dr_au 28.11.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Salik - doświadczenie uczy, że wszystko można spieprzyć. A bardziej "mądrze" - im bardziej złożony układ, tym więcej rzeczy może pójść nie tak, czyli tym większe prawdopodobieństwo, że coś pójdzie nie tak. Dlatego budowa jest właśnie taka nieprzewidywalna. Mazo - masz kaca pobudowlanego . Wyluzuj. Obwiniasz siebie na zasadzie "niedopilnowałam". Tymczasem tego nie da się upilnować w 100% i miałabyś to samo, jakbyś kupiła gotowy dom albo mieszkanie. Jak jest mniej więcej zgodne z projektem i nie grozi katastrofą budowlaną, to jest nieźle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.11.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 dr_au -pewnie masz rację, ale pewne rozwiązania są na lata. No i to, że od początku optowałam za innym rodzajem wentylacji. Myślę, że ta wczorajsza temperatura w domu to wynik dmuchania przez kratki wentylacyjne. A nie tak to miało być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 28.11.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 mazo - ja tak miałem po kupieniu i wykończeniu pierwszego mieszkania. Nie tak miało być, bo miało być idealnie i na lata. Tak się nie da żyć - jest to kontrproduktywne. Teraz staram się z tym walczyć, co nie zawsze mi wychodzi (widać to chociażby po moich bojach projektowych), ale przynajmniej się staram . Masz dom w pięknym miejscu, bardzo ładny, wybudowany w rozsądnych kosztach. Błędy staraj się sukcesywnie usunąć, tych, których nie da się usunąć - staraj się zignorować. Reszta nie ma już znaczenia, bo wszystkie decyzje zostały podjęte i szkoda tracić czasu na ich rozpamiętywanie. Prawdopodobnie można było zrobić coś lepiej, bo zawsze można. Ale kosztowałoby to na pewno znacznie więcej pieniędzy i czasu. Zastanów się, czy właśnie "idealne" rozwiązania są warte zwiększonych nakładów finansowych i czasowych. I tak zresztą coś byłoby nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 28.11.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Masz rację. Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 03.12.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Witaj, zacznę od tego, że domek cudo na pewno to wiesz, ale jak się naniego patrzy nie sposób przejść obojętnie - gratuluję, bo to kawał dobrej designerskiej roboty Mam ogromną prośbę. Możesz napisać co masz w salonie na podłodze? Czy to deska i jakiej firmy no i najważniejszy jaki kolor. Szukałam podobnego w barlinku ale albo ja niedowidzę, albo tam go nie ma Co to za "gazeta" na wanna- coś takiego chciałam do przedpokoju Za odpowiedzi z góry kłaniam się w pas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 03.12.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 dziobeczek, idź do komentarzy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?135144-Projekt-indywidualny-co-myślicie-Komentarze-do-dz.mazo&p=3230718#post3230718 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 03.12.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Witaj, zacznę od tego, że domek cudo na pewno to wiesz, ale jak się naniego patrzy nie sposób przejść obojętnie - gratuluję, bo to kawał dobrej designerskiej roboty Mam ogromną prośbę. Możesz napisać co masz w salonie na podłodze? Czy to deska i jakiej firmy no i najważniejszy jaki kolor. Szukałam podobnego w barlinku ale albo ja niedowidzę, albo tam go nie ma Co to za "gazeta" na wanna- coś takiego chciałam do przedpokoju Za odpowiedzi z góry kłaniam się w pas Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 05.12.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Witam, temat podłogi przewijał się co prawda ostatnio (parę postów wyżej), ale powtórzę: Parat Dos Dąbexu, dąb natur. A płytki na wannie to Peronda Newspaper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 08.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 a co tu taka cisza, co!!!!! wpadło mi w oko, może coś wybierzesz ? http://www.coulisse.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 08.12.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 cichooooooo strasznieeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.12.2011 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dzięki Aricio, chyba kiedyś oglądałam ich katalog, musze sprawdzic, czy są w Poznaniu. Dopadła mnie niemoc wielka... Mam lampę, tę ogromną stojącą i nawet zdjęcia nie chce mi się zrobić... jest niby fajna, ale daje za dużo światła, zniżamy ją maksymalnie, bo inaczej czujemy się jak kaczki pod wielką żarówą Wszystko stanęło w miejscu i nie może się ruszyć samo... Wiedziałam, że tak będzie - trzeba było od początku robić wszystko, kiedy jeszcze byliśmy w szale poprzeprowadzkowym. Ale trochę myślę, tym razem o świetleniu zewnętrznym (ogrodowym, nie na domu) - macie jakieś swoje typy? bo nigdzie nie wyczytałam, że ktoś się nad tym zastanawia, a w necie nic mi się nie podoba (kule już wykreśliłam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.12.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 nie łam się!!!! nawet mistrzowie olimpijscy potrzebują przerwy po prostu się przetrenowałaś wróci Ci jeszcze chęć na dokończenie!!!!! a przerwa dobrze zrobi, bo zakupy będą bardziej przemyślane ! żarówę wymień na słabszą, mleczną albo białą kable zasłoń dekoracjami świątecznymi i weź się nie łam!!!!! o ogrodowym światełku nic nie wiem , ale może załóż wątek? pewnie mnóstwo ludzi się odezwie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.12.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 mazo zobacz te słupki stojące ledowehttp://salonoswietleniowy.pl/Lampy_stojace-k62-0-3-default.htmlTeraz sa przecenione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.12.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 fajne:yes:!!!! http://salonoswietleniowy.pl/image_func.php?img=gfx/e3d4c2788d91298305560bd691bf06e7.jpg&maxwidth=300 jak się zdecydujesz, powiedz mayland, żeby skasowała post...bo z zamówieniem możesz nie zdążyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 09.12.2011 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 No, te są dosyć fajne, tylko ja nie wiem, w którą stronę pójść. Ogród miał być nowoczesny, ale jakoś tej nowoczesności nie widzę w zamyśle. Jest taki... naturalny? Podobały mi się też takie: http://www.swiatlamp.pl/images/product_images/popup_images/16443_0.jpgale cena nie bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolia 14.12.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 hej mazo Czasem wpadam do Ciebie popatrzec na dobrą architekturę i spójne wybory. Dziś tez mnie przywiało. Jeśli pozwolisz, wtrącę swoje- te lampy które pokazuje aricia sa bardzo dobre do nowoczesnego ogrodu. Jak pisłam w ogrodach, maja snop światła w dół, przez co nie będa razić i nie stworzysz nastroju 'wyladowali kosmici' w ogrodzie. Dowiąż sie stylem lampek do podjazdu, i daj ich tyle ile konieczne, nie za dużo. Resztę ogrodu jeśli chcesz oświetlać, oświetl przez podświetlanie drzew i krzrewów od dołu reflektorkami ogrodowymi. Pokaż zdjecia ogrodu, co? Przec okno w salonie dało sie dojrzeć ładną trawę i jakieś drzewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 14.12.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) hej mazula u szarlotki, któraś Obcykana wkleiła powieść na temat montażu okien drewnianych. od razu pomyślałam o Tobie. może rzuć na to okiem, gdybyś miała jeszcze poruszać ten temat ze swoimi "fachowcami"? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?189171-Biało-czarno-szaro-z-akcentami-koloru&p=5061793&viewfull=1#post5061793 ...nic Cię nie widać...ja też jakaś zblazowana jestem....czy zima to stan umysłu byłam w I, widziałam cud świecące gwiazdy, w sam raz na Twoje kable!!!!! na stronie ich nie mają, niestety ...po 39,99 Edytowane 14 Grudnia 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.12.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Dzięki Magnolio za rady! wkleję zdjęcia ogrodu i opiszę szerzej, pokażę też lampy, które mi się spodobały (w wątku ogrodowym też je umieściłam), te Ariciii wydają mi się za bardzo kanciaste. Aricio - powiem Ci za jakiś czas, czy to stan umysłu, czy coś innego Mam ochotę wybrać się do I., bo właśnie ozdób świątecznych mi brakuje, ale nie wiem, czy dam radę. Dziewczynki by się ucieszyły z jakichś świecących pierdółek. A nasze okna? Po zamalowaniu wyglądają jak nowe:) Ale poczytam - dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.12.2011 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Podjazd, ściezki i opaska wokół domu będą wysypane drobnym grysem granitowym, szarym, na ściezkach płyty chodnikowe. Podobają mi się takie lampy: http://lunaoptica.pl/files/300/169159316_rtv_.jpg http://www.elektrorygiel.pl/photo/product_info/b/3/c/1_b3c82f7d7ef3.jpg tylko drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 15.12.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Chciałabym przestrzec Was poważnie przed drzwiami wejściowymi z pochwytem, miarka się przebrała, zamek rolkowy działa coraz gorzej, żeby zamknąć drzwi trzeba trzasnąć ze trzy razy, huk na cały dom. Postanowiliśmy, że (jesli to możliwe) wymienimy pochwyt na klamkę. Wiedziałam, że to nie będzie praktyczne, ale chciałam, żeby było ładnie... Błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts