Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj, jaka cudna sielanka, te cienie drzew zabijają.

Jak ktoś nie ma mazowego męża pod ręką a jego własna ręka wieczną ma delirkę:cool: to można z dwóch patyków i sznurka giga cyrkiel zrobić i będzie równiutko. Do tego jak na jednym patyku sznurek się tylko okręci to przy rysowaniu można go rozwijać i zmieniać promień łuku w trakcie rysowania.

Dzięki dziewczyny:) (Ado - to miłe co piszesz, ale nie doceniasz swojego domu:))E-molu - dobry pomysł z tym cyrklem! A my dzisiaj kupiliśmy pierwsze roślinki! ale musimy znaleźć jakąś szkółkę w okolicy, bo sporo tego będzie... I zaopatrzyliśmy się w literaturę fachową - Katalog roślin, bardzo fajny.

Do tej pory nie przeszkadzał mi brak trawnikai nasadzeń, ale nabrałam chęci na zakładanie ogrodu. A otoczenie oczywiście doceniam, teraz trzeba tylko postarać się, żeby się w nie wtopić. Dziwię się, kiedy ktoś do nas przyjeżdża i zaczyna od narzekania, że te drzewa nam się przewrócą na dom, albo że głośno szumią, na cień na razie nikt nie narzekał :)

To jedna ciocia tak się boi szumu drzew:)

Reflektorki - PAR z Allegro, najtańsze, światło dają dziwne, ale może to kwestia źle dobranych żarówek, no i nie mają takiej puszki, która powinna być przy suficie i ukrywa połączenie kabla lampy i tego, co wychodzi ze ściany lub sufitu, ae my rozwiązaliśmy to w ten sposób, że kupiliśmy czarne puszki do zamykania rur pcv.

Oj, jaka cudna sielanka, te cienie drzew zabijają.

Jak ktoś nie ma mazowego męża pod ręką a jego własna ręka wieczną ma delirkę:cool: to można z dwóch patyków i sznurka giga cyrkiel zrobić i będzie równiutko. Do tego jak na jednym patyku sznurek się tylko okręci to przy rysowaniu można go rozwijać i zmieniać promień łuku w trakcie rysowania.

E-mól, ja z dobrych rad zawsze chetnie korzystam :)

Witaj mazo!!!Dom cudowny i ta okolica-zreszta powtarzac sie nie bede...ale calosc wyszla bajkowo !!!No i mieszkacie,ja chyba nie doczekam tego momentu:((((

Pytanie co do twoich listew bialych przypodlogowych-gdzie kupilas i czy kosmicznie drogie i jak mocowalas?Dziekuje serdecznie i pozdrawiam i samych szczesliwych chwil w tym cudownym domku dla calej twojej rodzinki.

Mazo, właśnie siedzę w temacie elewacji drewnianej i też rozpatruję modrzew i chciałam go olejować, no i natrafiłam na Twój wpis w jakimś wątku:

Ja też planuję modrzew i nie mam wątpliwości, że trzeba go zabezpieczyć olejem.

Ale z tego co pamiętam, to zrezygnowałaś z oleju - dlaczego?

Mam jeszcze pytanie o szerokość i profil Twoich desek? Mogę prosić o zdjęcie z bliska? :D

http://www.dlh-poland.com/Oferta/Elewacje/Modrzew+Syberyjski/~/media/images/Website%20specific%20images/Poland/Produkty/Elewacje%20drewniane/Modrzew%20Syberyjski/Profile/profil_21x121.ashx http://www.dlh-poland.com/Oferta/Elewacje/Modrzew+Syberyjski/~/media/images/Website%20specific%20images/Poland/Produkty/Elewacje%20drewniane/Modrzew%20Syberyjski/Profile/profil_21x146_zetka.ashx http://www.dlh-poland.com/Oferta/Elewacje/Modrzew+Syberyjski/~/media/images/Website%20specific%20images/Poland/Produkty/Elewacje%20drewniane/Modrzew%20Syberyjski/Profile/profil_21x146.ashx