Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt indywidualny - co myślicie? Komentarze do dz.mazo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mążjuż odbył rozmowę z naszym deweloperem, na pewno w grę wchodzi przesunięcie tych połówek na prawie koniec, jesli chodzi o zmianę dachówki szczytowej na połówkę, to musi porozmawiać z dekarzami, problem tkwi w wymianie tych dachówek, są przez nich sprowadzane z Niemiec, w tej chwili te połówki, na które jest uszykowane miejsce, są w drodze.

Żeby było ciekawiej zablokowali nam kolejną transzę kredytu - za małe postępy w budowie. Jutro mąż ma rozmawiać z kimś w tej sprawie, bo na okna wydaliśmy prawie 30 tysięcy, opłacone materiały itd.

Deweloper porozumiał się ze swoimi dekarzami i oznajmił, że przesunąć te dachówki mogą, a jeśli chodzi o wymianę tych szczytowych to na nasz koszt (ponad tysiąc plus ułożenie), bo nie ma tu błędu w sztuce, jeśli przesuną te połówki. Mamy zobaczyć, jak to wyjdzie po przesunięciu i zdecydować, z tym, że ewentualna zmiana będzie za miesiąc. Pewnie skończy się tak, że zgodzimy się na takie rozwiązanie - mamy dosyć nieprzewidzianych kosztów - takich niespodzianek nazbierało się już ponad 20 tysięcy... :(

mazo to normalne. i z bankiem i z niespodziankami. u mnie walka o wyplate trwała trzy miesiace a zależalo mi na czasie bo frank spadał. najgorsze jest podejście 'nie zamontowane to nie ma'. na szczescie po przedstawieniu faktur wiekszosc nam uznali. ale np. instalacji wentylacyjnej nie chcieli uznać bo jeszcze nie zamontowana. a zdjecie podpietego reku mieli u siebie. smiac by mi sie chcialo gdyby mi nie było do śmiechu. niestety osoby weryfikujace w bankach nie maja podstawowej chocby wiedzy z zakresu budownictwa i nie wiedzą na co patrzą.

skoro lidzia taka odważna. to ja też się pod tym podpisze - nawet juz dzisiaj zaczelam ale cos mi przerwało. dopiero co pisałam u siebie dzisiaj o takich sytuacjach. jak mi zależało to nie odpuszczałam.

Witaj Mazo! wreszcie znalazłam Twój wątek, bo mi gdzieś zaginął.

Ja też podpisuję się pod efilo w sprawie dachówki... Ale bez względu na tą połówkę, dach wygląda super - nie ma to jak płaska dachówka :D

Dzieki Maju! To chyba Twoja historia natchnęła mnie do zadania tego pytania :) Chociaż wiem, że zdarzają się większe wpadki. Dla mnie to na razie czarna magia, dopiero zaczynam zgłębiać temat. I jakoś straciłam wcześniejszy zapał do wchłaniania wiedzy budowlanej... :(

Hmm, coś mi te podane adresy nie pasują, wyskakuje mi invalid file.

Nie widze w Picassie czegoś takiego jak pobieranie róznych linków. Musisz zapytać Mayland, ona ma konto na picassie.

Ale zdres zdjecia powinnaś wkleić naciskając na drzewko, potem zmieniasz zakładke na FROM URL i tam wklejasz .