Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mazo, nie ma za co :D

a co będzie w tych pustych miejscach pomiędzy dachówkami ? :rolleyes:

Te puste miejsca są zostawione na połówki dachówek, nistety... Nie dało się inaczej zrobić, tegalit można rozciągać jedynie na 1mm. Zostało te kilkanaście centymetrów i musi być tam połówka dachówki, czekamy na realiację zamówienia.

Nadal zastanawiamy się nad dachem - te nieszczęsne połówki... Myślałam, że połowek szczytowych nie ma i dlatego ta połówka jest w takim przypadkowym miejscu, a okazuje się, że są połówki szczytowe, tylko, że nasi wykonawcy tak zdecydowali... No i co teraz robić - upierać się, żeby zdjęli te obecne szczytowe i kupili połówki, czy zostawić tak, jak jest, tylko te połówki przesunąc na sam koniec, pod te szczytow, które są teraz - to miejsce byłoby mniej przypadkowe i mniej widoczne.

Nie wiem,jaki to jest koszt - na dwóch dachach dokupić te połówki szczytowe, może niepotrzebnie mamy skrupuły - może trzeba się upierać, żeby to wymienili, no bo to ich wina - nie skonsultowali tego z nami, gdybyśmy wiedzieli, że jest konieczność położenia połówek, kazalibyśmy położyć je na szczycie, a te które są - można było oddać, teraz już za późno.

mazo

tu masz producenta (chyba) spytaj. wyglada to nieźle

http://www.zphjan.com.pl/l/pl/siatki/siatka_zgrzewana

Dziękuję Efilo! To dokładnie to, o co pytałam, ale zaczęłam się zastanawiać, czy to rzeczywiście będzie ładnie wyglądać - myślę raczej o takiej, jak ma Rasia - ona jednak jest mniej surowa. Chociaż może wychodzi to ładnie... Szkoda, że nie mają zdjęć wykonanego ogrodzenia.

mazo, tak jakoś dziwnie im wyszło z tymi dachówkami :oops:. Nie wiem jak bardzo ci to będzie przeszkadzać (jeśli w ogóle) i jaki byłby koszt przesunięcia tej połówki dachówki na obrzeże. Ja bym pewnie kazała to zmienić, bo teraz to jakoś tak dziwnie (jak dla mnie) wygląda. Gdyby chociaż te połówki były na środku dachu, to nawet nie rzucałoby się tak w oczy.

sorry za szczerość :oops:

skoro lidzia taka odważna. to ja też się pod tym podpisze - nawet juz dzisiaj zaczelam ale cos mi przerwało. dopiero co pisałam u siebie dzisiaj o takich sytuacjach. jak mi zależało to nie odpuszczałam. wykonawca będzie miał luz a Ty z takim czymś zostaniesz do końca życia? oczywiscie determinacja w takich sytuacjach zalezy od tego czy NAPRAWDE bedzie Ci to przeszkadzac

Dzięki dziewczyny! nie ma za co przepraszać - przecież nie chodzi o to, żeby pisać tylko, że jest ładnie i że nam się podoba. Ja właśnie nie wiem, czy będzie mnie to bardzo denerwować, na pewno nie zostanie tak jak teraz, są dwie opcje:

- przesunąć te dachówki połówkowe na koniec, zostawiając te dachówki szczytowe, które są,

- zdjąć dachówki szczytowe, które są teraz i wywalić je, zastąpić je połówkami szczytowymi

Na pewno dach wyglądałby lepiej w wersji 2, według nas mamy prawo domagać się tego od naszego wykonawcy, tylko znowu o coś się wykłócać... na szczęście od kontaktów z wykonawcą jest mój kochany mąż :)

Nie bardzo mam taką możliwość - mieszkamy 100 km od budowy :( Próbuję sobie wyobrazić tę połówkę w innym, mniej widocznym miejscu, może jakąś wizualkę mi małż trzaśnie? Kurcze - powiedzcie dziewczyny (i chłopaki :) ) - czy warto się szarpać o tę zmianę szczytówek, czy wystarczy zmiana miejsca tych połowek???

No właśnie... też nas to dziwi.

Skłaniam się jednak ku szarpaniu :) A na działkę i tak pojedziemy w sobotę, więc wcześniej nie ma sensu. No i chyba mimo wszystko zobaczymy lepiej to na wizualce pokombinowanej ze zdjęciami niż na żywo. Kurcze - zrobili błąd na naszym dachu, a człowiek ma skrupuły, że będą mieli dużo roboty (szczególnie przy kominach)... Głupota...