kocimieta 23.10.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Korkami od wina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.10.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 najpierw powiedz, czemu odpadają kwiaty i czy do kwiatów zaliczasz też rośliny doniczkowe...( bo mam fajnych cosiów parę na myśli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.10.2011 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Korki od wina już kiedyś przerabiałam:)A kwiaty doniczkowe - nie przepadam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.10.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 1. kiedyś, daaawno temu, widziałam coś, o czym do dziś nie mogę zapomnieć właśnie taki wazon, wypełniony wodą, w którym pływała jedna, mała wodna roślinka. miała liście, jak mała sałata , cały pic polegał na jej cudnym, dłuuuugim, purpurowozielonym korzeniu, który wyglądał jak pióra!!!! dodatkowo kształt wazonu + woda, działały jak soczewka i ten korzeń by doskonale widoczny, powiększony !!!! no cudo!!!! jedyny warunek, to jak najmniejsza ekspozycja na promienie słoneczne. bo powoduje to szybsze zmętnienie wody. pytałam kiedyś o te roślinki w sklepie ogrodniczym. są bardzo popularne w oczkach wodnych. koszt, wtedy, to 5-6 pln. za sztukę 2. inspiracje : http://assets4.designsponge.com/wp-content/uploads/2011/06/Terrarium_Alt1-copy.jpg http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2011/07/Terrarium-6.jpeg http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_1_17030.jpg żwirek na dnie + sukulenty + długi kaktus...tak, żeby dopasować kompozycje do kształtu naczynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.10.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Piękne, ale ten wazon jest za wysoki. Myślę raczej o czymś nieorganicznym i abstrakcyjnym. Na razie wymyśliłam pudełka zapałek, przy kozie pasuje tematycznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) a zwykła, długa trawa?...albo dużo ledów, na bezbarwnej żyłce z ciepłym światłem ? może oplecionych wokół fajnej gałęzi ?mnóstwo szklanych kulek? Edytowane 23 Października 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 szklane spławiki ( ale mogłyby to być inne, małe szklane przedmioty, buteleczki, fiolki... )http://1.bp.blogspot.com/_qVUoD9EHNdY/TAiCu9Zb8kI/AAAAAAAAQVY/kAHfwXdb8c0/s400/glass+floats+in+vase.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 23.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Szyszki - różne kształty, wielkości, kolory, a i do kominka można podrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.10.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 (edytowane) instalacja z np. żurawi origami, przytwierdzonych do drucików i postawionych w wazonie??? druciki różnej długości, żeby ptaszki były również w wazonie. ( też zawsze można podrzucić do kominka ) http://hakobyan.files.wordpress.com/2009/11/birdsflightno1detail.jpg ten motyw uwielbiam w multikolorze, np. jako ozdobę okna http://data.whicdn.com/images/11626847/beautiful-beauty-colours-cute-origami-paper-cranes-Favim.com-94442_large.jpg Edytowane 23 Października 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.10.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 No no, niezłe... Te ledy - fajny efekt wieczorem, tylko musiałyby być zasilane jakoś bezprzewodowo, bo w wyznaczonym miejscu nie mam gniazdka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.10.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 ..to postaw w innym miejscu.... nie bedzie konkurowało z kominkiem pamiętasz może moją świąteczną instalację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.10.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 aricia, ale z Ciebie zdolniacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 24.10.2011 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Nooo... A jeśli chodzi o umiejscowienie takiego swiecącego obiektu to u nas jest kiepsko z gniazdkami, poumieszczalismy je za kanapami i teraz spod jednej kanapy wychodzi piękna listwa do naszych laptopów... W pozostałych pomieszczeniach jest ok, tylko ten salon... Co u nas nowego? Wieje w kuchni od okna - wyjścia na taras... Przy podłodze. A ile się nagadałam kiedyś, że trzeba porządnie zaizolować... coś tam niby zrobili, ale pewnie jak zawsze... Inspektor mówił, że generalnie źle jest zrobione połączenie wylewanego tarasu z domem... Najbardziej wkurza mnie to, że można było tego uniknąć... Martwi mnie nadal to, że wieje z przesuwki w salonie, co jeszcze wyjdzie w czasie zimy... Z lepszych wieści - mamy trochę nasadzeń, trawa skoszona pierwszy raz, tyle że zaczęła trochę żółknąć. Czy to tak na zimę, czy coś jest nie tak? Jest tu jakiś znawca tematu? No i fotki (nic nowego, raczej ciekawostki, żeby zabić nudę): Dzieci zadomowiły się na antresoli... to ulubione miejsce zabawy wszystkich naszych małych gości oraz naszych córek:) Odkrylismy parę dni temu piekny widok naszego domu zza rozlewiska, niestety trudno zrobić zdjęcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 25.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 To szkło, płyty, schody, barierka, jętki, cała antresola robi mega wrażenie, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2011 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dzięki E-molu, miło mi to "słyszeć z Twoich ust" Przy okazji na zdjęciu zauważyłam, jakie brudne jest to szkło... tym bardziej po wizycie dzieciaków z ich lepkimi łapkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 25.10.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 cuuuudnie!!!! i bajorko też piękne !!! jak las namorzynowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 25.10.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Dzięki Aricio:) Muszę sprawdzić co to jest las namorzynowy... Aaa... już mi małż wytłumaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ellfik 26.10.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) mazo gratuluję domu urządzonego z wyczuciem i smakiem.Wszystko na ogromny plus.Przyszłam z pytaniem w kwestii kominka.Planuję zakup takiego modelu .I mam pytanie-czy obudowa mocno się nagrzewa podczas palenia?Jak z utrzymaniem czystości szybek w środku?Czy podczas palenia się pracuje jakiś wentylator w środku-bo spotkałam gdzieś opis ,że piece kominkowe są głośne.To takie moje 1oo pytań do Właścicielki Pięknego Domu. pozdrawiam Edytowane 26 Października 2011 przez Ellfik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.10.2011 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Dziękuję Ellfiku:) Jeśli chodzi o kozę, to pierwszy raz słyszę, żeby miały wentylator w środku... słychać tylko trzaskający ogień... Obudowa się nagrzewa oczywiście, ale nie do czerwoności:), długo trzyma ciepło, szybka się brudzi, ale ta sadza się wypala i szyba jest czysta (jeszcze jej nie myliśmy). Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.10.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Mazo - dlaczego żałujesz że masz pochwyt? I z której strony (świata) masz zamocowane drzwi zewnętrzne? U nas byłyby od zachodu i w takiej sytuacji mogą podobno być największe problemy z samootwieralnością Mnie najbardziej w pochwycie dobija kwestia tego elektrozaczepu i potrzeby noszenia ze sobą klucza przy wyjściu na podwórko (dokładniej opisałem to u siebie w komentarzach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts