Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

Też mamy od zachodu. Uważałam, że klamka jest wygodniejsza, ale wygrały względy estetyczne, a teraz (jak pisałam) przyzwyczaiłam się do pochwytu, chyba że ten sposób zamykania, który opisałam w wątku o drzwiach jest związany z tym właśnie, że to pochwyt, nie klamka. Wkurza mnie to, że trzeba trzasnąć drzwiami, żeby je zamknąć, nie można ich po prostu cichutko zamknąć. Jedynym plusem pochwytu jest to, że przy wychodzeniu nie trzeba przekręcać klucza tylko zatrzasnąć.

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli masz elektrozaczep?

U nas największy problem związany z elektrozaczepem/pochwytem to jest właśnie ta potrzeba posiadania klucza żeby otworzyć drzwi.

Nie można tak jak przy klamce i zamku listwowym zostawić po prostu drzwi zaryglowanych (żeby się nie otworzyły) ale niezamkniętych na klucz...

U nas była mowa o elektrozaczepie, ale w sumie nie wiem, czy to to. To taka zapadka w zamku, jesli się ją przestawi, wtedy można zostawić drzwi zamknięte, ale tak, że można je bez klucza otworzyć od zewnątrz. To takie lekkie zamknięcie. Czyli niby zaczep... Ale nie widzę tam działania elektryki:) Mąż mówi, że elektrozamek jest do domofonu, albo działa na tej samej zasadzie.... My w takim razie nie mamy go podłączonego, korzystamy tylko z tej zapadki. O ile dobrze rozumiem...

Mazo przyszłam tu zauroczona Twoja kuchnią, cały domek czad. Lampa Kafti z plakatem żółtej łodzi super duet. Muszę chwilę ochłonąć aby coś napisać, mam kilka pytań......

pierwsze czy jesteś zadowolony/a z kominka wolno-stojacego, to był kiedyś nasz faworyt, ale my tacy niezdecydowani, ze ciągle w miejscu stoimy, nie wiem czy wyrobimy się do grudnia z przeprowadzka przy naszym niezdecydowaniu.

drugie możesz z bliska pokazać betonowe płyty? skąd zamawiane, jeśli masz namiar byłabym wdzięczna.

agrafko - tego nie widać na zdjęciach, nie robiłam zbliżeń, ale bardzo widać te łączenia, nadal są czarne przebarwienia, bardzo odznaczają się śruby. Oglądam czasami czyjeś tarasy na forum - są starannie wykonane, no i przede wszystkim deski są położone najczęściej w innym kierunku, deski nie łączą się ze sobą jak u nas. Ale nasz deweloper przygotował wszystko pod legary w taki sposób, że deski musiały być położone tak, jak są. Nie wygląda jak porządny taras z modrzewia. Na dodatek deweloper skasował nas chyba podwójnie za deski...wrr

właśnie o tę przestrzeń chodzi :)

co do śladów i w ogóle czystości - zastanawialiśmy się, czy będzie trzeba zdejmować to szkło przy okazji malowania? bo pod częścią (na tym odcinku, gdzie szkło jest "na ścianie") są betony, a pod częścią ściana malowana na biało - nawet jak nie będziecie malować ścian na kolor, to i tak w którymś momencie będzie widać różnicę między odmalowaną ścianą a tą pod szkłem, czy nie?

Szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad tym... zdejmowanie tego to nie taka prosta sprawa... kilka osób to trzymało, nie zaryzykowałabym zdejmowania szkła, poza tym - kto by mi przyjechał, żeby je zdjąć...Raczej nie będzie widać różnicy, jesli się nie pomaluje tego fragmentu pod szkłem, bo tam i tak jest inny odcień.