mazo 21.11.2011 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.11.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 No właśnie - Dąbex. U nas też miał być Dąbex, już praktycznie byliśmy zdecydowani kiedy pojawiły się problemy. Raz że kolor wybraliśmy taki (dąb bielony) że po jakimś czasie się okazało że albo to trzeba będzie olejować i mechanicznie polerować co kilka miesięcy albo zwyczajnie zżółknie, a dwa że sprzedawcy (tacy którzy mają w ofercie kilku producentów) nie polecali Parat Dos tłumacząc że na podłogówce pierwsza warstwa nie może być z litego drewna tylko musi być z miękkiego materiału. Nawet dzwoniliśmy w tej sprawie do producenta i w sumie na niczym konkretnym nie stanęło. A w kilku miejscach powiedziano nam wprost ze tego produktu w wersji na podłogówkę nam nie sprzedadzą, bo dbają o swoją reputację i opinię. Ostatecznie w ogóle zrezygnowaliśmy z drewna mazo - jaki macie kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 21.11.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Mazo, dzięki na namiary na Dąbex. Napisałąm do nich. Zobaczymy co ciekawego mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.11.2011 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Salik - forumowi parkieciarze bardzo chwalą parat dos na podłogówkę. Ja póki co nie żałuję. Jeszcze tego by brakowało... po wtopie z oknami kolejny zły wybór - to by była porażka do kwadratu. Na razie ładnie wyglada, równiutko położony. Kolor - dąb naturalny, też zastanawialiśmy się nad bielonym, ale na próbce wyglądał jakoś nienaturalnie, no i ponoć mniej praktyczny, no i też bałam się wytartych ścieżek.A jesli chodzi o opienie sprzedawców - już w nie nie wierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 A kto Wam kładł - Duch pewnie? U nas w sumie drewno przegrało przez problemy z kolorem. Miało być bielone, a potem się okazało że to najgorszy możliwy (w kontekście konieczności konserwacji i przebarwień) kolor jaki mogliśmy wybrać. A tak odnośnie drewna na podłogówce - mieszkaliśmy kilka lat w mieszkaniu z drewnem na podłogówce i 0 problemów. Oczywiście jak ktoś potrzebuje czuć temperaturę materiału to się zawiedzie, ale dla mnie to właśnie największa zaleta podłogówki - jest ciepło, pomimo tego że podłoga nie parzy w stopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 21.11.2011 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Podłogówka generalnie nie powinna być za ciepła, taka jest ponoć źle zrobiona.Nie, podłogi nie kładł nam Duch, zbyt wiele złych doświadczeń miały znajome osoby, poza tym wolę wykonawców, których mam pod nosem, więc parkieciarz polecony przez Dąbex (fabrykę mam 20 km od domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 21.11.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 ja mieszkam już rok z drewnem na podłogówce:yes: tylko ja mam mozaikę przemysłową: teak i afromozję - nigdy bym jej nie zamieniła na kafle..... a i mi kładł Duch i na razie nie narzekam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.11.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Dr-au, aby nie mieć wątpliwości, najlepiej zamówić projekt ogrzewania, gdzie wyliczą rurki uwzględniając konkretny material jaki połozysz na podłogę - czy drewno czy panele czy kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.11.2011 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 No właśnie - Dąbex. U nas też miał być Dąbex, już praktycznie byliśmy zdecydowani kiedy pojawiły się problemy. (...) A w kilku miejscach powiedziano nam wprost ze tego produktu w wersji na podłogówkę nam nie sprzedadzą, bo dbają o swoją reputację i opinię. Mazo, przedstawiciel Dąbexu odezwał się do mnie i powiedział, gdzie w Krakowie mogę zobaczyć ich warstwowe podłogi. No i wczoraj pojechaliśmy i jestem zachwycona: dąb naturalny olejowany - cudo!!! Naprawdę najładniejszy jaki widziałam z podłóg olejowanych... bardzo naturalny, bez fazowań... i idealna szerokość deski 10 cm x 100 cm.... Niestety jak w sklepie dowiedzieli się, że to na podłogówkę, to odradzali i powiedzieli, że sam Dąbex wycofał się z gwarancji - jakoś 4 tygodnie temu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 wiecie jaki kolor ma mazo na ścianie z białą komodą?Wiem, że 500 jakiś, nie mogę teraz znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 23.11.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Basiu - ale parat dos, czy coś innego? ja mam na pewno mniejsze klepki. Moniu - to jest NCS S5000N. To taki jaśnieszy grafit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Mazo, dzięki Miałam brać 5500, ale okazało się że Kabe mi nie wymiesza, bo nie mają na 5500, 6000, 5000 receptury Muszę wziąć innej firmy Powiedz mi jeszcze jakim kolorem masz pomalowane ściany na biało. Próbowałam dziś*dobrać do tych szarości jakąś sensowną biel i nie mogłam I jeszcze jedno pytanie. Ten grafit masz w macie? Czy półmacie. Dziś kupowałam czarną farbę do sypialni i facet polecił mi wziąć półmat bo na czarnym kolorze (w ogóle na ciemnych) w macie widać było wszystkie drapnięcia, palcowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 23.11.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A na półmacie nie widać? A właśnie we fluggerze się zalilam pani na to kredowanie, powiedziała, ze faktycznie tak jest we wszystkich ciemnych, niezależnie od firmy, potem wzięłam prawie czarna i nie wspomniala ze w polmacie tego nie będzie i wzięłam mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.11.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 a nie ma żadnych impregnatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 23.11.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A na półmacie nie widać? A właśnie we fluggerze się zalilam pani na to kredowanie, powiedziała, ze faktycznie tak jest we wszystkich ciemnych, niezależnie od firmy, potem wzięłam prawie czarna i nie wspomniala ze w polmacie tego nie będzie i wzięłam mat nie widać I co ciekawe, między półmatem i matem ralston nie ma też gigantycznej różnicy, ten półmat dalej jest matowy. W Kabe mat jest matowy a półmat śliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 23.11.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Basiu - ale parat dos, czy coś innego? ja mam na pewno mniejsze klepki. Mazo, a co to jest parat dos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.11.2011 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Moniu - w Kabe mogą Ci zrobić tę farbę, powinni gdzieś zadzwonić i dowiedzieć się o recepturę, u mnie przynajmniej tak było, trwało co prawda jeden dzień, ale dawali radę (z innym kolorem NCS).Akurat tę farbę grafitową mam z Fluggera - miałam bliżej sklep, farba jest matowa, niestety brzydko pomalowana, za mało miałam farby, dokupowałam 2 razy i ciągle wychodziły majzgi, 3 raz nie kupiłam i dobrze, bo teraz ściana jest zalana i deweloper to pomaluje, mam nadzieję....Biały mam bazowy Kabe - bardzo ładny moim zdaniem, nie jest śnieżnobiały, tylko taki troche ciepły. Kombinowałam z jakąś złamaną bielą, ale ta baza zupełnie mi odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.11.2011 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Basiu - parat dos to nazwa parkietu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.11.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Basiu - ale parat dos, czy coś innego? ja mam na pewno mniejsze klepki. Mazo, chodzi o większe klepki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.11.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 100x10 cm to jest np. Parat Dos Maxi Profi.Jak to jest że w różnych miastach Polski sprzedawcy Dąbexu odradzają ten produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts