Basia_KRK 20.09.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Basiu -sadolin classic, dąb jasny,sugeruję 1 warstwę. Aha, jeszcze jedno Mazo, czy pod tym sadolinem miałaś jeszcze jakiś impregnat albo warstwę podkładową? Czy bezpośrednio na surową deskę malowałaś sadolinem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Basiu, profil drewna to faza, wymiar: 148cm szerokości, to deski z dlh, zrezygnowaliśmy z oleju, bo częściej trzeba powtarzać malowanie, olej się wymywa, poza tym widziałam zaolejowne deski po kilku latach (w dlh) i nie wyglądały ładnie. nasz impregnat wygląda naturalnie, o ile nie jest go za dużo. A olej to też nic takiego, jak myślałam, mamy na tarasie - wygląda trochę jak lakier. Mój brat malował taras impregnatem - porównam. A - pod sadolin nie dawaliśmy już niczego, jedynie od spodu drewnochron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.09.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Mazo, a powiedz jak to jest po kilku latach z tym Sadolinem CLASSIC. Czy jak chcemy ponownie odnowić elewację, to trzeba te resztki impregnatu usunąć jak lakier (szlifować), czy kolejną warstwę nakłada się jak olej? Wiesz może? Czytałam o tym Classicu - fajny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.09.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Z tego, co pamiętam - nie trzeba szlifować przed malowaniem. A taki akurat (sadolin), bo łatwo dostępny, ma dobre opinie, widziałam u znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 20.09.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Super Mazo No to chyba już się zdecydowałam na ten Classic A po co malowałaś pod spodem drewnochronem? co to da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 21.09.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Witam! Mam pytanie o elewacje a dokladnie o cokół. Na fotkach wydaje się, ze jest zlicowany ze scianami zewn. Czy ściany fundamentowe ocieplone zostaly taka sama illością styropianu co zewnętrzne? Chciałabym mieć u siebie taki niewidoczny cokół i zastanawiam się czy to bedzie rozwiązanie właściwe, bo wszedzie zalecaja cokół cofnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 21.09.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 mazo, rewelacja to co pokazujesz. Uwielbiam Twój dom, taras, a teraz i okolice. Ślicznie tam masz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 22.09.2011 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Cześć! Dom wygląda wspaniale. Bryłę już wcześniej podziwiałam, a teraz doszło wnętrze - rewelacja. Bardzo Ci zazdroszcze. Chciałabym w swoim domu takie efekt uzyskać. Dziennik Ci podczytuję raz na jakiś czas (np. o tarasie drewnianym) a im bliżej mi do róznych tematów tym więcej przeglądam i natrafiłam na kilka rzeczy u Ciebie, które mnie zachwyciły. MAm kilka pytań w związku z tym. 1. Te drzwi to Adeco Penda czy jakieś inne robione przez tańszego wykonawcę. Możesz ewentualnie podać namiary, bo te drzwi mam wycenione na 8.5 tys, a to ciut dużo. 2. Czy drzwi masz w takim samym kolorze co okna czy są trochę ciemniejsze? 3. Czy sofy w salonie to Helvetica, czy coś innego? 4. Fotel to Ikea? /jak się sprawuje ten materiał? 5. Jaki to model kozy? 6. Co to za drzwi wewnętrzne - Simple? To tyle, przepraszam, że zawracam głowę. Najbardziej mi na drzwiach zewn. zależy Ale jesli znajdziesz czas odpowiedziec i na reszte to będę wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 22.09.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Mazo ... cholera super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.09.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Cześć! Dom wygląda wspaniale. Bryłę już wcześniej podziwiałam, a teraz doszło wnętrze - rewelacja. Bardzo Ci zazdroszcze. Chciałabym w swoim domu takie efekt uzyskać. Dziennik Ci podczytuję raz na jakiś czas (np. o tarasie drewnianym) a im bliżej mi do róznych tematów tym więcej przeglądam i natrafiłam na kilka rzeczy u Ciebie, które mnie zachwyciły. MAm kilka pytań w związku z tym. 1. Te drzwi to Adeco Penda czy jakieś inne robione przez tańszego wykonawcę. Możesz ewentualnie podać namiary, bo te drzwi mam wycenione na 8.5 tys, a to ciut dużo. 2. Czy drzwi masz w takim samym kolorze co okna czy są trochę ciemniejsze? 3. Czy sofy w salonie to Helvetica, czy coś innego? 4. Fotel to Ikea? /jak się sprawuje ten materiał? 5. Jaki to model kozy? 6. Co to za drzwi wewnętrzne - Simple? To tyle, przepraszam, że zawracam głowę. Najbardziej mi na drzwiach zewn. zależy Ale jesli znajdziesz czas odpowiedziec i na reszte to będę wdzieczna. Dziękuję za miłe słowa i odpowiadam: Adeco Penda były moim nr 1, ale za drogie, przypadkiem znalazłam drzwi z firmy z Kobylic (nie pamiętam jej nazwy - wpisz w wyszukiwarce Kobylice design-drzwi) Drogie, ale tańsze niż Adeco. Są w takim samym kolorze co okna. Sofy Helvetia Como, wygodne, polecam. Drzwi wewnętrzne to Simple Polskone, są ok, trzeba pamiętać, żeby wziąć wypełnienie pełne i nakładki na zawiasy. Fotel z Ikei, materiał jest fajny, pokrowiec można zdejmować. Koza to Jotul 373. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.09.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Mirela i Rere - dziękuję! Rania - tak wszędzie taka sama grubość styropianu. Basiu, ten drewnochron po to,żeby od spodu nic się z drewnem nie porobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 22.09.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Mazo, wielkie dzięki!Sofa u Ciebie na zdjęciach mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła.Brałam ją u siebie pod uwagę jakieś pół roku temu, ale nie udało mi się jej nigdziei w Wawie obejrzec, wiec porzuciłam ją na rzecz sofy BC,ale od tamtej mnie cena odstrasza.Muszę jednak gdzieś tę Como obejrzeć bo u Ciebie wygląda świetnie. Jaki materiał masz? Co do drzwi zewn. Czy one są w kolorze stolarki okiennej czy ciut ciemniejsze?Jak oceniasz jakośc i wykonanie drzwi? Czy one są w całości drewniane, czy z zewnątrz mają jakąs okleinę ukrywającą fakturę drewna.Napisałam już zapytanie do tej firmy, zobaczymy co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.09.2011 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Nie ma za co Drzwi - tak jak pisałam - drzwi w takim kolorze jak okna. Wyglądają bardzo porządnie, tylko trzeba je dociskać przy otwieraniu - nie wiem,czy to tak zawsze? Są całe drewniane - z meranti. Sofy mam filcowe, jaśniejszy z dwóch dostępnych. Uważam,że są bardzo ładne,nie widać żadnych niedoróbek. A jeśli chodzi o sofy z BC, to czytałam różne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.09.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Pozwolicie, że pochwalę się trawą: No i zrobiłam trochę uładzonych fot domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość monika996 23.09.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 jak pięknie!!!!! najpierw wnętrze. przefajne zółte żyrandole!!!! i ten fotel. skąd go masz ?A trawa !!! no ! no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.09.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 ale zajefajnie u Ciebie:) domek i z zewnątrz i w środku suuuper:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.09.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Nie no, to okno w salonie jest po prostu czadowe. Taki widok ... Fajnie że trzymasz się tej jednej ścieżki i tak wszystko do siebie pasuje. Gdyby nie ta lampa (która jest świetna przecież) to dałabym do białego stolika i białej kuchni limonkowe krzesełka (pod fotel) Zastanawiałam się, jak by się sprawdziła szyba przed kominkiem (nie chciałam robić*płytek) i wygląda to super. Przynajmniej u Ciebie Trawka się zazielenia, jest równiutko, dzieci mają raj - żyć nie umierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 24.09.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Mazo w salonie macie dąb? To parkiet czy coś innego? Gratuluję trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.09.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Pieknie psze pani, pieknie...;)super te wesole zolte akcenty...no a trawka...:jawdrop:chyba koszenie jeszcze w tym roku Was czeka:lol2:Aricia calkiem fajne i te Wasze widoczki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 24.09.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 świetnie!!! i jak miło ze strony trawy że tak szybko wzeszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts