Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu, profil drewna to faza, wymiar: 148cm szerokości, to deski z dlh, zrezygnowaliśmy z oleju, bo częściej trzeba powtarzać malowanie, olej się wymywa, poza tym widziałam zaolejowne deski po kilku latach (w dlh) i nie wyglądały ładnie. nasz impregnat wygląda naturalnie, o ile nie jest go za dużo. A olej to też nic takiego, jak myślałam, mamy na tarasie - wygląda trochę jak lakier. Mój brat malował taras impregnatem - porównam. A - pod sadolin nie dawaliśmy już niczego, jedynie od spodu drewnochron.

Witam!

Mam pytanie o elewacje a dokladnie o cokół. Na fotkach wydaje się, ze jest zlicowany ze scianami zewn. Czy ściany fundamentowe ocieplone zostaly taka sama illością styropianu co zewnętrzne? Chciałabym mieć u siebie taki niewidoczny cokół i zastanawiam się czy to bedzie rozwiązanie właściwe, bo wszedzie zalecaja cokół cofnięty.

Cześć!

Dom wygląda wspaniale.

Bryłę już wcześniej podziwiałam, a teraz doszło wnętrze - rewelacja.

Bardzo Ci zazdroszcze. Chciałabym w swoim domu takie efekt uzyskać.

Dziennik Ci podczytuję raz na jakiś czas (np. o tarasie drewnianym) a im bliżej mi do róznych tematów tym więcej przeglądam i natrafiłam na kilka rzeczy u Ciebie, które mnie zachwyciły.

MAm kilka pytań w związku z tym.

1. Te drzwi to Adeco Penda czy jakieś inne robione przez tańszego wykonawcę. Możesz ewentualnie podać namiary, bo te drzwi mam wycenione na 8.5 tys, a to ciut dużo.

2. Czy drzwi masz w takim samym kolorze co okna czy są trochę ciemniejsze?

3. Czy sofy w salonie to Helvetica, czy coś innego?

4. Fotel to Ikea? /jak się sprawuje ten materiał?

5. Jaki to model kozy?

6. Co to za drzwi wewnętrzne - Simple?

To tyle, przepraszam, że zawracam głowę. Najbardziej mi na drzwiach zewn. zależy :)

Ale jesli znajdziesz czas odpowiedziec i na reszte to będę wdzieczna.

Cześć!

Dom wygląda wspaniale.

Bryłę już wcześniej podziwiałam, a teraz doszło wnętrze - rewelacja.

Bardzo Ci zazdroszcze. Chciałabym w swoim domu takie efekt uzyskać.

Dziennik Ci podczytuję raz na jakiś czas (np. o tarasie drewnianym) a im bliżej mi do róznych tematów tym więcej przeglądam i natrafiłam na kilka rzeczy u Ciebie, które mnie zachwyciły.

MAm kilka pytań w związku z tym.

1. Te drzwi to Adeco Penda czy jakieś inne robione przez tańszego wykonawcę. Możesz ewentualnie podać namiary, bo te drzwi mam wycenione na 8.5 tys, a to ciut dużo.

2. Czy drzwi masz w takim samym kolorze co okna czy są trochę ciemniejsze?

3. Czy sofy w salonie to Helvetica, czy coś innego?

4. Fotel to Ikea? /jak się sprawuje ten materiał?

5. Jaki to model kozy?

6. Co to za drzwi wewnętrzne - Simple?

To tyle, przepraszam, że zawracam głowę. Najbardziej mi na drzwiach zewn. zależy :)

Ale jesli znajdziesz czas odpowiedziec i na reszte to będę wdzieczna.

Dziękuję za miłe słowa i odpowiadam:

Adeco Penda były moim nr 1, ale za drogie, przypadkiem znalazłam drzwi z firmy z Kobylic (nie pamiętam jej nazwy - wpisz w wyszukiwarce Kobylice design-drzwi)

Drogie, ale tańsze niż Adeco. Są w takim samym kolorze co okna.

Sofy Helvetia Como, wygodne, polecam.

Drzwi wewnętrzne to Simple Polskone, są ok, trzeba pamiętać, żeby wziąć wypełnienie pełne i nakładki na zawiasy.

Fotel z Ikei, materiał jest fajny, pokrowiec można zdejmować. Koza to Jotul 373.

Mazo, wielkie dzięki!

Sofa u Ciebie na zdjęciach mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła.

Brałam ją u siebie pod uwagę jakieś pół roku temu, ale nie udało mi się jej nigdziei w Wawie obejrzec, wiec porzuciłam ją na rzecz sofy BC,ale od tamtej mnie cena odstrasza.

Muszę jednak gdzieś tę Como obejrzeć bo u Ciebie wygląda świetnie. Jaki materiał masz?

Co do drzwi zewn. Czy one są w kolorze stolarki okiennej czy ciut ciemniejsze?

Jak oceniasz jakośc i wykonanie drzwi? Czy one są w całości drewniane, czy z zewnątrz mają jakąs okleinę ukrywającą fakturę drewna.

Napisałam już zapytanie do tej firmy, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam

Nie ma za co ;) Drzwi - tak jak pisałam - drzwi w takim kolorze jak okna. Wyglądają bardzo porządnie, tylko trzeba je dociskać przy otwieraniu - nie wiem,czy to tak zawsze? Są całe drewniane - z meranti.

Sofy mam filcowe, jaśniejszy z dwóch dostępnych. Uważam,że są bardzo ładne,nie widać żadnych niedoróbek. A jeśli chodzi o sofy z BC, to czytałam różne opinie.

Nie no, to okno w salonie jest po prostu czadowe. Taki widok ...

Fajnie że trzymasz się tej jednej ścieżki i tak wszystko do siebie pasuje. Gdyby nie ta lampa (która jest świetna przecież) to dałabym do białego stolika i białej kuchni limonkowe krzesełka (pod fotel)

Zastanawiałam się, jak by się sprawdziła szyba przed kominkiem (nie chciałam robić*płytek) i wygląda to super. Przynajmniej u Ciebie

Trawka się zazielenia, jest równiutko, dzieci mają raj - żyć nie umierać :yes: