Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

aaaaa!!! taaaaki ;)

i duży, i obrotowy, i retro :rolleyes:... takie rzeczy, tylko w erze :lol2:

a tak serio, to mnie się te Ikeowskie, stylizowane na retro, baaaaardzo podobają :yes: a do tego jeszcze podnóżek!!! mniodzo ;) sama bym go z chęcią przygarnęła, gdyby nie jego gabaryty, właśnie :( siedziałam na nim sto razy, ale zakup nie przeszedł, bo bym chyba podnóżek musiała na tarasie postawić ;)

no icena fajna , i gwarancja na 10 lat...:D

dziękuję w imieniu fotela ;)

ale wiesz,oprócz głównej funkcji OZDOBNEJ ;), pełni bardziej funkcję dodatkowego, mobilnego siedziska. pomimo swoich gabarytów waży może max 4 kg.:jawdrop:

można nim dowolnie rzucać po całym pokoju. najwygodniej siedzi się na nim BOKIEM :cool:, no i nie za bardzo można postawić podnóżek. chyba, żeby był jakoś dziwacznie wysoki ( bo pupa wpada w niego dość nisko )

ten z ikea ma możliwość odchylenia się do tyłu, jak taki typowy lounge chair. ma zagłówek, dzięki czemu można się na nim wygodnie rozsiąść... ale JA nie jestem obiektywna, bo mnie podoba się on niezmiennie, od lat...może troszkę drażnie mnie to, że to masówka :rolleyes: ( ale to przecież klasyk...eamesów też jest pół świata ;) )no i ten filc jest dość ostry....ale i tak go uwielbiam :yes:

kiedyś małgoś wstawiła zdjęcia z hamerykańskiego apartamentu,gdzie stał podobny....no po prostu bomba!!!. pur mła, oczywiście :D

zostawiałm sobie dla insp. taka fotkę. może ustawienie fotela nie jest trafione na niej, ale ogólnie klimat i tak fajny.

Marmor1-kopia.jpg

( małgos, mam nadzieje, że nie pogniewasz się za powielenie fotki :D )

a widzisz!!!!! skubańcy wycofali już filc..... do niedawna jeszcze był!!! jak babcię kocham!!!! może jakieś niedobitki zostały w końcówkach magazynowych!!!!

ale skórka praktyczniejsza!!!! ;) mój Gałgan cały czas coś rozsypuje/rozpryskuje na kanapę. po siedzisku tego nie widać...za to po zagłówkach już bardziej....

no i skóra nie gryzie w pupę!!!!

był taki, tylko ciemnoszary

http://hurt-obuwia.nazwa.pl/IKEA/kar4444.jpg

http://allegro.pl/ikea-krzeslo-obrotowe-fotel-karlstad-lux-unikat-i1831603410.html

Mazo,

Już to pisałam, i znów się powtórzę, ale inaczaj się nie da - cudowne wnętrza stworzyłaś, a widok za oknem - miodzio - chyba czułabym się jak na wiecznych wczasach, gdybym mieszkała w takim miejscu :-).

Na większość pytań, które chciałam Ci zadać znalazłam już odpowiedzi w komentarzach (pół nocy przeglądałam komentarze), nie znalazłam tylko informacji gdzie (Poznań?) kupowałaś parkiet - wiem, tylko, że to Dąbex.

Współczuję problemów z partaczem deweloperem.... Skoro pan się tak miga od odpowiedzialności to sprawa chyba powinna znależć finał w sądzie...... :-(

Pozdrawiam gorąco. :-)

Dziękuję agrafko, bardzo mi miło:) Rzeczywiście można się u nas czuć jak na wczasach, chociaż niektórzy narzekają, że strach mieszkać w takim miejscu:)

Parkiet kupowaliśmy u naszego parkieciarza, było taniej, bo oni mają swoje zniżki. To parkieciarz współpracujący z Dąbexem, oni polecają swoich fachowców, ja z tego naszego jestem zadowolona, parkiet położony równiutko, bez zastrzeżeń, no i załatwił też listwy. W Poznaniu są chyba 2 salony, jeden na pewno na Czechosłowackiej.

Hej dziewczynki, jak sie tu o fotelach gada to po poradę wpadnę, taki fotel upolowałam

photo5a.jpg

mogę do niego dokupić taki podnóżek

P1370196.JPG

ale chciałabym go przerobić raczej na taki kształt, ale może sprawa nieprosta i nietania i wtopię

arvika-podnozek__0117718_PE272915_S4.JPG

Czy może lepiej taka pufę do niego dorobić jak w tle na tej fotce

7_kwadrat2.jpg

No i jeszcze dwie muszle mam do obicia macie namiary na jakieś fajne tkaniny?

nie wiem, czekam na próbki od tapicera, ale coś czuję że nie znajdę tam nic ciekawego dla siebie

jeszcze dokładnie takie dwie muszle mam do obicia

http://www.refre.pl/files/gimgs/8_meble-lata-70-002v001.jpg

mazo a Ty czego tak mniej więcej szukasz, pewnie jakieś inspiracje masz

Edytowane przez e-mól

jeszcze taki mam na oku ciemno szara wełna, kształt ma fajny, ale gabaryty wzbudzaję moje wątpliwości laska na fotce ma 170cm

SAM_0255.JPG

no i cena jak za ten ikeowy wysoki obrotowy, a ikeowy chyba większy, ale obicia nie dość że w skórze to kolory słabe

i nie wiem czy brać