilgoć budowlana... jak już poprawią co nieco lub uszczelnią, to obrysowują sobie te plamy ołówkiem na ścianie, żeby zobaczyć czy się zmniejszają czy powiększają.. i obserwują tjaaa No ale rada ta sama co od Twojego inspektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 ja też :yes: ....mazucha, daj mi namiar na swojego dealera ...plizzzzzz !!!!!! W sensie: dewelopera? chociaż namiary na dealera od okien też mogę dać (wczoraj do dorwaliśmy w jego domu, ma nawiewniki - założy, wyreguluje okna, zrobi wyprawki, czyli super gość - rzetelny jakich mało:)) A nasz deweloperek (lub Wiktorek, tak go zamiennie nazywamy) - spoko koleś, ręczy za wszystko głową, czyli też godny polecenia, mieliśmy szczęście, że tak wszystkiego dopilnował. Mogę też polecić płytkarza - wspominam go czule kilka razy dziennie, naczulej w wannie - widzę wtedy wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.08.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 nieeeeeee, nie tego...tego u którego się w ten dobry "humor" zaopatrujesz!!!! bo nie wmówisz mi, że tak sama z siebie.... ... a mnie ostatnio by się przydało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 18.08.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 mazo, a jak wygląda drewniana podłoga pod tą listwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Aricio - a ja mam chyba zaćmienie... I chyba nie mam wcale dobrego humoru... martwię się przedszkolem, nie wiem, czy dobrze robimy, że 6-latka idzie do zerówki, bo nagle nauczyła się płynnie czytać i w ogóle... Basiu - nie wiem, bojeszcze jej nie odkleiłam, szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać, żeby czegoś nie uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.08.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 mazo, dlaczego się wahacie? Jeśli mała tego chce, podoba jej się wizja pójścia do szkoły, nie widzę w tym nic złego.Ja chodziłam do przedszkola od 2 rż, poszłam do zerówki w wieku 6 lat i uważam że to była bardzo dobra decyzja rodziców. Taki pośredni przedszkolno-szkolny okres jakim jest zerówka to super sprawa. Potem dziecko idąc do 1-wszej klasy nie jest rzucane na głęboką wodę. Co innego gdybyś małą wysyłała do 1 klasy w tym wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 18.08.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Do zerówki jest zapisana, chodziło mi o to, czy nie lepiej jednak posłać ją do szkoły - nie zdecydowaliśmy się na to podejmując decyzję wiosną ze względu na jej wrażliwość, wydaje nam się, że psychiczni nie jst gotowa na pójście do szkoły, niby jest śmiała (czasami), ale do końca w starym przedszkolu miała dni, że wstydziła się przy wejściu, poza tym wszystko przeżywała, co ktoś jej powiedział (nawet 2lata wcześniej:)). Tylko że to może jej nie minie do szóstej klasy, a w zerówce się wynudzi. Z trzeciej strony dużo zmian w jej życiu ostatnio, przedszkolna zerówka to łagodne przejście... Na razie powstrzymamy się z decyzją, tylko żeby za rok w pierwszej klasie nie ześwirowała z nudów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 19.08.2011 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Sprawdziłam sama, jak się sprawuje prysznic w małej łazience, sama kabina bardzo fajna, dużo miejsca itd., ale mam wrażenie,że spadku nie ma wcale, kiedy woda wypłynie z kabiny stoi sobie na płytkach, dopóki nie zgarnie się jej... Przepustowość odpływu nie ma na to wpływu. Zbieram się do zaproszenia d nas pana płytkarza nr 1. Tylko co to da.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 19.08.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Sprawdziłam sama, jak się sprawuje prysznic w małej łazience, sama kabina bardzo fajna, dużo miejsca itd., ale mam wrażenie,że spadku nie ma wcale, kiedy woda wypłynie z kabiny stoi sobie na płytkach, dopóki nie zgarnie się jej... Przepustowość odpływu nie ma na to wpływu. Zbieram się do zaproszenia d nas pana płytkarza nr 1. Tylko co to da.... kiszka w samej kabinie też*nie ma spadku? Bo o tym że w całej łazience musi być nawet nie wiedziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts