Basia_KRK 26.11.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Ja nie wiem... Napisałam do przedstawiciela na południową PL i on absolutnie nie odradza... W każdym razie, nie zgłębiam już tego tematu, bo znalazłam inne podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.11.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 A co innego wybrałaś? U nas z Dąbexem była jeszcze inna ciekawa sytuacja. W fabryce (na infolinii producenta) powiedziano mi że dąb bielony będzie z czasem żółkł (podobnie jak wielu sprzedawców, jak i jeden przedstawiciel handlowy). Przekazałem tę informację Ghostowi, który miał u nas wykonywać te drewniane podłogi i po kilku dniach Ghost odpisał mi że rozmawiał z jakimś dyrektorem z Dąbexu, który to dyrektor zrobił wewnętrzne śledztwo i podobno nikt mi nic takiego nie mógł powiedzieć w fabryce... Nie wnikam co i jak, ale jak mi kilka niepowiązanych ze sobą osób mówi coś takiego, to zapala mi się światło ostrzegawcze. Ostatecznie zrezygnowaliśmy w ogóle z drewna (bo chcieliśmy tylko i wyłącznie dąb bielony) i kładziemy kafle w całym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.11.2011 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Nie wiem, o co chodzi, ale mam nadzieję, że jednak się sprawdzi. Póki co wygląda bardzo ładnie, nie ma szpar. Temat zgłębiłam, nie mam do siebie pretensji, wtedy nie słyszałam złych opinii, jedynie konkurencja mówiła mi, że nie mam brać Dąbexu, szkoda, że sami n ie mieli nic na podłogówkę, doradzano mi tylko bardzo gruby parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.11.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Mazo, w końcu wzięłam tę farbę w Ralstonie. W Kabe podobno nikt nigdy nie robił tego NCS i facet powiedział że nie zrobiąBiały wzięłam w końcu 10010 (pierwszy z próbnika, złamany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 26.11.2011 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Może i tak, tak jak pisałam - ja ten kolor od razu robiłam we Fluggerze. Dobrze, że w końcu wybrałaś, chociaż jeśli chodzi o biel, to nie wiem, czy zauważyłabyś różnicę między bielą bazową ja kombinowałam w pokoju starszej, wzięłam złamaną biel i nie widzę różnicy między innymi pomieszczeniami i tylko będę miała kłopot z domalowywyaniem, bo już nie mam za dużo tej farby, a bazową tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 27.11.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 A co innego wybrałaś? Wszytko na podłogówkę: Boen, Finishdeska i Par-ky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 27.11.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 hej tak mi wpadło w łapki: alternatywa dla Twoich drzewek sypialnianych http://www.vtwonen.nl/wp-content/uploads/imagecache/article-blog/2011/10/muursticker-birch.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.11.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Hej! A co to? tapeta?co prawda w sypialni nadal ma być nasze ciekawe czarno-białe zdjęcie, ale w tej chwili wszystko idzie tak wolno, mieliśmy zrobić jakąś fotkę przy okazji rodzinnej sesji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.11.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 A w ogóle to teraz mam inne problemy, oprócz ciągnącej się choroby... Nie było nas dwa dni w domu, wrócilismy dzisiaj o 19 - temperatura w domu 19 stopni, piec ustawiony na 21. Bardzo wieje, może dlatego? te cholerne kratki wentylacyjne aż stukają. Jestem zła, że bardziej nie walczyłam o wentylację mechaniczną... Tak codziennie trudno nam zaobserwować, czy ogrzewanie działa dobrze, bo rano i po południu palimy w kozie. Ale rano, przed 7 też jest chłodno -19 stopni, albo mamy źle ustawiony piec albo coś innego jest do d..., wkurza mnie to strasznie, bo to miał być ciepły dom - 20 cm ocieplenia itd. No i te izolacje przy tarasie, nie mówiąc o drzwiach tarasowych przez które wieje. Może i okna są też do d.... Jestem zła na męża, a on cały czas powtarza, że nie można było zrobić wentylacji mechanicznej, bo nie było gdzie schować rur... może gdyby bardziej pokombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.11.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Mazo - jeśli palicie w kozie, a sterownik kotła macie gdzieś w domu (nie na kotle), to nie dziw się że kocioł wariuje.A jaki był problem ze schowaniem rur?Bo generalnie ludzie albo chowają rury od reku pod sufitem, w suficie albo w podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.11.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 To oczywiste, że kiedy palimy, to wszystko się miesza, ale ja pisałam o sytuacji, kiedy przez dwa dni nie było nas w domu. A ukrycie rur - wiem, gdzie się je chowa, w suficie - to u nas nie było możliwe, a kolejne podniesienie budynku to był bardzo duży koszt, a mój mąż niestety albo stety bardzo na te koszty zwracał uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Mazo - można też zaakceptować trochę niższe pomieszczenia miejscowo.Ale jasne że generalnie o reku należy myśleć przed murowaniem i mieć to chociaż w planach. Co do kotła - co to za kocioł, jaki sterownik i gdzie ten sterownik umieszczony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 27.11.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Mazo - przy Twoim projekcie rzeczywiście byłby problem ze schowaniem instalacji reku w części salonowo-kuchenno-antresolowej. Ponadto pomyśl ile rzeczy można spieprzyć robiąc wentylację mechaniczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 27.11.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 mazuś, to chyba malowane drzewka. ale to bardzo efektowny i prosty wzór. można go z powodzeniem odtworzyć. fajnie by wyglądały namalowane od samej podłogi do sufitu!nie znam się na piecach, mam nadzieję, że jakiekolwiek problemy z nim związane Was nie będą dotyczyć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.11.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 dr_au - w części salonowej można zastosować dysze dalekiego zasięgu (umieszczone w ścianach).A co konkretnie można 'spieprzyć' robiąc wentylację mechaniczną, bo może jestem czegoś nieświadomy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.11.2011 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 dr_au - dzięki za pocieszenie:) Tak, w salonie i w łączniku między budynkami to nie było możliwe, jedynie w podłodze, ale architekci od razu uprzedzali przed kosztami. salik - kocioł junkers cerapur smart 14 kW, sterownik Junkers FW100, wisi w salonie przy schodach na antresolę, na ścianie sąsiadującej z korytarzem i wiatrołapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Mazo - zerknij na ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.11.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Dzięki Salik - znam, ale niewiele potrafię z tego wyczytać. Musimy chyba wezwać speca od pieca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Sprawdź parametry kotła w punktach histerezy, wpływu temperatury otoczenia itd.Macie podpięty zewnętrzny czujnik pogodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.11.2011 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Dzięki Salik - przekażę to mężowi, bo dla mnie to czarna magia, tak mamy czujnik pogodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts