Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość monika996

ja mam tez na zewnątrz żaluzje fasadowe na oknach na klatce schodowej. oczywiście ,że się kurzą , trzeba je myć. a ja mam na wysokości do 10m. 2 razy w roku na wysięgniku myjemy ostatnią żaluzje.

a w srodku jak wspomniałam zwykłe żalluzje. rzeczywiście w sypialniach trochę stukają , ale pokrętła. ja mam mocowane do okien.może w przyszłe lato wymienię na rolety. ale na zewnątrz będzie inaczej okno wyglądać:offtopic:

Mania, jeśli chodzi Tobie o jętki, to ich rozmiar powinien być określony w projekcie. Jest to element konstrukcyjny więźby i nie powinno się jego zmieniać samodzielnie.

Mazo, a trawnik..... co tu więcej mówić - czego nie dotkniesz, wszystko pięknie ;)

Spireo - u nas to tylko element dekoracyjny, nie konstrukcyjny, może u Mani też?

A jeśli chodzi o Twoje miłe słowa, to chciałabym, żeby tak rzeczywiście było:)

Dzięki E-molu:)

Moniko - olejem (Lios). Wszystko mam olejowane oprócz parapetów. Przekonałam się, że olej na podłodze się sprawdza, chociaż bardzo się bałam, że plamy, że trudny w utrzymaniu. Mój parkiet jest zaolejowany fabrycznie, może dlatego taki trwały - zmywałam nawet wino, po nocy i zmyło się bez problemu.

A ja mam znowu złe wieści... wieje na połączeniu stałej części HS-a z przesuwną... na górze nie, tylko na dole, a nie jest jeszcze bardzo zimno, co będzie zimą? Przy okazji: coś jeszcze mnie niepokoi - od samego początku, odkąd mieszkamy w domu, czyli od lipca, codziennie rano na oknach od zachodu na dole, od strony zewnętrznej pojawia się para. Dziwne to - w żadnym domu nie spotkałam się z czymś takim.

Mazo - mam pytanie drzwiowe.

Jakie wrażenia z użytkowania drzwi zewnętrznych po tych kilku miesiącach?

Żona chciałaby zakupić ten sam model, ale mnie przyznam trochę odstraszają te zawiasy na wierzchu :(

Mieliśmy brać aluminiowe z wypełnieniem Adeco, ale się skończyło na cenach >10k netto.

Ciekawe swoją drogą jak by wyglądały te same drzwi z zawiasami ukrytymi - tzn. czy skrzydło by było też 'na zewnątrz' ościeżnicy...

Nasz wykonawca podłogi poleca deski 2-warstwowe właśnie z Dąbexu.

Niestety nikt ze znajomych nie ma Dąbexu i mało opinii o tym producenci, więc cieszy mnie że jednak nie jest to produkt zły (chociaż parkiet to też inna para kaloszy).

A - nasze deski też będą olejowane, bo mamy koty i dzieci.

Kilkoro sprzedawców odradzało przy takiej kombinacji lakierowanie.